Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 971 tot 975
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 september 2014

Is goud de juiste bescherming tegen inflatie?

Inflatie, het blijft een moeilijk probleem. Iedereen had gerekend op meer inflatie als gevolg van de ruime monetaire politiek van de centrale banken maar de voorspelde opmars van de inflatie is voorlopig uitgebleven. Vooral de Amerikaanse centrale bank heeft nochtans haar uiterste best gedaan om meer inflatie uit te lokken.

De FED heeft namelijk het systeem overspoeld met grote hoeveelheden goedkoop geld. Die zouden in normale omstandigheden inderdaad meer inflatie veroorzaakt hebben, ware het niet dat de banken dit geld hebben bij gehouden. Het is met andere woorden niet doorgestroomd naar de economie en dus is de inflatie uitgebleven.

Mogelijk ligt hier een verklaring waarom de goudprijs niet is gestegen. Is goud nu al dan niet de juiste bescherming tegen inflatie?, zo luidt een vraag van een andere orde. Iedereen gaat er namelijk klakkeloos van uit dat dit zo is. De correlatie tussen het goud en de inflatie moet echter in zijn juiste context bekeken worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 27 september 2014

Bitcoin: het establishment versus de vrijheidsstrijder

Bitcoin is cryptocurrency, een digitale munt met als grootste kenmerk zijn technisch vernuft en de wijze waarop deze verstuurd wordt. Bij verhandeling is er op geen enkele manier een derde partij betrokken. Dit is uniek. De transacties gebeuren via een open-source software en in open-source community. Geen centrale planners, toezichthouders die vat kunnen hebben op zijn waarde, het voordeel volgens de IT-er.

Fiatgeld is een IOU “I Owe You” of een schuldbekentenis van de overheid. Het is de belofte van een centrale bank dat een munt een bepaalde waarde heeft.  Zij kunnen de waarde bijsturen en ze verandert naargelang de gezondheid van de economie. Het voordeel volgens de econoom.

Door de grote schuldenlast die landen verworven hebben en de economie die maar niet wil groeien komt het monetaire systeem in gevaar. De bijna enige mogelijkheid om hierop in te spelen is het bijdrukken van fiatgeld, in US is dat de QE “Quantetive Easing” van de FED en in de EU momenteel de ABS “Asset Buy-back Securities” van de ECB die in werking is.  Zelfs negatieve intrest van de ECB en de mogelijkheid om nog meer bij te drukken passeren de revue. De commerciële banken fungeren in deze als satelliet van de centrale banken. Er kunnen nog grotere risico’s genomen worden. Sommige commerciële banken zijn zo groot geworden dat ze een TBTF(Too Big To Fail) status verworven hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

De lange vingers van de FEDeral Reserve: goudmanipulatie doe je zo!

Sinds september 2011 maken zowel de FEDeral Reserve als commerciële banken gebruik van naakte shortselling om de goudprijs naar onder te drijven. Dat meldt ZeroHedge. Dat zou allemaal gebeuren op de New Yorkse commoditeitenbeurs Comex. Gelet op het karakter van de bullion banks beschikken ze over de mogelijkheid om grote hoeveelheden futures te creëren wanneer de activiteit op Comex laag is.

Aan de andere kant staan speculanten en grote institutionele beleggers, zoals hefboomfondsen, die de contracten gebruiken om goud in een bepaalde richting in te duwen. Natuurlijk hebben ze geen enkele interesse in fysiek goud maar in de afgeleide waarde van zo’n futurescontract. Dus, als ze zo’n deal met een zekere winst te gelde kunnen maken verkopen ze de future door.

Dat soort transacties, ook gekend als naked shortselling, is illegaal op de obligatie- en aandelenmarkt maar wordt bijna als een religie uitgeoefend op de futuresmarkt. Dat betekent dat de FED en andere banken vrijuit gaan wanneer ze op die manier de goudprijs manipuleren.

Bron: achterdesamenleving.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Documentaire: Jekyll Island, het geheim achter de FEDeral Reserve

De meest recente documentaire van Bill Still over het geldsysteem: Jekyll Island, The Truth Behind The FEDeral Reserve.

Bill Still gaat in detail in op hoe de Centrale Bank in de VS is opgezet. Dit gebeurde via een ontmoeting van verschillende bankiers families die bij elkaar kwamen op Jekyll Island. Het is een breed verhaal met veel geschiedenis en hij laat zien hoe dezelfde trucs die al eeuwen gebruikt worden door de bankenmaffia in 2013 nog weer eens in Griekenland is toegepast. Daarnaast komen ook geldhervormers vanuit verschillende hoeken van de wereld aan het woord waaronder The Positive Money beweging uit Engeland. En legt hij uit waarom je zo weinig hoort over geldhervorming in de wetenschappen en de mainstream media.  Wederom een meesterwerk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Kremlin wil minder buitenlandse investeerders in media

Rusland wil buitenlandse bemoeienis met de eigen mediasector verder begrenzen.

Nu mag maximaal de helft van de aandelen in Russische mediabedrijven in handen zijn van niet-Russische investeerders, als het aan het Kremlin ligt wordt dat niet meer dan 20 procent.

De Doema, de Russische Tweede Kamer, heeft dinsdag zijn goedkeuring gegeven aan het wetsvoorstel. Als ook de FEDeratieraad (de senaat) akkoord gaat, kan de nieuwe wet in 2016 van kracht worden. Buitenlandse investeerders hebben dan tot februari 2017 de tijd om hun belangen, voor zover die boven de nieuwe grens liggen, af te bouwen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$