Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3211 artikelen gevonden. Artikel 906 tot 910
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Alan Greenspan: QE heeft niet geholpen

De voormalige president van de Amerikaanse centrale bank, Alan Greenspan, is duidelijk niet te spreken over het monetaire beleid dat door Ben Bernanke en Janet Yellen is gevoerd. De oud FED president komt nog graag even zijn zegje doen en dat doet hij soms met harde uitspraken.

Alan Greenspan werd door veel mensen beschuldigd dat hij een bubble had gecreëerd binnen de Amerikaanse economie. Zelf wist hij altijd te vertellen dat hij alleen maar heeft gedaan wat goed voor de economie was. Eigenlijk zijn dat woorden waar we niet zoveel mee kunnen. Het resultaat was namelijk dat de Amerikaanse bubble knapte en dat veroorzaakte de financiële crisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Alan Greenspan: “geen enkele valuta kan tippen aan goud”

Onze vriend Alan Greenspan heeft de voorbije dagen enkele uitspraken gedaan over goud die heel interessant zijn.

Greenspan kan nu een stuk vrijer spreken. Als voorzitter van de FED kan je niet zomaar je mening geven over alles en nog wat. Maar vandaag kan hij dat wel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Ben Bernanke heeft slapende monsters doen ontwaken

De gevolgen van wat we in de afgelopen jaren beleefd hebben op de markten zal nog lang blijven nawegen. Het fenomeen van de vlieg die op het zuidelijk halfrond met de vleugels klappert en zo een storm op het noordelijk halfrond veroorzaakt kan zich ook op de markten voordien.

De monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank is daar een goed voorbeeld van. De FED heeft massaal geld gedrukt en dat heeft aanleiding gegeven tot meer inflatie in China, tot hogere voedselprijzen in Egypte, tot bubbles op de beurs van Brazilië, etc. Maar een ander gevaar wordt tot dus ver onderschat.

Het drukken van geld betekent dat de Amerikaanse staatsobligaties in waarde gedevalueerd worden. De buitenlandse kopers die massaal Amerikaanse schulden in dollars kochten worden terug betaald met dollars die de facto goedkoper zijn geworden. Maar dat betekent ook dat de kopers van die schulden met een economische handicap opgezadeld worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

FED danst nog steeds op een dun koord

De Amerikaanse beurzen leven momenteel bij de gratie van de centrale bank want het is de FED die de munitie verstrekte die de beurskoersen naar hogere regionen voert. Wanneer die munitie wordt weggenomen kan de klap groot zijn. De langverwachte correctie zou wel eens een onverwacht grote omvang kunnen krijgen.

Hoeveel langer kan de Amerikaanse centrale bank nog op een dun koord blijven dansen?, zo luidt de vraag die veel waarnemers zich momenteel stellen. De economie in de U.S. heeft de keuze tussen de pest en de cholera wanneer de FED haar evenwicht op het touw verliest.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

Wanneer is goud weer van de partij?

De Amerikaanse centrale bank moet een strijd op verschillende fronten voeren en dat is natuurlijk allemaal nog een gevolg van de grote crisis van 2007. Die heeft er toe geleid dat de FED op grote schaal geld is beginnen te drukken. Geldcreatie had in dit geval verschillende objectieven.

Op de eerste plaats was er natuurlijk het stimuleren van de economie door het verlagen van de rentevoeten op langere termijn, gevolgd door geldcreatie. Het stimuleren van de groei was een van de mikpunten maar zeker niet het enige. Want de Great Recession was bijna een Great Depression geworden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$