Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 1771 tot 1775
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Nikkei hard onderuit

De beurs in Tokio is donderdag flink lager gesloten. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank, de FEDeral Reserve (FED), het stimuleringsprogramma gaat afbouwen en een onverwachte krimp van de industriële productie in China zorgen voor een verkoopgolf. De Nikkei eindigde met een verlies van 7,3 procent op 14.483,98 punten.

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Eigenlijk geeft Ben Bernanke het gewoon toe: het werkt allemaal niet

De hamvraag was het of er in zijn woorden aanwijzingen gevonden konden worden voor een mogelijk nabije beëindiging van Quantitative Easing deel III (QE3). De FED pompt elke maand 85 miljard dollar in de Amerikaanse economie door opkoop van allerlei waardepapieren waarvoor een ander geen belangstelling heeft. Zou de FED dat niet doen dan zouden die obligaties en al dat andere financiële spul alleen maar gekocht worden als het rendement erop flink hoger zou liggen en dat zou slecht zijn voor de Amerikaanse economie. Bernanke verklaarde voorlopig geen ruimte te zien om ermee te stoppen en de financiële markten tilden hem op het schild. Zolang de werkloosheid zo hoog blijft en ook de Amerikaanse economie maar matig groeit is dat extra triljoen op jaarbasis gewoon nodig. De opluchtingsrally die volgde op zijn woorden was heftig maar van korte duur.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

‘Plots stoppen met QE zou gevaarlijk zijn’

In de wandelgangen van de regeringsgebouwen in Washington wordt steeds vaker gesproken over stoppen met de inkopen van Amerikaanse staatsobligaties. Dallas FED President Richard Fisher lanceerde in dat verband een oproep tot voorzichtigheid die aan duidelijkheid niets te wensen overliet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

FED-notulen: Bestuurders bespraken voorwaarden voor afbouw steun

De notulen van het laatste rentebesluit van de FEDeral Reserve laten zien dat een aantal FED-bestuurders mogelijk bereid is de snelheid van de obligatie-opkopen te gaan verminderen na de volgende vergadering op 18 en 19 juni als de economie dan sterk en stabiel genoeg is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Bernanke zet Wall Street op winst

De beurzen in New York zetten de opmars woensdag voort, gesteund door de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke. Hij waarschuwde in het Amerikaanse Congres voor de nadelige gevolgen als het ruime monetaire beleid van de FEDeral Reserve te snel zou worden afgebouwd.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,4 procent hoger op 15.443 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 1673 punten. De technologiebeurs Nasdaq ging 0,1 procent omhoog naar 3503 punten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$