Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 921 tot 925
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

BREAKING: Einde stimuleringsbeleid

Zes jaar geleden begon de Amerikaanse centrale bank met QE3. Dit stimuleringsbeleid moest er voor zorgen dat de Amerikaanse economie weer van de grond af zou komen. Inmiddels zijn we 6 jaar verder en zijn we getuigen van opnieuw een historische gebeurtenis. Zojuist zijn namelijk de laatste miljarden dollars van het stimuleringsbeleid afgehaald en daarmee stopt deze maand definitief QE3.

Uiteraard hadden de meeste waarnemers er al op gerekend dat het stimuleringsbeleid vandaag daadwerkelijk afgebouwd zou worden. Toch hoopten een aantal waarnemers er nog op dat de Amerikaanse centrale bank het wellicht nog even zou gaan uitstellen. Dit was vooral in verband met de tegenvallende macrocijfers vanuit meerdere delen van de wereld.

De FED heeft hier echter geen gehoor aan gegeven. Opmerkelijk is wel dat de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Janet Yellen, vandaag niet aan het woord zal komen. Op die manier hopen ze dat de financiële markten zo min mogelijk negatief zal reageren op deze historische gebeurtenis. Toch zal Janet Yellen morgen alsnog uitleg komen geven. De toespraak van Janet Yellen staat morgen gepland om 14:00 uur. Voor de financiële markten kan dit dus een zeer belangrijk tijdstip gaan worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

FED stopt steunbeleid, rente blijft onveranderd

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de FEDeral Reserve, bouwt zijn steunbeleid voor de Amerikaanse economie geheel af.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Je gelooft toch niet dat de FED een einde gaat stellen aan het QE-tijdperk?

Net op het moment dat de volatiliteit op de aandelenmarkten begint toe te nemen en beleggers nerveus worden, zal de FEDeral Reserve naar alle verwachting het einde van QE3 aankondigen.

Dat meldt MarketWatch. Dat de centrale bank geen persconferenties organiseert of met publieke verklaringen naar buiten treedt deze week is alleszeggend.

Maandenlang heeft de FED namelijk signalen waarmee ze het einde van dat project heeft voorspeld. Althans, zo heeft iedereen dat geïnterpreteerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

De FED leden willen tijd om na te denken

Wat er op dit moment gaande is in de wereld is moeilijk te omschrijven. De spanningen lopen op dit moment hoog op en op elk moment zou er een nieuwe oorlog kunnen uitbreken. Uiteraard hebben de conflicten invloed op de huidige wereldeconomie. Het Internationale Monetaire Fonds kwam ons recent waarschuwen voor een groeivertraging van de wereldeconomie.

Als we naar de macrocijfers van Amerika kijken dan ziet het beeld er geheel anders uit. De afgelopen maanden is de Amerikaanse economie flink gegroeid en sommige macrocijfers bewegen alweer boven de niveaus van voor de financiële crisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Hoeveel dollars print de FED?

Ergens in augustus was het 43 jaar geleden dat de akkoorden van Bretton Woods opgeblazen werden. Die akkoorden waren na het einde van de Tweede Wereldoorlog vastgesteld om een zekere stabiliteit op de forexmarkten te garanderen. Maar de Amerikaanse president Richard Nixon wilde perse dat de bondgenoten mee zouden opdraaien voor de kosten van de oorlog in Vietnam.

En dus werd de dollar los gekoppeld van het goud. Voor 1971 mochten er niet meer dollars gedrukt worden dan er goud in omloop was. In die tijd had de Amerikaanse munt een zekere waarde die werd ontleend aan de waarde van het goud dat in de kluizen van de Amerikaanse centrale bank berustte.

Het opblazen van Bretton Woods had verstrekkende gevolgen, gevolgen die tot de dag van vandaag voelbaar zijn. Het totaal bedrag aan uitstaande kredieten is sinds 1971 met een factor 50 gestegen. Bij wijze van spreken zijn we met z’n allen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan op krediet gaan leven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$