Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3210 artikelen gevonden. Artikel 931 tot 935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Hoeveel dollars print de FED?

Ergens in augustus was het 43 jaar geleden dat de akkoorden van Bretton Woods opgeblazen werden. Die akkoorden waren na het einde van de Tweede Wereldoorlog vastgesteld om een zekere stabiliteit op de forexmarkten te garanderen. Maar de Amerikaanse president Richard Nixon wilde perse dat de bondgenoten mee zouden opdraaien voor de kosten van de oorlog in Vietnam.

En dus werd de dollar los gekoppeld van het goud. Voor 1971 mochten er niet meer dollars gedrukt worden dan er goud in omloop was. In die tijd had de Amerikaanse munt een zekere waarde die werd ontleend aan de waarde van het goud dat in de kluizen van de Amerikaanse centrale bank berustte.

Het opblazen van Bretton Woods had verstrekkende gevolgen, gevolgen die tot de dag van vandaag voelbaar zijn. Het totaal bedrag aan uitstaande kredieten is sinds 1971 met een factor 50 gestegen. Bij wijze van spreken zijn we met z’n allen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan op krediet gaan leven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 oktober 2014

Paul Schatz: de Dollar zal sterk blijven

Vertel geen onzin, zegt Paul Schatz, de Dollar zal sterk blijven. Daarmee biedt hij weerwerk aan de Dollar bears, de waarnemers die in de afgelopen maanden alsmaar harder zijn beginnen te roepen dat de krachten aan een gestadig tempo aan het wegvloeien zijn uit de Dollar. Die bears hadden natuurlijk wel een poot om op te staan.

Die poot was de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank die er alles aan heeft gedaan om de poten onder de stoel van de Dollar uit te zagen. De FED heef namelijk in de afgelopen maanden voor enorme bedragen Dollars letterlijk uit de lucht geplukt. Geld dat bij wijze van spreken amper het papier waard is waar het op gedrukt is.

Bron: rinf.com
Geplaatst: zaterdag 25 oktober 2014

90 procent van de Amerikanen armer, dan dat ze in 1987 waren.

The American Dream is slipping further away from the vast majority of Americans than it has in a quarter century. Now 90 percent of US households are poorer than they were in 1987, according to both a new study and the head of the FEDeral Reserve.

“The new, harsh reality is that the bottom 90 percent of households are poorer today than they were in 1987,” Matt O’Brien wrote in the Washington Post Wonkblog, citing data from a new National Bureau of Economic Research (NBER) paper on U.S. wealth inequality, which he says is based on tax data. “It’s been a lost 25 years for the bottom 90 percent, but a lost 15 for the next 9 percent, too. That’s right: altogether, the bottom 99 percent are worth less today than they were in 1998.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 oktober 2014

De FED zal een marktcrash nooit toelaten

Ze zijn weer daar, de doemdenkers die voorspellen dat de Amerikaanse beurzen een bubble zijn geworden. Het gebruik van het woord ‘bubble’ is gemeengoed geworden in de Amerikaanse beurs want zelfs de kranten van jan en alleman nemen dit woord in de mond. Wat op zich al veel zegt.

Want wat iedereen voorspelt dat er zal gebeuren gebeurt meestal niet. De markten hebben namelijk de gewoonte om ons te verrassen, of we dat nu graag hebben of niet. Ingrijpende gebeurtenissen zullen bij verrassing gebeuren, ze zijn zelden of nooit getelefoneerd. Zo zitten de markten nu eenmaal in elkaar.

Maar we willen hier kort even uitleggen waarom de Amerikaanse centrale bank een marktcrash nooit zal toelaten. Het hele monetaire beleid van de FED is namelijk gestoeld op een versteviging van de beurskoersen want een goed op dreef zijnde beurs geeft de investeerders een gevoel van welbehagen en comfort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

De FED en de ECB moeten met elkaar overleggen

We leven al jarenlang in een omgeving van lage rente in zoverre dat sommige investeerders al bijna geloven dat het nooit anders is geweest. Maar ooit was er een tijd dat investeringen in vastrentende waarden inderdaad wel geld opbrachten. En willen of niet, die situatie zal ooit moeten terug komen.

Want de huidige situatie kan met de beste wil van de wereld niet ‘normaal’ genoemd worden. Spaarders en renteniers ontvangen geen rentevergoeding voor hun geld en dat maakt dat de betekenis van het begrip sparen uitgehold wordt. Wie geld opzij zet, verliest eigenlijk geld. Want de factor inflatie speelt natuurlijk een rol in het verhaal.

De Amerikaanse centrale bank was de eerste die te kennen gaf dat een verhoging van de rente er zit aan te komen, weliswaar in een iets verdere toekomst. De meeste waarnemers gaan er van uit dat die rente omhoog kan binnen een periode van 12 maanden. Op korte termijn zal het niet zijn want eerst moeten de gevolgen van het taperen nog bestudeerd worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$