Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 1216 tot 1220
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

'Onzekere beleggers kijken naar FED'

Veel analisten voorzien ook in de komende week dalende koersen door de onrust onder beleggers die van de wijs zijn gebracht door berichten over een afkoelende Chinese economie en een kapitaalvlucht uit opkomende landen.

De markt kijkt vooral uit naar de FEDeral Reserve, die woensdag met een besluit komt over de verdere afbouw van het steunprogramma voor de economie.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Commotie op de Comex

Naarmate de commitments van de bullion banks meer en meer op ramkoers met elkaar en de overige spelers op de COMEX komen te liggen, dringt zich steeds meer de vraag op in hoeverre het long/short spel onder regie van de FEDeral Reserve doch onder uitvoering van JP Morgan nog stand houdt? Immers, de reserverol van de dollar staat op het spel staat, reden waarom het goud als de ultieme barometer van het monetaire systeem thans onder zware druk staat.

Een aantal analisten en rapporteurs w.o. Eric Sprott, Alasdair McLeod, Grant Williams en Jim Rickards stelt dat dit spelletje steeds meer de abyss nadert. Men dient zich te realiseren dat met het opblazen van de COMEX niet alleen het einde van de reserverol van de dollar wordt ingeluid maar tevens het einde van het huidige mondiale monetaire bestel. Dat betekent grote schokgolven die als een tsunami over de financiële wereld zullen uitrollen. Een dergelijk scenario op Wall Street staat reeds ‘in the cards’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

PODCAST: “FED wil een geleidelijke stijging van de goudprijs”

De FED wil een geleidelijke stijging van de goudprijs. Dat is de overtuiging van Jim Rickards, een mening die hij uitdrukt tijdens een uitgebreid interview met Lars Schall (financieel journalist) namens Matterhorn Asset Management.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

Wil Duitsland haar goud wel terughalen?

De Duitse Bundesbank heeft een jaar na de aankondiging van het terughalen van goud nog maar 37 ton ontvangen. Daarvan kwam het grootste deel ook nog eens uit Parijs. Slechts vijf ton kwam uit New York. Heeft de FEDeral Reserve het goud niet? Of vind de Bundesbank het wel prima dat het allemaal wat langzamer gaat?

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

Levering van Duitse goud ver achter op schema

De Duitse Bundesbank is vorig jaar gestart met het terughalen van 700 ton goud. Zo’n 20% van het totale goud dat aanwezig is in het buitenland. Aanleiding van deze beslissing was dat de FED een audit op de opslag van het Duitse goud niet toeliet. Hierop werd door Duitsland besloten om het goud deels terug te halen. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$