EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
28
kliks
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 931 tot 935 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: donderdag 27 november 2014

Steeds meer seinen op rood in Europa: wanneer grijpt ECB in?

De Duitse inflatie zakt verder weg en banken lenen weer minder geld uit aan consumenten en bedrijven. Ondertussen speculeren beleggers op extra maatregelen van de Europese Centrale Bank.

De inflatie in Duitsland is in november gezakt tot 0,6 procent op jaarbasis, van 0,8 procent een maand eerder, meldde het Duitse FEDerale statistiekbureau donderdag op basis van een eerste raming. Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 27 november 2014

Rosengren waarschuwt voor de lage inflatie

De president van de Amerikaanse centrale bank in Boston, Eric Rosengren, kwam recent in het nieuws met een aantal waarschuwingen. Volgens deze beste man zou de Amerikaanse centrale bank moeten vechten tegen de lage inflatie. Een lage inflatie kan namelijk wel degelijk gevaarlijk zijn voor de Amerikaanse economie.

Eric Rosengren wees vooral naar de situatie die op dit moment te vinden is in Europa en Japan. In Japan en Europa beweegt de inflatie rond de 0-lijn en dat heeft gezorgd voor de nodige problemen. Ook de FED zal daarom de inflatie goed in de gaten moeten houden en waar nodig moeten ingrijpen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 26 november 2014

Banken zijn specialisten in omzeilen regelgeving

In de dagen na het uitbreken van de grote crisis van enkele jaren geleden werden enkele krachtige maatregeln genomen om de ergste schokken op te vangen. Chairman van de FEDeral Reserve Bank Ben Bernanke, Treasury Secretary Henry Paulson en diens opvolger Timothy Geithner legden een bijzondere slagkracht aan de dag.

De Amerikaanse banken werden gered dankzij het TARP, het Troubled Asset Relief Programma, een programma dat absoluut noodzakelijk was om te voorkomen dat het financieel systeem in elkaar zou klappen. Op korte termijn werd dankzij TARP de economische breekbaarheid voorkomen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 26 november 2014

Backbone "financieel systeem" is gebroken!

Hoe kan een gebroken financieel systeem weer opgelapt worden? Het antwoord op deze vraag is erg belangrijk tegen de achtergrond van de huidige monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd. Want de FED lijkt vast van plan om volgend jaar de rente te verhogen.

Die ingreep zal dan gebeuren tegen de achtergrond van een financieel systeem dat allesbehalve de klappen opgelopen tegen de crisis van 2007-2008 heeft verteerd. De banken zijn gewoon blijven verder doen zoals ze voor het uitbreken van de crisis al bezig waren en dat legt natuurlijk een zware hypotheek op de toekomst.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 26 november 2014

US Dollar. Grootste short ooit.

Er wordt veel geschreven over de dollar. Veruit de meeste analisten zijn negatief. Ze wijzen dan naar de QE programma’s van de FED en beweren dat de Amerikaanse economische groei daardoor kunstmatig is. Dat zowel de stijging van de beurzen als de T-Bills verklaard wordt door monetaire verruiming en dat het wachten is op onvermijdelijke (hyper)inflatie en het ineenstorten van de dollar.

Niet alleen mist men dan de negatieve hefboom; de FED kan 3 triljoen verruimen, de hefboom die in de markten ligt geldt bij krimp net zo. Die moet er ook weer uit. Als de werkelijke krimp daardoor 10 triljoen blijkt, kom je nog steeds 7 triljoen tekort. En kun je heel lang wachten op inflatie.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs