Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 891 tot 895
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Bouwsector verwacht verlies van 6.000 banen in 2015

De bouwsector is erg pessimistisch gestemd over de toekomst, zo bleek dinsdag bij de ConFEDeratie Bouw. Terwijl de bouwactiviteit in 2014 nog groeit als gevolg van de gunstige weersomstandigheden, wordt er voor 2015 uitgegaan van een stagnatie of zelfs daling van de activiteit. Die daling én aanhoudende sociale dumping zouden volgend jaar opnieuw 6.000 banen kosten aan de sector. "Tussen 2011 en 2019, het einde van het legislatuur, dreigt het verlies van 40.000 banen", verklaarde gedelegeerd bestuurder Robert De Mûelenaere.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Nieuwe crisis kan FED met mond vol tanden zetten

De FED voert al jaren een politiek van 0% rente en dat is een politiek waar een vervelend neveneffect aan verbonden is. Renteniers krijgen namelijk geen rente meer op hun geld en daardoor zijn ze niet in staat om te consumeren zoals dat vroeger het geval was. Eigenlijk krijgen ze al sinds 2007 steeds minder rente.

De gevolgen laten zich raden: senioren zijn gedwongen om langer op de arbeidsmarkt te blijven waardoor ze jobs bezetten die vroeger door jongeren werden ingenomen. De politiek van nulrente staat dus een doorstroming op de arbeidsmarkt in de weg en dat is iets waar de FED niet op had gerekend.

Die jongeren krijgen dus minder kansen en zullen dus ook minder verdienen. Dat heeft dan weer tot gevolg dat de lonen onder druk blijven staan. Het zal een tijdje duren alvorens nieuwkomers op de arbeidsmarkt een fatsoenlijk loon opstrijken en dat weegt uiteraard op de consumentenbestedingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Wat als #QE inflatie doet dalen in plaats van stijgen?

QE in de Verenigde Staten is officieel ten einde. In het beleggersmilieu zijn er nog steeds discussies of QE de economie een dienst heeft bewezen of niet. Maar bijna iedereen is het er over eens dat QE de VS redde van deflatie. Maar wat als QE nu inflatie heeft tegengehouden in plaats van het te creëren?

Er is een kleine groep macro-economen – Neo-Fisherites of aanhangers van de legendarische monetaire economist Irving Fisher – die zich afvragen of quantitative easing door de FEDeral Reserve inflatie heeft doen dalen in plaats van stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

FED moet rente NU verhogen

Het is nu al 57 FEDeral Reserve Open Market Committee meetings op rij dat de overnight target rate in een band tussen 0 en 0.25 procent wordt vastgepind. Het is met andere woorden nu al 67 maanden dat de rente bijna op 0 staat en dat is een lange tijd. Nooit eerder in de geschiedenis is iets dergelijks voor gevallen.

Maar dat is niet alles, de Amerikaanse centrale bank heeft haar balans met 3,500 miljard dollar verlengd. Maar de tijd lijkt achter de rug dat de rente op 0 gehouden kan worden. Hier zijn 5 redenen waarom de Amerikaanse centrale bank nu haar rente moet verhogen. De eerste reden is uiteraard de bubbles die overal zijn ontstaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Bank of England pookt het vuur nog verder aan

Het is niet alleen FED-voorzitter Janet Yellen die wat terughoudend is om de rente te wijzigen. Ook de Bank of England (BoE) meent dat de beste koers een onveranderde koers is.

Volgens The New York Times (NYT) zal de Britse centrale bank de interestvoet ongemoeid laten tot midden volgend jaar.

Dat is opvallend. Nog niet zo lang geleden hebben analisten nog beweerd dat de bank de rente zou verhogen in Q3 – of toch zeker in Q4. De Amerikaanse krant citeert bronnen die een dergelijke renteverhoging pas in augustus 2015 zien gebeuren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$