Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 1181 tot 1185
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zaterdag 15 februari 2014

Amerikanen participeren steeds minder

So now that absolutely everyone is laser-focused more on the participation print, recently at 35 year lows, than the actual unemployment number which even the FED has implied is meaningless in the current context, one thing to note is that while the overall number is a blended average across the US, it certainly differs on a state by state basis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Kan de FED een derde bubbel in 15 jaar nog vermijden?

De laatste 5 jaren heeft de FEDeral Reserve honderden miljarden vers geld gecreëerd dat nauwelijks of niet doordrong tot de economie. In het verleden zorgde een te los monetair beleid al voor enkele desastreuze bubbels. Aan het huidige tempo zal de FED zijn QE pas beëindigen tegen het einde van het jaar. Is de FED deze keer opnieuw te laat om het barsten van een bubbel te vermijden?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Gundlach: “Kijk uit voor de FED

Dat Jeff Gundlach niet verlegen zit om wat straffe uitspraken, dat weten we al een tijd bij Slim Beleggen (hier of hier of hier). Vandaag richt Gundlach zijn vizier op de FED en de tapering van QE.

Volgens Gundlach speelt de FED blufpoker. Hij verwacht dat QE helemaal niet in 2014 zal ophouden. Er zal een reden gezocht worden om QE te behouden, of zelfs terug op te hogen!

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

"QE is niet hetzelfde als geld drukken"

De FEDeral Reserve koopt maandelijks tientallen miljarden aan hypotheekleningen en staatsobligaties van banken. In ruil daarvoor krijgen de banken 'reserves' van de centrale bank. Steve Keen legt uit dat dit niet hetzelfde is als 'geld drukken', zoals men vaak beweert...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

FED: ‘economie terug naar normaal’

De FED lijkt ervan uit te gaan dat de Amerikaanse economie eind dit jaar min of meer ‘normaal’ is. En dat betekent dan uiteraard ook een exit van het quantitative easing programma. En dat werd hoog tijd ook.

James Bullard, de president van de St. Louis FEDeral Reserve Bank, gaf gisteren een interview aan Bloomberg tv en gaf een aardig kijkje in de wijze waarop de FED nu naar de Amerikaanse economie kijkt. Bullard is tamelijk optimistisch over de huidige gang van zaken en verwacht dat de Amerikaanse economie eind dit jaar ‘een heel stuk normaler is.’ Maar Bullard had nog wel meer interessants te melden op Bloomberg.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$