EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: dinsdag 2 april 2019

‘Rente gevecht’ in de Verenigde Staten

De FED nam enkele weken geleden het besluit om de rente niet te veranderen. Waarschijnlijk verhoogt de FED de rente ook niet meer. Alleen al snel volgde er kritiek vanuit het Witte Huis dat de rente lager moet. Mark Zandi, hoofdeconoom bij Moody’s, wil hier niets van weten.

Zandi staat achter het besluit van Jerome Powell. Volgens Zandi is de economische data in de Verenigde Staten nog steeds goed genoeg. Hij stelt dat een lagere rente de economie alleen maar zal schaden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 1 april 2019

Trump mag niet opnieuw olieboringen in Arctische oceaan toestaan: “Onwettig”

De beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om olieboringen in de Arctische Oceaan toe laten, is illegaal. Dat heeft een FEDerale rechter uit de staat Alaska beslist. Trump’s voorganger Barack Obama had boringen in het gebied verboden, onder meer om het milieu te beschermen. Dat verbod blijft voorlopig van kracht.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 1 april 2019

Het inflatiespook: alleen crypto/blockchain kan het verjagen

“The United States can pay any debt it has because we can always print money to do that”. Deze woorden werden door Alan Greenspan uitgesproken in 2011. Greenspan was van 1987 tot 2006 voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (de ‘FED’). De uitspraak staat op onderstaande video. Deze verscheen in maart 2019 op Reddit, een prominente Amerikaanse sociale nieuwswebsite. In de context van een lesje ‘History for Bitcoiners. Om iedereen er nog eens aan te herinneren waarom de eerste digitale munt gecreëerd werd. Het was januari 2009. Alvast de financiële wereld zou voorgoed veranderen. Al was dit toen nog absoluut niet vanzelfsprekend.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 27 maart 2019

Grafiek: Dollar kan nog verder onder druk komen te staan

De dollar kende een uitstekend 2018. Als gevolg van het strengere monetaire beleid van de FED wist de dollar ten opzichte van alle andere wereldvaluta’s in waarde te stijgen. Die stijgende trend heeft echter dit jaar nog geen vervolg gekregen. En volgens een belangrijke grafiek hoeven we daar dit jaar ook niet op te rekenen.

Tijdens het eerste presidentsjaar van Donald Trump (2017) moest de dollar behoorlijk wat terrein inleveren. Voor Trump was dit een geweldige start van zijn loopbaan als president van de VS, want hij liet tijdens zijn verkiezingscampagne meermaals weten dat de dollar volgens hem veel te duur was. Vanuit die gedachte verliep het jaar 2018, waarin de dollar juist in waarde wist te stijgen, voor Trump een stuk minder rooskleurig.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 26 maart 2019

De centrale banken hebben gecapituleerd. Wat nu?

“Al wie me de voorbije 20 jaar heeft gevolgd weet dat ik geen grote van ben van centrale banken. Een stel verheerlijkte bureaucraten met een gevoel van onfeilbaarheid, die denken dat ze superieure inzichten hebben in de economie en de markten. Maar woensdag bereikte de wereld van centrale bankiers een nieuw dieptepunt. De Amerikaanse centrale bank FED gooide toen de handdoek definitief in de ring.”

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs