Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 996 tot 1000
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Saneren begroting kost 47.000 jobs

Als België strikt het begrotingstraject volgt dat Europa voorschrijft, dan gaan er tegen 2017 47.000 jobs verloren. Dat heeft het FEDeraal Planbureau becijferd, zo meldt De Standaard. Ook Het Nieuwsblad bericht over de cijfers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 13 september 2014

JP Morgan Chase gelooft in Rusland!

JP Morgan Chase gelooft in de groeimarkten en dan op de eerste plaats in Rusland, zo blijkt uit een rapport dat we onlangs in handen kregen.

Het team onder leiding van Adrian Mowat stelt namelijk vast dat de groeimarkten weinig hinder ondervinden van het taperen door de FED. Iets waar de waarnemers oorspronkelijk wel bevreesd voor waren geweest.

De World Bank is niet zo positief over de emerging markets maar daar is JP Morgan Chase het dus niet mee eens. Mowat en zijn team verwachten een groei die boven het wereldgemiddelde zal uitkomen en daarmee moeten ook de koersen van de beurzen uit die emerging markets een stevige duw in de rug krijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Kunnen de Amerikanen zich gaan opmaken voor een Renteverhoging?

De situatie in Amerika is inmiddels wel bekend. De Amerikaanse economie is weer aan de betere hand en als gevolg daarvan is de centrale bank van Amerika druk bezig met het afbouwen van het stimuleringsbeleid. Dit stimuleringsbeleid zal waarschijnlijk in oktober volledig zijn afgebouwd en vanaf dat moment moeten we rekening gaan houden met een Amerikaanse renteverhoging. Of toch niet?

Dat is de vraag die iedereen in Amerika op dit moment stelt. FED president Janet Yellen was er duidelijk over. We zouden pas rond het midden van volgend jaar kunnen rekenen op een renteverhoging, eerder niet. Het is dus duidelijk dat de FED op die manier de Amerikaanse economie nog een extra zetje in de rug wil geven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Deutsche Bank: We moeten bubbels blijven blazen

Het blazen van bubbels is noodzakelijk om de afbouw van de schulden te ondersteunen. Maar rentevoeten bewegen overal lager, vooral door de zwakke economische groei en de schulden blijven stijgen.

Jim Reid van Deutsche Bank neemt geen blad voor de mond. Terwijl de rijkste 1 % als enige profiteert van de kunstmatige bubbels die de centrale banken blazen, lijkt dit model de enige oplossing te zijn om de financiële problemen aan te pakken. Zelfs de FEDeral Reserve gaf al toe dat de welvaartstransfer van de 99 % progressief gaat. Als de volgende bubbel barst, zullen de centrale banken een nieuwe moeten blazen om het financiële systeem te redden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Er komt een fors hogere herwaardering van de goudprijs aan

Onderstaande grafiek laat de correlatie zien tussen de balans van de FEDeral Reserve, de S&P 500, de olieprijs en de goudprijs. Doordat de FED biljoen dollars print, daalt de waarde van de dollar. Dit uit zich in de stijging van activaprijzen zoals vastgoed, aandelen, grondstoffen … De grafiek begint in maart 2009 en zet alle activa met beginpunt 100 – maart 2009 was de eerste maand dat de FED begon met QE.

Terwijl de balans van de FED bleef groeien, is de S&P 500 de enige activa geweest die ook is blijven stijgen. Goud en olie zijn achter gebleven, olie door de zwakke fundamenten van de economie en goud door de manipulatie van de centrale banken. Opvallend is wel dat de groene lijn, de balans van de FED, niet verder stijgt door de tapering sinds begin dit jaar. De laatste 2 keer dat dit gebeurde, volgde een forse correctie op de beurzen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$