Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 1236 tot 1240
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Bernanke heeft zijn opvolger met een probleem opgezadeld

Bernanke zwaait eind deze maand af, Janet Yellen pakt definitief het stokje over. Ze gaat alvast van start met een waar hoofdpijndossier.

We weten inmiddels allemaal dat FED Chairman Ben Bernanke op 31 januari andere oorden zal opzoeken. Hij neemt afscheid als topman van de Amerikaanse centrale bank, een functie die hem jarenlang voor de schijnwerpers heeft gebracht. Inmiddels kent iedereen het kalende hoofd van de FEDeral Reserve man.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Nieuwe FED-baas Yellen: kleine dame met groot IQ

Met Janet Yellen krijgt de FEDeral Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, voor het eerst in zijn 100-jarig bestaan een vrouw als voorzitter. Yellen geldt als een rustig en bedachtzaam bestuurder met een groot intellect en kennis van zaken. "Een kleine dame met een groot IQ", aldus een van haar collega's in het bestuur van de FED.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Senaat VS bekrachtigt benoeming Yellen bij FEDeral Reserve

De Amerikaanse Senaat heeft gisteren het licht op groen gezet voor de benoeming van de 67-jarige Janet Yellen als nieuwe voorzitter van de FEDeral Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken. Daarmee komt er voor het eerst in de honderdjarige geschiedenis van de FED een vrouw aan het hoofd van die instelling.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Voorspellingen economie 2014 Weiss Research

Het team van Money and Markets vergaderde twee volle dagen en kwamen tot volgende conclusies en voorspellingen voor 2014 en volgende jaren: De overheden van de grootste landen ter wereld hebben met hun ingrijpen de normaliteit verkracht.

Er bestaat door de beslissingen van de monetaire macht geen normale markt, ofwel vraag en aanbod, meer. Daar hebben de stimuleringen wel voor gezorgd. De FED zal iets minder obligaties aankopen vanaf 2014. In eerste instantie 10 miljard per maand minder. Er blijft nog altijd $75 miljard per maand over, al zal dit naar alle waarschijnlijkheid verder worden afgebouwd, meer tapering dus.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Bouwbedrijven blijven erg pessimistisch voor 2014

De bouwbedrijven in ons land blijven bijzonder pessimistisch gestemd voor 2014, zo blijkt uit de driemaandelijkse "bouwbarometer" van sectorFEDeratie Bouwunie. De economische crisis, de loyale concurrentie en sociale dumping zetten een druk op de prijzen in de sector. Bouwunie heeft het zelfs over dreigende verliezen: het werk levert te weinig op en de werknemers zijn te duur.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$