EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
48
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
35
kliks
23
kliks
Bron: BNR.nl
20
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 931 tot 935 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: dinsdag 16 december 2014

Overal in Amerika is er groei

De Amerikaanse centrale bank koos er in oktober voor om het stimuleringsbeleid af te bouwen. Uiteraard hadden de meeste beleggers al rekening gehouden met een dergelijke beslissing. De daling bleef daarom ook uit.

De Amerikaanse centrale bank koos er in oktober voor om het stimuleringsbeleid af te bouwen. Uiteraard hadden de meeste beleggers al rekening gehouden met een dergelijke beslissing. De daling bleef daarom ook uit.

Toch begint de spanning de afgelopen tijd weer wat toe te nemen. De kerstdagen staan weliswaar voor de deur, maar in het nieuwe jaar zou het beursfeestje volgens sommige analisten snel over kunnen zijn. Op dit moment zitten de beleggers namelijk nog op een roze wolk, maar dat zou snel kunnen veranderen.

In het laatste Beige Book van de FED is te lezen dat de economische expansie ook in november een vervolg heeft gekregen. Daarnaast was er in dit rapport te lezen dat ook de banen in alle districten zijn toegenomen. Met andere woorden is de werkgelegenheid gestegen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 15 december 2014

Dollar kan sterker en sterker worden in 2015

De rentepolitiek van de centrale banken zal ook in 2015 van doorslaggevend belang zijn op de financiële markten. Die rentepolitiek zal de beurskoersen helpen bepalen, maar ook de forexmarkten. Het scenario ziet er voorlopig uit als volgt: de Amerikaanse centrale bank zal waarschijnlijk haar basisrente verhogen, de Europese en de Japanse centrale bank zullen er alles aan doen om de rente zo laag mogelijk te houden.

De renteverhoging door de FED zal voor volatiliteit zorgen en zal wereldwijd wegen op de waarderingen van aandelen met de groeilanden als meest gevoelige regio, zo stelt het team analisten van Petercam. De beperkte economische groei in de Eurozone (1 à 1,50%) zal al een degelijke winstgroei opleveren. Samen met de maatregelen van de ECB, het wegebben van het overdreven pessimisme en een stevig dividendrendement moet dat een mooi resultaat opleveren voor de Europese aandelenmarkten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 15 december 2014

De moeder aller bankruns is gestart

De run op goud door nationale overheden is begonnen. België is van plan om zijn goud te laten repatriëren meldde de

De run op goud door nationale overheden is begonnen. België is van plan om zijn goud te laten repatriëren meldde de

Nationale Bank van België vorige week. Het terug naar huis halen van eigen goud dat gestockeerd is bij centrale banken in het buitenland is aan het escaleren. Verschillende landen gingen België al voor en er gaan stemmen op in andere landen om hetzelfde te doen.

Duitsland is al enkele jaren bezig zijn goud terug te halen vanuit de FEDeral Reserve Bank of New York of de nationale bank van Amerika.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 14 december 2014

Schiff: Dit is waarom u zou moeten instappen

Peter Schiff was afgelopen week te gast bij het programma “After the Bell” van Fox Business. Daar liet hij weten waarom hij zijn geloof in goud niet zal opgeven. Ten eerste moeten we volgens mister Schiff inzien dat de Amerikaanse economie nog steeds afhankelijk is van het soepele monetaire beleid van de FED. Dit wil zeggen: een lage rente, QE programma’s (geld printen), of eigenlijk een combinatie hiervan.

Lees verder op goudvergelijken.nl
Geplaatst op: zondag 14 december 2014

FED en ECB niet op dezelfde golflengte

De situatie rond de rente is momenteel wat tweeslachtig. Wereldwijd staan de rentetarieven onder druk, maar de bias in de Verenigde Staten is niet dezelfde als die in Europa of Japan. De FED denkt in de richting van een rentestijging, de ECB en de Bank of Japan doen alles wat in hun macht ligt om de rente zo laag mogelijk te houden. Maar de financiële markten zouden graag wat meer duidelijkheid krijgen.

De rente op de obligatiemarkten is in de afgelopen dagen overal wat opgelopen nadat er volgens ABN Amro te weinig duidelijkheid kwam uit de persconferentie van Draghi met betrekking tot het al dan niet aankondigen van een programma tot inkoop van staatsobligaties. Toch is de trend in Europa wat betreft de evolutie van de rente nog steeds naar beneden gericht en dat werkt ook positief door op de Europese markt voor bedrijfsobligaties.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs