Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 931 tot 935
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Amerikaanse dollar krijgt klappen

De vraag wanneer de FEDeral Reserve de rente gaat verhogen, houdt iedereen bezig. Als gevolg daarvan is de Amerikaanse dollar voor de eerste keer in vier dagen in waarde gedaald tegenoverde Japanse yen. Dat heeft Bloomberg vandaag gemeld.

Zelfs tegenover die andere munt, de euro, verliest de dollar voor de tweede dag op rij – en dat is opmerkelijk aangezien de Europese valuta allesbehalve sterker aan het worden is, integendeel. “We moeten de interestverhogingen terug onder de aandacht van de beleggers brengen voor een sterkere dollar”, zegt Niels Christensen van Nordea Bank in Kopenhagen,”we moeten meer positief nieuws brengen zodat de dollarbeleggers nieuwe posities kunnen innemen.”

Dat de kloof tussen de yen en de dollar (een beetje) is verkleind, heeft alles te maken met de prestaties van de Nikkei-index. Of liever, met de wanprestaties ervan. “Rapporten over de risico’s op de Amerikaanse markten heeft iedereen verrast”, zegt Sean Callow van Westpac Banking. Volgens hem is een waardestijging van activa op korte termijn niet uitgesloten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

Benzine en stookolie naar laagste prijs in bijna vier jaar

De maximumprijzen van benzine en stookolie gaan morgen nog wat lager, zo meldt de FEDerale overheidsdienst Economie. Ze bereiken hun laagste peil in bijna vier jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Kass voorspelt een recessie in de Verenigde Staten

[...]

Volgens Doug Kass nemen de kansen op een recessie in de Verenigde Staten wel degelijk toe. Een inverse rentecurve kan geen recessie aanduiden omdat de FEDeral Reserve met de rentevoeten knoeit. QE en ZIRP zorgen voor heel andere risicoprofielen voor de beleggers. Het is moeilijk voor de rentecurve om een recessie te signaleren als de rente beïnvloed is door de monetaire strijd.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Goud: Herstel zet in

Na de correctie omlaag van $ 1230 naar $1180 van vorige week is er de laatste dagen weer herstel te zien. De berichtgeving van vorige week wordt dan weer getemperd door uitlatingen van de FED dat er voorlopig niet aan een renteverhoging gedacht kan worden. Dit omdat cijfers laten zien dat er toch een langzamere economische groei waargenomen wordt. Daarbij komt ook de moeilijkheid voor de VS van een sterkere dollar die de handel belemmert.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Collectieve ontslagen bedreigen ruim 8.600 banen

In de eerste negen maanden van dit jaar werden bij collectieve ontslagen in totaal 8.651 banen bedreigd in België. In de periode januari-september van 2013 waren er dat 7.691, een duizendtal minder. Dat blijkt uit de recentste cijfers van de FEDerale overheidsdienst Werk waarover L'Echo vandaag bericht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$