Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 1201 tot 1205
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 1 februari 2014

Productie China op laagste stand in zes maanden

De industriële productie in China is in januari gekrompen tot het laagste niveau in zes maanden. Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerde cijfers van de Chinese FEDeratie van Logistiek en Inkoop.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

'VS laten rest van de wereld als een baksteen vallen'

Raguram Rahjan, de voorzitter van de Indiase Centrale Bank, heeft in naam van alle opkomende economieën, zware kritiek geuit op het monetaire beleid van de Verenigde Staten. Daags nadat de FEDeral Reserve besloot om de laatste stap te zetten in het beëindigen van het stimulusprogramma, zei Rahjan ‘dat de opkomende markten in 2008 de wereld uit het moeras hadden geholpen en dat ze nu niet genegeerd mogen worden.’

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Valuta opkomende economieën opnieuw onder druk

De verdere inperking van het steunbeleid van de FEDeral Reserve (FED) en verontrustende cijfers over de Chinese industrie deden pogingen van centrale banken om de neergang van hun valuta te stoppen teniet.

Onder meer de Turkse lira, de Zuid-Afrikaanse rand, de Russische roebel en de Indiase roepie gingen opnieuw onderuit.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Column Kees de Kort | Behoorlijke groeicijfers

Een afbouw van het Amerikaanse stimuleringsprogramma ligt voor de hand. BNR's Kees de Kort: "De groeicijfers in het derde kwartaal in de VS waren echt heel mooi. Vanmiddag worden de eerste cijfers over het vierde kwartaal bekend. Die weet de FED natuurlijk al. Die zullen ook niet slecht worden."

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

FED gaat 10 miljard “taperen”, goudprijs reageert nauwelijks

Gisteren heeft de FED bekend gemaakt dat er nog eens 10 miljard getaperd gaat worden. Vorige maand werd de start gemaakt met de tapering. De geldcreatie wordt terug gebracht van 75 miljard naar 65 miljard per maand. De goudprijs steeg na het nieuws. De markt had al rekening gehouden met deze afbouw. De valuta-onrust in de opkomende landen gaf de goudprijs extra steun. De prijs van 1 troy ounce goud steeg gisterenavond zelfs naar $1269. Goud is de safe haven wanneer een valuta in korte tijd veel van zijn waarde verliest. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$