Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 916 tot 920
Bron: thepostonline.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Waarde euro staat weer onder druk

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar is donderdagochtend flink gedaald. Beleggers reageerden op het besluit van de FEDeral Reserve (FED) om het steunprogramma voor de Amerikaanse economie definitief te beëindigen en het vooruitzicht dat de rente in de Verenigde Staten volgend jaar omhoog gaat.

De euro zakte in de ochtendhandel tot een dieptepunt van 1,2556 dollar. Dat is 2 dollarcent onder de koers bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De afgelopen tijd steeg de euro weer enigszins, nadat de waarde van de Europese munt eerder deze maand al was teruggezakt tot 1,25 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Er valt niets te verdienen met goud en zilver? Zeg dat nog een keer…!

Janet Yellen, de voorzitter van de FEDeral Reserve, heeft gisteren (eindelijk) het einde aangekondigd van de obligatiegekte die we kennen als QE3. Daarbovenop heeft ze gezegd dat ze de rente op het huidig laag niveau zal houden. Voorlopig toch.

Volgens Oliver Gross van Der Rohstoff-Anleger is het mogelijk dat het nulrentebeleid kan leiden tot een droom van een koopkans van goud. Op korte termijn, meent hij, zou een bodemprijs van 1 000 USD per ounce realiseerbaar zijn.

“De inverse relatie tussen aandelen en goud is niet nieuw. Die observatie is al gemaakt in 2011 toen de goudprijs piekte”, zegt Gross,”sindsdien is goud met meer dan 35% gedaald, terwijl S&P 500 met 70% is gegroeid.”

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Column Kees de Kort | FED-besluit is niet verrassend

Nee, het is niet verrassend dat de FED stopt met het pompen van extra geld in de Amerikaanse economie. Dat zegt tenminste macro-econoom Kees de Kort. “Verrassender was wel de toon waarmee dat werd aangekondigd: ‘Het gaat allemaal wel beter in de VS’.”

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

FEDeral Reserve stopt met monetaire stimulering

De Amerikaanse centrale bank stopt met het grootschalig aankopen van staatsobligaties en hypotheekleningen, zo blijkt uit de FOMC notulen die vandaag werden vrijgegeven. Wel blijft de centrale bank met de aflossing van bestaande obligaties nieuw schuldpapier kopen. Van een afwikkeling van QE is dus geen sprake. Volgens de FED is meer stimulering niet nodig, maar oud-voorzitter Greenspan blijft vooralsnog sceptisch.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Totale schuld in de wereld doorbreekt 100 biljoen grens

As FED Pauses Printing, Total World Debt Tops $100 Trillion

If, as Lacy Hunt explains "debt is an increase in current spending in lieu of future spending," then we have some 'un-spending' to do...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$