EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
41
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 1816 tot 1820
Geplaatst op: maandag 13 mei 2013

New York FED ziet aandelen nog minstens 5 jaar stijgen

FEDeral Reserve economen Fernando Duarte en Carlo Rosa hebben een rapport geschreven: ”Are Stocks Cheap?”. Hierin kijken ze naar de risicopremie, risk premium, van de aandelen om te kijken naar het toekomstige potentieel. Hoewel de risicopremie historisch hoog staat, zien ze nog voldoende opwaarts potentieel voor de komende 5 jaren.

De twee ondervraagde banken, kamde de academische literatuur uit en vroegen andere economen bij de centrale banken naar hun mening, en allemaal waren ze positief voor de toekomst van de aandelenmarkten. De meeste modellen voorspellen zelfs nog meer dan gemiddelde returns de komende 5 jaren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 13 mei 2013

Dan toch een exit voor de FED?

Als de FEDeral Reserve een ballonnetje wil oplaten, gebeurt dat meestal via Jon Hilsenrath. Hilsenrath is een journalist van The Wall Street Journal en steeds bijzonder goed geïnformeerd over het FED-beleid. Vrijdag schreef hij een opmerkelijk artikel over de geplande exit-strategie van de centrale bank.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 11 mei 2013

Centrale bankiers verantwoordelijk voor ‘aandelenzeepbel’

In november 2010 publiceerde Gewoon-Nieuws een artikel met de kop “Bankiers zijn uit op ondergang economie“. In dat artikel besteedden wij aandacht aan het gegeven dat de centrale bank van Amerika, de FEDeral Reserve (FED) en ook de Europese Centrale Bank (ECB), verlengstukken zijn van de grote particuliere banken. Ook maakten wij melding van het feit dat alle grote beurscrashes plaatsvonden onder regie van deze bankiers, met het doel economieën om zeep te helpen en er zelf wijzer van te worden. Gewoon-Nieuws kreeg veel commentaar op dat artikel waarvan het belangrijkste commentaar inhield, dat banken er totaal geen belang bij zouden hebben om op de ondergang van de economie uit te zijn.We zijn inmiddels 2,5 jaar  en duizenden miljarden dollars en euro’s aan extra gecreëerd geld (QE1,2,3. LTRO1,2) verder zonder dat de economie ook maar enig teken vertoont van een eigen, krachtig en blijvend herstel.  Zonder verantwoording schuldig te zijn aan de overheden kunnen centrale banken net zoveel geld creëren als zij maar willen. Particuliere Banken lenen dit geld vervolgens van de centrale bank en lenen het weer uit aan particulieren, bedrijven en de overheid tegen een rentevergoeding.  Tenminste, zo zou het moeten zijn. De rente die de  banken moeten betalen aan de FED en de ECB is sinds het uitbreken van de crisis historisch laag en daar zou het bedrijfsleven van kunnen profiteren. Maar omdat de banken categorisch weigeren om kredieten te verstrekken aan het bedrijfsleven, is dit een enorme rem op het economisch herstel. Zodoende blijft de economische groei achterwege met alle nare gevolgen van dien.

Lees verder op gewoon-nieuws.nl
Geplaatst op: vrijdag 10 mei 2013

11 redenen waarom we de FEDeral Reserve moeten afschaffen

Wat doet een centrale bank eigenlijk? Waarom hebben de centrale banken zoveel macht tegenwoordig? Waarom devalueert het fiatgeld zo sterk sinds de introductie van de centrale banken? Dit zijn allemaal vragen waar we eigenlijk te weinig bij stil staan. Volgens

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 10 mei 2013

Inflatie is niet het probleem, maar wel fiscale patstelling

Dallas FEDeral Reserve Bank President Richard Fisher zegt op Reuters dat inflatie momenteel helemaal geen bedreiging is voor de economie, maar wel de fiscale patstelling van de regering. Het monetaire beleid van de FED heeft nog niet gebracht wat ervan verwacht werd, maar dit komt voornamelijk door de besluiteloosheid tussen de Democraten en Republikeinen.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs