Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 956 tot 960
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Amerikaans begrotingstekort daalt fors

Het begrotingstekort van de Verenigde Staten is het afgelopen boekjaar flink gedaald. Dat bleek woensdag uit voorlopige data van de begrotingsdienst van het Congres (CBO).

Het tekort kwam in het eind september gesloten boekjaar uit op 486 miljard dollar. Vorig jaar resteerde een gat van 680 miljard dollar, terwijl het tekort in 2009 nog opliep tot een recordhoogte van 1400 miljard dollar. De afname kwam onder meer doordat de opbrengsten bij de FEDerale overheden sterker groeiden dan de uitgaven. Door de dalende werkloosheid en de stijgende winsten van bedrijven nemen de belastinginkomsten toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

IMF stuurt centrale banken verwarrende waarschuwing

Zonet heeft het Internationaal Monetair Fonds een waarschuwing uitgestuurd… naar de FEDeral Reserve. De centrale bank riskeert een verlies te lijden van 3,8 biljoen USD – en nee, dat is geen typfout. Dat moet althans blijken uit het stabiliteitsrapport van het IMF volgens MarketWatch.

Dat gigantisch bedrag is het cumulatief resultaat als de FED te snel de rente wil gaan normaliseren. Op hun beurt kunnen renteverhogingen verliezen veroorzaken van minstens 8% en die kunnen dan weer gevolgen hebben voor andere markten.

Daarnaast zegt het IMF dat de lage volatiliteit op de S&P 500 suggereert dat effecten op de beurs toekomstige fluctuaties onderschatten. Of, met andere woorden, als Janet Yellen beslist om de rente te vroeg, te snel en/of te hoog op te trekken, kan ze daarmee het pril herstel van de Amerikaanse economie meer kwaad dan goed doen.

Aan de andere kant waarschuwt het IMF de FED en alle andere centrale banken (lees: de ECB) dat een lange periode van lage interest ook een zeker gevaar inhoudt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Wees op de hoede voor de megacrash van 2016

Paul B. Farrell, de bekende columnist van MarketWatch, is de zoveelste die waarschuwt voor het imploderen van bubbles rondom ons heen. Het bijzondere aan de waarschuwing van Farrell is echter dat hij een datum geeft voor die implosie. Het zou namelijk allemaal in 2016 moeten gebeuren.

Volgens Farrell zal FED Chairwoman Janet Yellen na de Great Crash van 2016 voor het Congress moeten gaan getuigen over de voorbije gebeurtenissen, precies zoals Alan Greenspan dat heeft moeten doen in 2008. Yellen zal moeten uitleggen waarom Wall Street in de 21e eeuw al 3 megacrashes heeft beleefd.

Die zouden alle 3 stuk voor stuk verantwoordelijk zijn voor het consumeren van ongeveer 10,000 miljard dollar aan verloren beurskapitalisatie. De investeerders zouden dat geld dus zijn kwijtgespeeld als gevolg van de intensiteit van de daling van de beurskoersen. Die daling zou dan weer veroorzaakt zijn door het gedrag van de centrale banken.

Telkens zou er sprake zijn van het falen van de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank. Het ergste volgens Farrell is dat de Great Crash van 2016 een kloon zou zijn van de bank credit crash van 2008 en van de overdrijvingen die in 2000 de beurskoersen van hun voetstuk deden tuimelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

België: Dieselprijs naar laagste peil in meer dan drie jaar

De maximumprijs van diesel daalt morgen naar 1,398 euro per liter. Dat meldt de FEDerale overheidsdienst Economie. Het gaat om de laagste prijs sinds eind juni 2011, zo blijkt uit gegevens van de Belgische Petroleum FEDeratie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Ziet u goud nog als een veilige haven?

Jarenlang fungeerde goud als een veilige haven. In tijden van onzekerheid steeg de goudprijs naar hogere regionen. Op dit moment ziet het beeld er iets anders uit. Het is daarom ook maar de vraag of we goud nog wel kunnen zien als een veilige haven.

Op dit moment zien wij de centrale banken meer als een veilige haven, met aan kop natuurlijk de Amerikaanse centrale bank. De FED heeft er niet alleen voor gezorgd dat we de afgelopen jaren zo rap zijn gestegen, ook heeft de FED een vangnet gecreëerd. En dit vangnet zien wij op dit moment als dé veilige haven.

Een belangrijk aspect wat we soms vergeten is de geldigheid van dit vangnet. De komende tijd kan dit vangnet wel eens sneller dan verwacht gaan verdwijnen. De Amerikaanse centrale bank heeft weliswaar laten weten dat de rente een langere periode ongewijzigd zal blijven, maar wat gebeurt er daarna?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$