EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
46
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
27
kliks
Bron: AmsterdamGold
25
kliks
Bron: BNR.nl
19
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 1151 tot 1155 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: dinsdag 24 juni 2014

Goudaankopen Rusland houden aan

Goudaankopen door Rusland duren voort. Afgelopen maand kocht de centrale bank van Rusland, The Central Bank of the Russian FEDeration, weer een aanzienlijke hoeveelheid goud. In april kocht de centrale bank van Rusland nog 900.000 ounces goud. Vorige maand was het minder. De Russen voegden  300.000 ounces (9,3 ton) goud aan hun goudreserves toe. Sinds 2007 heeft Rusland haar goudreserves verdrievoudigd. Althans als de bekend gemaakte cijfers kloppen.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: dinsdag 24 juni 2014

Column Kees de Kort | Productie kan kar niet trekken

BNR's Kees de Kort kijkt vandaag naar het 'beige boek' van de Chicago FED National Activity Index. "Een soort omschrijving van hoe de Amerikaanse economie er voor staat. De Chicago FED probeert dat in een getal uit te drukken. Het is een optelsom van 85 indicatoren, verdeeld over 4 groepen en het wordt een keer per maand bekendgemaakt."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 24 juni 2014

Duitsland zet repatriëring goudvoorraad niet stil

Op verschillende blogs wordt geschreven dat Duitsland de repatriëring van goud uit de VS heeft stopgezet. Men baseert zich op een artikel van Bloomberg met een suggestieve titel. Maar feitelijk klopt het verhaal niet. Duitsland zal gewoon goud blijven terughalen uit de VS. In 2020 moet 300 ton goud zijn overgebracht van de NY FED naar de Bundesbank in Frankfurt. Duitsland haalt tevens goud terug uit Parijs.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: maandag 23 juni 2014

De FED zal de rente in juni 2015 beginnen te verhogen

Het Amerikaans job report voor de maand mei was zonder meer een positieve verrassing. Er kwamen maar liefst 217,000 nieuwe banen bij waarmee de verwachtingen stevig overtroffen werden. De markten hadden namelijk maar op 195,000 nieuwe banen gerekend. Voor de vierde maand op rij kwamen er 200,000 jobs of meer op maandbasis bij.

Bovendien was ook de werkloosheid gelijk gebleven op 6.3 procent. Maar tot dus ver het goede nieuws, want niet al het nieuws was van die aard om de jubelklokken te luiden. FED Chair Janet Yellen heeft namelijk een grote kopzorg waar ze voorlopig nog geen antwoord voor heeft bedacht. Die kopzorg is niet meer of niet minder dan de ‘labor force participation’, de mate waar in de Amerikanen deelnemen aan de arbeidsmarkt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 23 juni 2014

De globale situatie lijkt sterk op die van de jaren ’70

De huidige globale spanningen lijken veel op die van de jaren ’70, zegt Jim Rickards in een op-end waarin hij uitlegt hoe alles met elkaar verbonden is – een aanrader om te lezen. De FED liet de teugels vieren in 1971 – 72 om President Nixon opnieuw verkozen te krijgen. Ook hier ontstond er niet direct inflatie en werden de beleggers zelfgenoegzaam.

Maar een serie aan geopolitieke spanningen in 72- 73 met als hoogtepunt de Yom Kippur War in oktober 1973 zorgde voor een olie-embargo en fors hogere olieprijzen. Dit zorgde voor fors hogere inflatie.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs