Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 1241 tot 1245
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 december 2013

Amerikaanse aandelen deden het nooit beter

De Amerikaanse aandelen hebben het vijfde opeenvolgende jaar afgesloten met winst, en wat voor een winst. Met een stijging van (tot vandaag) 29 procent doet het 32 procentpunten beter dan de Amerikaanse obligaties, nog nooit was het verschil zo groot.

Aandelen lijken weer terug van weggeweest. ETF's en aandelenfondsen zagen dit jaar $ 162 miljard vers geld toestromen - het meeste sinds 2000. De S&P 500 zag de waarde van zijn bedrijven in 2013 met $ 3,7 biljoen toenemen, niet slecht voor een investering van $ 1 biljoen door de FEDeral Reserve.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 december 2013

PIMCO’s Bill Gross roept FED op even op de rem te staan

Het boegbeeld van Pimco, Bill Gross, vindt dat de FED wel erg gemakkelijk uitgaat van een verder dalende werkloosheid, Eerst zien, dan geloven is dan ook de boodschap.

FED Chairman Ben Bernanke had de knuppel in het hoenderhok gegooid door in de tweede helft van mei te verklaren dat de tijd van tapering, het terugschroeven van de recente besparingsmaatregelen was aangebroken. Tapering zal in januari 2014 ook effectief op gang worden gebracht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 december 2013

Wie gelooft in Bitcoin, moet deze vraag eens beantwoorden

De bodemwaarde van goud kan je stellen als hetgeen er over blijft in de financiële wereld als al de rest faalt. De bodemwaarde van een Amerikaanse dollar ligt in het gebruik om er belastingen mee te kunnen betalen in de Verenigde Staten en het feit dat de FEDeral Reserve garant staat om dollars op te kopen en ze te vernietigen als de waarde ervan meer dan 2 % per jaar daalt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 29 december 2013

Meer dan miljoen Amerikaanse werklozen verliezen uitkering

Sinds gisteren hebben meer dan een miljoen werklozen in de Verenigde Staten niet langer recht op een FEDerale uitkering. Dat is het gevolg van de recente begrotingsperikelen, waarbij een noodprogramma uit 2008 niet is verlengd, zo bericht de Britse zender BBC. Concreet kregen zowat 1,3 miljoen Amerikanen maandelijks gemiddeld 1.166 dollar. Zij dreigen nu in de armoede terecht te komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Euro naar hoogste punt sinds 2011

De waarde van de euro klom vrijdag aan het begin van de middag tot 1,3893 dollar. Dat is de hoogste stand sinds begin november 2011. Tijdens de kerstdagen schommelde de Europese munt nog rond 1,37 dollar.

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de FEDeral Reserve (FED), kondigde vorige week aan vanaf januari een voorzichtig begin te maken met de afbouw van de stimuleringsmaatregelen voor de Amerikaanse economie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$