Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 1211 tot 1215
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Als de groeilanden vallen, valt de VS ook

Er zijn drie manieren om teveel schulden weg te krijgen: deflatoire afbouw van de schulden (Japan en Europa nu), inflatoire afbouw van de schulden (Weimar periode) en een mooie, gebalanceerde afbouw van de schulden (de VS de laatste jaren). De FED leverde fantastisch werk om de VS door de crisis te sturen, nu is echter de vraag: wanneer en hoe gaan we de stimulus afbouwen. Als dit niet op de correcte manier gebeurt, is alles voor niets geweest.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Puru Saxena: “FED zal de rente niet optrekken voor midden 2016″

Puru Saxena van Puru Saxena Wealth Management was te gast op Bloomberg TV om zijn visie te geven op het monetaire beleid van de ECB en de FED. Voor Puru Saxena blijft erbij dat we ons begeven in een deflatoire omgeving, waardoor centrale banken zullen blijven printen.

Dit zal de markten blijven ondersteunen, terwijl iedereen negatief is omdat de massa focust op de slechte economische omstandigheden. Maar de beurs is niet altijd de beurs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

De geschiedenis van QE in een grafiek

Quantitative easing door de FEDeral Reserve begon bijna 5 jaar geleden. En zoals dat met dergelijke maatregelen gaat, was het 5 jaar geleden ook een tijdelijke maatregel. Ondertussen passeerden QE 1, een verlenging van QE 1, QE 2, operatie twist en QE 3 de revue. Na 5 jaar zijn we dan ook op het punt gekomen dat QE afgebouwd gaat worden, zelfs voor de FEDeral Reserve is het genoeg geweest.

Bron: citareg.nl
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

DNB ongeloofwaardig over Nederlands goud

Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) heeft de redactie van Citareg op 7 mei 2013 De Nederlandse Bank NV (DNB) verzocht om openbaarheid van de meest recente bewijzen over de Nederlandse goudvoorraad. Niet eventuele goudvorderingen, maar de fysieke aanwezigheid van het Nederlandse goud bij de Canadese centrale bank in Toronto, de Engelse centrale bank in Londen en bij de FEDeral Reserve Bank in New York. Gevraagd werd om schriftelijke verklaringen van de betreffende centrale banken als concreet bewijs. Op 2 juli 2013 liet de DNB weten het Wob-verzoek af te wijzen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Wordt de FED de grote spelbreker dit jaar?

Wall Street loopt aan de leiband van de FED, of is het nu andersom? Hoe dan ook, de ideale wereld van quantitative easing en nulrentes behoort eerdaags tot het verleden. De vraag is hoe Wall Street hierop zal reageren.

Het is al vaker gezegd en geschreven: de invloed van de Amerikaanse centrale bank op de koersen op Wall Street kan moeilijk overschat worden. 2014 wordt het jaar van het tapering, we kijken uit naar wat Janet Yellen allemaal uit haar koker zal schudden. De algemeen heersende overtuiging is dat een rustige aanpak van de zaken door de FED van dat taperen een non-event voor aandelen zal worden. Zachtjesaan, dan breekt het lijntje niet. Met een dergelijke uitspraak kunnen beleggers wel een stukje verder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$