Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 981 tot 985
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

Ron Paul weet strijd met FED toch nog te winnen

De FEDeral Reserve verbergt iets, meent The Augusta Chronicle:“Dat moet wel iets spectaculair zijn als zowel de Republikeinen als Democraten samenwerken om een wet tegen te houden dat van de FED meer transparantie eist.”

De website vermoedt dat niemand weet wat er binnen de FED gebeurt en dat daarom een audit nodig is:”Het is verbijsterend dat de creatie van de FEDerale overheid zo’n grote invloed heeft over de economie van de VS en dat in de schaduw opereert sinds 1913.”

Toch is er een kentering in de zaak gekomen. In het Huis van Afgevaardigden is de vermeld wet aangenomen. Dat betekent dat de eerste audit van de FED in de geschiedenis kan doorgaan binnen het jaar. Dat is een overwinning voor voormalig congreslid Ron Paul die het wetsvoorstel heeft ingediend in 2012.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Hoe financiële bubbels ontstaan, zonder dat de FED ze ziet

Financiële bubbels ontstaan altijd daar waar de FEDeral Reserve en de meeste Wall Street analisten niet kijken. Silicon Valley was eind jaren ’90 een bubbel die niemand zag maar wel de hele economie met zich mee naar beneden trok. Ook nu zijn er weer 44 bedrijven die klaar zijn voor een IPO met een waarde van meer dan $ 1 miljard terwijl ze geen winst boeken en amper omzet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Aandelen bevinden zich in het euforisch stadium

The Bank for International Settlements, de bank die vanuit Zwitserland handelt als tegenpartij voor de centrale banken, heeft op zijn beurt een waarschuwende vinger opgeheven in verband met de huidige situatie op de markten. Die is een beetje te veel uit de hand gelopen, veel verder kan het zo niet gaan.

Aandelen bevinden zich in het euforisch stadium, we zijn gezien als de recessie toeslaat. Dat is natuurlijk een waarschuwing die aan duidelijkheid niets te wensen over laat. De euforie is volgens de BIS het gevolg van het gedrag van de centrale banken en van niets anders. Vooral de FED verdient een stevige waarschuwing.

Het is namelijk hoog tijd dat de centrale banken, en dus op kop de Amerikaanse, hun monetaire politiek herzien. Ze moeten zo snel mogelijk de monetaire teugels weer aantrekken. Dat komt ook neer op een verhoging van de rente want de rentevoeten kunnen niet voor eeuwig en drie dagen zo lang kunstmatig laag gehouden worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

In plaats van QE had men beter $ 56.000 aan ieder gezin gegeven

Na de grootste financiële en economische crisis sinds de Grote Depressie, heeft de FEDeral Reserve alles uit de kast moeten halen om een totale catastrofe te vermijden. De FED verlaagde rentevoeten naar 0 % en trok biljoen dollars uit om overheidsobligaties en hypotheek gedekte obligaties op te kopen. Maar volgens Mark Blyth had de FEDeral Reserve beter ieder huishouden in de VS $ 56.000 gegeven.

In plaats van de welvaart aan een kleine minderheid aan de top geld te geven in de hoop dat dit neerdaalt naar de rest van de economie, had men beter de bodem voorzien van extra geld. “Print Less But Transfer More”. Door ieder gezin geld te geven, verhoogt men de koopkracht van onderuit, daar waar de consumptie hoofdzakelijk vandaan komt. Dit zou beter geweest zijn aangezien de Amerikaanse economie voor 70 % afhankelijk is van consumptie.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Yellen drukt goudprijs naar laagste niveau in 8 maanden

De goudprijs bereikte gisteren in dollars het laagste niveau in acht maanden, nadat FEDeral Reserve voorzitster Yellen bekendmaakte de rente te zullen verhogen. Wanneer dat precies gebeurt is nog niet duidelijk, maar de markt reageert nu al op de uitspraken door goud te verkopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$