Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3209 artikelen gevonden. Artikel 1171 tot 1175
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Het belangrijkste dat je moet weten over obligaties

De meeste obligatiebeleggers kan je in 3 categorieën onderverdelen: de angstige, de vergeetachtige en de slimme beleggers. Het is dan ook niet evident deze dagen om te investeren in obligaties. De Amerikaanse 10-jarige rentevoet steeg van een dieptepunt van 1,68 % naar 3 % om daarna weer terug te vallen rond 2,6 %. De acties van de FEDeral Reserve hebben een grote impact op de rentevoet en dus ook op de waarde van de obligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 23 februari 2014

De wet van de onbedoelde gevolgen

De wet van de onbedoelde gevolgen zal menig belegger bekend voorkomen. Iedereen die ingrijpt in complexe systemen. wat het financiële systeem nu eenmaal is, loopt het risico daar tegenaan te lopen.

Andrew Huszar, voormalig managing director bij Morgan Stanley én voormalig medewerker van de FED (t/m 2011) verantwoordelijk voor de uitvoering van quantitative easing I, vreest momenteel voor die wet van de onbedoelde gevolgen. In een interview met King World News (niet voor tere zieltjes!) maakte hij een aantal interessante observaties.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Steden en gemeenten trekken (opnieuw) aan de alarmbel over pensioenlast

De Vlaamse steden en gemeenten vragen dat de volgende Vlaamse en FEDerale regering een oplossing zoeken voor de pensioenlast van hun statutaire ambtenaren. De lokale besturen zeggen dat ze die in de toekomst niet meer zelf zullen kunnen betalen. Dat zegt Luc Martens, de voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

FED worstelde met ondergang Lehman Brothers

Beleidsmakers van de FEDeral Reserve (FED) hadden in de dagen na de val van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers geen goed zicht op de consequenties daarvan voor de economie. Dat blijkt uit de notulen van de beleidsvergaderingen van de FED uit 2008, die vandaag zijn gepubliceerd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Dit is de impact van QE op de bankbalans

Door QE kunnen banken staatsobligaties en hypotheekleningen bij de FEDeral Reserve omruilen voor tegoeden bij de centrale bank. Er wordt dus geen geld gedrukt om dit schuldpapier van banken over te nemen. Deze grafieken van Soberlook geven meer inzicht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$