Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3209 artikelen gevonden. Artikel 1476 tot 1480
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Column Kees de Kort | Het parallelle universum van de financiële mannetjes

De FEDeral Reserve gaat door met stimuleren van de Amerikaanse economie. En de reacties spreken voor zich. Maar volgens Kees de Kort moeten we de reacties in tweeën splitsen. De reacties van de financiële mannetjes aan de ene kant en die van gewone burgers aan de andere kant.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

'Bernanke blijft grootste monetaire cokedealer van de wereld'

Op 31 januari stapt de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (FED) op, maar voorlopig blijft hij nog even de grootste monetaire cokedealer van de wereld, schrijft MonFinancier.com. Inderdaad, want verwachtte de wereld van hem een moedige beslissing, dan gaf hij er de voorkeur aan zich te onthouden en blijven de VS gewoon nog een tijd 85 miljard dollar per maand in de economie pompen.

Daar zijn goede redenen voor, want het Amerikaanse economisch herstel is niet echt een herstel op zijn Amerikaans. Maar Bernanke is een specialist van de crisis van 1929 en deflatie. Hij wil de geschiedenis in gaan als de man die de economie herlanceerde door monetaire overvloed.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

FED houdt de wereld bevolking voor de gek!

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam is donderdag stevig hoger geopend. Ook de andere Europese aandelenmarkten begonnen met mooie winsten in navolging van de nieuwe recordstanden op Wall Street. Beleggers zijn verheugd dat het huidige Amerikaanse steunbeleid ongewijzigd is gebleven.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Dow Jones en S&P 500 naar all-time high!

Geen tapering betekent hogere aandelenkoersen. Zowel de Dow Jones index als de S&P 500 bereikten nieuwe all-time highs, nadat bekend werd dat de FEDeral Reserve niet begint met het afbouwen van het stimuleringsprogramma. De olieprijs steeg overigens ook met meer dan 2%, terwijl goud en zilver respectievelijk 4,7 en 6,66 procent in prijs omhoog gingen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Amerikaanse centrale bank : tussen hamer en aambeeld

Gisteren met het stuk “Von Greyerz : FED zal niet geen taperen” maakten wij nog allusie op de mogelijkheid dat de Amerikaanse centrale bank zou blijven geld printen, niét zou gaan “taperen” dus.  Waar zowat de ganse beleggerswereld ervan uitging dat dit althans deels beperkt zou worden, presenteerden wij u een contraire mening.  We vertellen nu waarom.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$