EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 1491 tot 1495
Geplaatst op: donderdag 19 september 2013

Column Kees de Kort | Het parallelle universum van de financiële mannetjes

De FEDeral Reserve gaat door met stimuleren van de Amerikaanse economie. En de reacties spreken voor zich. Maar volgens Kees de Kort moeten we de reacties in tweeën splitsen. De reacties van de financiële mannetjes aan de ene kant en die van gewone burgers aan de andere kant.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 19 september 2013

'Bernanke blijft grootste monetaire cokedealer van de wereld'

Op 31 januari stapt de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (FED) op, maar voorlopig blijft hij nog even de grootste monetaire cokedealer van de wereld, schrijft MonFinancier.com. Inderdaad, want verwachtte de wereld van hem een moedige beslissing, dan gaf hij er de voorkeur aan zich te onthouden en blijven de VS gewoon nog een tijd 85 miljard dollar per maand in de economie pompen.

Daar zijn goede redenen voor, want het Amerikaanse economisch herstel is niet echt een herstel op zijn Amerikaans. Maar Bernanke is een specialist van de crisis van 1929 en deflatie. Hij wil de geschiedenis in gaan als de man die de economie herlanceerde door monetaire overvloed.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 19 september 2013

FED houdt de wereld bevolking voor de gek!

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam is donderdag stevig hoger geopend. Ook de andere Europese aandelenmarkten begonnen met mooie winsten in navolging van de nieuwe recordstanden op Wall Street. Beleggers zijn verheugd dat het huidige Amerikaanse steunbeleid ongewijzigd is gebleven.

Lees verder op belegger.nl
Geplaatst op: donderdag 19 september 2013

Dow Jones en S&P 500 naar all-time high!

Geen tapering betekent hogere aandelenkoersen. Zowel de Dow Jones index als de S&P 500 bereikten nieuwe all-time highs, nadat bekend werd dat de FEDeral Reserve niet begint met het afbouwen van het stimuleringsprogramma. De olieprijs steeg overigens ook met meer dan 2%, terwijl goud en zilver respectievelijk 4,7 en 6,66 procent in prijs omhoog gingen.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 19 september 2013

Amerikaanse centrale bank : tussen hamer en aambeeld

Gisteren met het stuk “Von Greyerz : FED zal niet geen taperen” maakten wij nog allusie op de mogelijkheid dat de Amerikaanse centrale bank zou blijven geld printen, niét zou gaan “taperen” dus.  Waar zowat de ganse beleggerswereld ervan uitging dat dit althans deels beperkt zou worden, presenteerden wij u een contraire mening.  We vertellen nu waarom.

Lees verder op Biflatie.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs