EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
37
kliks
36
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 971 tot 975 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: vrijdag 14 november 2014

Wat als #QE inflatie doet dalen in plaats van stijgen?

QE in de Verenigde Staten is officieel ten einde. In het beleggersmilieu zijn er nog steeds discussies of QE de economie een dienst heeft bewezen of niet. Maar bijna iedereen is het er over eens dat QE de VS redde van deflatie. Maar wat als QE nu inflatie heeft tegengehouden in plaats van het te creëren?

Er is een kleine groep macro-economen – Neo-Fisherites of aanhangers van de legendarische monetaire economist Irving Fisher – die zich afvragen of quantitative easing door de FEDeral Reserve inflatie heeft doen dalen in plaats van stijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 14 november 2014

FED moet rente NU verhogen

Het is nu al 57 FEDeral Reserve Open Market Committee meetings op rij dat de overnight target rate in een band tussen 0 en 0.25 procent wordt vastgepind. Het is met andere woorden nu al 67 maanden dat de rente bijna op 0 staat en dat is een lange tijd. Nooit eerder in de geschiedenis is iets dergelijks voor gevallen.

Maar dat is niet alles, de Amerikaanse centrale bank heeft haar balans met 3,500 miljard dollar verlengd. Maar de tijd lijkt achter de rug dat de rente op 0 gehouden kan worden. Hier zijn 5 redenen waarom de Amerikaanse centrale bank nu haar rente moet verhogen. De eerste reden is uiteraard de bubbles die overal zijn ontstaan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 12 november 2014

Bank of England pookt het vuur nog verder aan

Het is niet alleen FED-voorzitter Janet Yellen die wat terughoudend is om de rente te wijzigen. Ook de Bank of England (BoE) meent dat de beste koers een onveranderde koers is.

Het is niet alleen FED-voorzitter Janet Yellen die wat terughoudend is om de rente te wijzigen. Ook de Bank of England (BoE) meent dat de beste koers een onveranderde koers is.

Volgens The New York Times (NYT) zal de Britse centrale bank de interestvoet ongemoeid laten tot midden volgend jaar.

Dat is opvallend. Nog niet zo lang geleden hebben analisten nog beweerd dat de bank de rente zou verhogen in Q3 – of toch zeker in Q4. De Amerikaanse krant citeert bronnen die een dergelijke renteverhoging pas in augustus 2015 zien gebeuren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 12 november 2014

Alan Greenspan: QE heeft niet geholpen

De voormalige president van de Amerikaanse centrale bank, Alan Greenspan, is duidelijk niet te spreken over het monetaire beleid dat door Ben Bernanke en Janet Yellen is gevoerd. De oud FED president komt nog graag even zijn zegje doen en dat doet hij soms met harde uitspraken.

Alan Greenspan werd door veel mensen beschuldigd dat hij een bubble had gecreëerd binnen de Amerikaanse economie. Zelf wist hij altijd te vertellen dat hij alleen maar heeft gedaan wat goed voor de economie was. Eigenlijk zijn dat woorden waar we niet zoveel mee kunnen. Het resultaat was namelijk dat de Amerikaanse bubble knapte en dat veroorzaakte de financiële crisis.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 november 2014

Alan Greenspan: “geen enkele valuta kan tippen aan goud”

Onze vriend Alan Greenspan heeft de voorbije dagen enkele uitspraken gedaan over goud die heel interessant zijn.

Onze vriend Alan Greenspan heeft de voorbije dagen enkele uitspraken gedaan over goud die heel interessant zijn.

Greenspan kan nu een stuk vrijer spreken. Als voorzitter van de FED kan je niet zomaar je mening geven over alles en nog wat. Maar vandaag kan hij dat wel.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs