EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 961 tot 965 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: dinsdag 16 december 2014

FED zal zeer omzichtig te werk blijven gaan

De vooruitzichten voor het beursjaar 2015 zien er niet zo slecht uit, ervan uitgaande dat de meeste centrale banken een ruime monetaire politiek zullen blijven voeren. Uitzondering die de regel bevestigt, is uiteraard de Amerikaanse centrale bank waarvan wordt verwacht dat ze in de loop van het jaar haar basisrente zal verhogen. Maar hoeft de economie niet op een dwaalspoor te brengen. De FED zal namelijk zeer omzichtig te werk blijven gaan, zo omzichtig dat ook de beurzen de ingreep van de FED niet hoeven te vrezen. De meeste analisten zien dan ook geen redenen om te panikeren, het sentiment op de beurzen kan goed blijven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 16 december 2014

Wat denkt de FEDeral Reserve over de rente?

De rente wereldwijd bevindt zich nog steeds in een dalende trend. De rente op de tienjarige Amerikaanse staatsobligatie, de toonaangevende rente in de Verenigde Staten, is maandag immers al gevaarlijk dicht komen aanleunen bij het niveau van 2 procent. Sommige analisten, waaronder Deutsche Bank, denken dat de Amerikaanse rente zal terugvallen onder die belangrijke grens van 2 procent.

Volgens Marc Eeckhout, analist van BNP Paribas, zal veel afhangen van de economische indicatoren die in de volgende periode worden gerapporteerd.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 16 december 2014

IMF gematigd positief over Belgisch economisch beleid

De FEDerale regering heeft bijzonder belangrijke stappen om een antwoord te vinden op de uitdagingen van de Belgische economie, maar dient nog een aantal fundamentele problemen aan te pakken. Dat staat in een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Opgemerkt wordt dat de Belgische overheid efficiënte maatregelen heeft genomen om de loopbaan te verlengen en het brugpensioen terug te schroeven. Ook wordt positief gereageerd op maatregelen om de competitiviteit, onder meer door de indexsprong, te verhogen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 16 december 2014

Overal in Amerika is er groei

De Amerikaanse centrale bank koos er in oktober voor om het stimuleringsbeleid af te bouwen. Uiteraard hadden de meeste beleggers al rekening gehouden met een dergelijke beslissing. De daling bleef daarom ook uit.

De Amerikaanse centrale bank koos er in oktober voor om het stimuleringsbeleid af te bouwen. Uiteraard hadden de meeste beleggers al rekening gehouden met een dergelijke beslissing. De daling bleef daarom ook uit.

Toch begint de spanning de afgelopen tijd weer wat toe te nemen. De kerstdagen staan weliswaar voor de deur, maar in het nieuwe jaar zou het beursfeestje volgens sommige analisten snel over kunnen zijn. Op dit moment zitten de beleggers namelijk nog op een roze wolk, maar dat zou snel kunnen veranderen.

In het laatste Beige Book van de FED is te lezen dat de economische expansie ook in november een vervolg heeft gekregen. Daarnaast was er in dit rapport te lezen dat ook de banen in alle districten zijn toegenomen. Met andere woorden is de werkgelegenheid gestegen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 15 december 2014

Dollar kan sterker en sterker worden in 2015

De rentepolitiek van de centrale banken zal ook in 2015 van doorslaggevend belang zijn op de financiële markten. Die rentepolitiek zal de beurskoersen helpen bepalen, maar ook de forexmarkten. Het scenario ziet er voorlopig uit als volgt: de Amerikaanse centrale bank zal waarschijnlijk haar basisrente verhogen, de Europese en de Japanse centrale bank zullen er alles aan doen om de rente zo laag mogelijk te houden.

De renteverhoging door de FED zal voor volatiliteit zorgen en zal wereldwijd wegen op de waarderingen van aandelen met de groeilanden als meest gevoelige regio, zo stelt het team analisten van Petercam. De beperkte economische groei in de Eurozone (1 à 1,50%) zal al een degelijke winstgroei opleveren. Samen met de maatregelen van de ECB, het wegebben van het overdreven pessimisme en een stevig dividendrendement moet dat een mooi resultaat opleveren voor de Europese aandelenmarkten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs