EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 1481 tot 1485 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: vrijdag 4 oktober 2013

Is goud zijn status van veilige haven kwijt?

Goud blijft de gemoederen flink bezig houden. De reactie van goud op de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse FEDerale overheid was een deceptie voor velen.

De vraag lijkt dan ook gerechtvaardigd of goud nog wel zijn status van veilige haven heeft. Wij denken van wel. Een gedachte die nog onlangs werd bevestigd door de visie van de Italiaanse centrale bank op goud. Maar is zijn natuurlijk (veel) meer redenen om niet te twijfelen aan de veilige haven die goud door de eeuwen heen had én heeft. Zo wordt goud gemanipuleerd door diverse overheden en centrale banken en men komt daar tegenwoordig ook nog eens openlijk voor uit.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 4 oktober 2013

INSIDER: “Waarom de FED niet anders kan dan geld printen”

Het basismateriaal voor deze presentatie komt uit een intern rapport van de FEDeral Reserve. Het rapport werd geschreven door Frederic Mishkin, een zeer goede vriend van Ben Bernanke, en geldt zo'n beetje als de blauwdruk voor het monetaire beleid van het komende decennium.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 3 oktober 2013

Ondertussen in de VS

In de VS reageerde Wall Street aanvankelijk schouderophalend over de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse FEDerale overheid. De indices wonnen zelfs terrein op de dag dat de shutdown een feit was.

Inmiddels lijken de zorgen toch flink toe te nemen. De kemphanen hebben gisteren een eerste ontmoeting gehad. Na amper een uur praten werden de gesprekken gestaakt zonder dat partijen dichter tot elkaar kwamen. Om uit deze impasse te komen, zullen er concessies moeten worden gedaan, van beide kanten. Voorlopig lijkt zowel Obama als de Republikeinen weinig geneigd tot het doen van water bij de wijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 3 oktober 2013

Opzegpremie CEO's overheid begrensd op 200.000 euro

De regering-Di Rupo en minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) hebben gisteravond beslist om het mes te zetten in de "gouden parachutes" voor toplui van overheidsbedrijven. De nieuwe CEO's van de NMBS, Infrabel, Belgocontrol, de Nationale Loterij en de FEDerale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) moeten het doen met een vertrekpremie van 200.000 euro bruto, gelijk aan 1 jaar van het vaste gedeelte van het loon. Dat schrijven De Tijd, Le Soir en De Standaard.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 2 oktober 2013

De VS drijft wereld naar rand van afgrond

Afgelopen dinsdag gingen de VS op slot, zoals het zo mooi heet. Van de ongeveer 2,8 miljoen FEDerale ambtenaren die de VS rijk zijn, werden er 800 000 gedwongen onbetaald thuis te blijven. De oorzaak van het op slot (shutdown) gaan, was het politieke onvermogen van democraten en republikeinen om een akkoord te sluiten over de begroting voor 2014. De rechtervleugel van de republikeinse partij wilde alleen met de begroting instemmen als de democraten en de president bereid waren flink te sleutelen aan de invoering van Obamacare, het nieuwe FEDerale systeem voor de gezondheidszorg in de VS. De president was hier niet toe bereid, omdat de nieuwe wet alle stadia van het politieke en juridische proces met succes heeft afgelegd.

Lees verder op dekritischebelegger.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs