EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 996 tot 1000 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: donderdag 23 oktober 2014

De leden van de FED zeggen allemaal hetzelfde

Het belang van de Amerikaanse centrale bank in de Bull Market op de aandelenmarkten is bijzonder groot, dat weet iedereen. Door middel van de geldkraan open te draaien heeft de FED er voor gezorgd dat de dollars in groten getale naar de beurzen toevloeiden. Uiteraard tot blijdschap van de grote banken, die gebaat zijn bij stijgende beurskoersen.

Het feestje op de aandelenmarkten lijkt echter nu wel over te zijn. Het afgelopen jaar was de euforie nog zeer hoog, maar op dit moment wordt er een toontje lager gezongen. Het is duidelijk dat de beleggers van de roze wolk zijn afgetrokken en dat ze eindelijk de realiteit onder ogen durven te zien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 22 oktober 2014

$200 miljard per kwartaal om de economie te steunen

De vier grootste centrale banken hebben sinds 2009 gemiddeld voor $200 miljard per maand aan liquiditeiten in de economie gepompt. De FEDeral Reserve en de Bank of England begonnen al vroeg met stimuleringsprogramma's. Vanaf 2012 begon de ECB met haar LTRO programma en sinds 2013 staat ook in Japan de geldkraan open.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 21 oktober 2014

Martin wolf: Crisis onafwendbaar

Er is niets veranderd sinds 2008, daarom  is een volgend financiële crisis onafwendbaar volgens The Financial Times’ chief economics commentator Martin Wolf. Wanneer die komt, daar wil hij zich niet over uitspreken.

Er is niets veranderd sinds 2008, daarom  is een volgend financiële crisis onafwendbaar volgens The Financial Times’ chief economics commentator Martin Wolf. Wanneer die komt, daar wil hij zich niet over uitspreken.

Economische groei wordt teveel beïnvloed door schuld. De wereldeconomie blijft sterk afhankelijk van het geldcreatie en de kredieten van de financiële instellingen. De banken zijn zeer sterk met elkaar verweven, hebben een grote hefboomwerking en zijn zeer complex. De situatie is in sommige gevallen nog verergerd om de simpele reden dat er nu minder banken zijn. Degene die er nu nog overblijven zijn wel echt te groot of TBTF ‘Too Big To Fail’.

Er is te weinig gedaan aan de financiële regelgeving voor de banken sinds 2008.  In de beginperiode is er door FED chairman Ben Bernanke  wel afdoende gereageerd.  Volgens Wolf was TARP een goede actie. TARP of ‘Troubled Asset Relief Program’ was een van de maatregelen die de Amerikaanse regering heeft getroffen in het kader van het bestrijden van de kredietcrisis. De hoofdlijn van het programma bestond hieruit dat de Amerikaanse overheid (het Department of the Treasury) illiquide leningen van banken opkocht, alsmede dat de overheid aandelen zou kopen in de betrokken banken. Dit programma heeft het financiële systeem recht gehouden voor de korte termijn. Maar na deze redding is er niets meer gebeurd.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 21 oktober 2014

Amerikaanse dollar krijgt klappen

De vraag wanneer de FEDeral Reserve de rente gaat verhogen, houdt iedereen bezig. Als gevolg daarvan is de Amerikaanse dollar voor de eerste keer in vier dagen in waarde gedaald tegenoverde Japanse yen. Dat heeft Bloomberg vandaag gemeld.

De vraag wanneer de FEDeral Reserve de rente gaat verhogen, houdt iedereen bezig. Als gevolg daarvan is de Amerikaanse dollar voor de eerste keer in vier dagen in waarde gedaald tegenoverde Japanse yen. Dat heeft Bloomberg vandaag gemeld.

Zelfs tegenover die andere munt, de euro, verliest de dollar voor de tweede dag op rij – en dat is opmerkelijk aangezien de Europese valuta allesbehalve sterker aan het worden is, integendeel. “We moeten de interestverhogingen terug onder de aandacht van de beleggers brengen voor een sterkere dollar”, zegt Niels Christensen van Nordea Bank in Kopenhagen,”we moeten meer positief nieuws brengen zodat de dollarbeleggers nieuwe posities kunnen innemen.”

Dat de kloof tussen de yen en de dollar (een beetje) is verkleind, heeft alles te maken met de prestaties van de Nikkei-index. Of liever, met de wanprestaties ervan. “Rapporten over de risico’s op de Amerikaanse markten heeft iedereen verrast”, zegt Sean Callow van Westpac Banking. Volgens hem is een waardestijging van activa op korte termijn niet uitgesloten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 20 oktober 2014

Benzine en stookolie naar laagste prijs in bijna vier jaar

De maximumprijzen van benzine en stookolie gaan morgen nog wat lager, zo meldt de FEDerale overheidsdienst Economie. Ze bereiken hun laagste peil in bijna vier jaar.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs