EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
37
kliks
36
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 1841 tot 1845 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: donderdag 23 mei 2013

Ben is machtiger dan het zwaard

Aanvankelijk was er gisteren geen vuiltje aan de (QE) lucht: Bernanke sprak het congres toe over de toestand van de Amerikaanse economie en sprak over de risico’s van een te snelle exit van steunaankopen. Treasury- en goudmarkten haalden opgelucht adem; geen snelle afbouw van steunaankopen dus.

Na Bernanke’s update was er een Q&A, waarin een senator vroeg of het eventueel toch ook mogelijk was dat de FED al voor Labor day (1 september) ging afbouwen en toen gebeurde het: Bernanke gaf wat ontwijkende antwoorden waarin ook het woordje ‘could’ voorkwam.... Het zou dus toch kunnen dat er al sneller afgebouwd wordt!

Lees verder op iex.nl
Geplaatst op: donderdag 23 mei 2013

Goudprijs stijgt en daalt door Bernanke

Bernanke weet de financiële markten in beweging te krijgen. Niet vreemd, want de FED kan iedere maand met $85 miljard strooien. De grote vraag was of Bernanke het stimuleringsprogramma zou aanpassen. Een duidelijk antwoord hebben we niet gekregen, maar de prijzen van goud en zilver gingen hard omhoog en weer omlaag.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 23 mei 2013

FED injecteert $ 1.000 miljard in buitenlandse banken

We schreven in maart al dat de FEDeral Reserve $100 miljard injecteerde in buitenlandse banken op een week tijd. Uit het recentste rapport van de FED blijkt nu dat het totaal geparkeerd geld bij Amerikaanse filialen van buitenlandse banken is opgelopen tot meer dan $ 1.000 miljard of $ 1 biljoen. Dit kan op termijn leiden tot een politieke rel denkt

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 23 mei 2013

Bernanke zet goud op verkeerde been

De voorzitter van de FED, Ben Bernanke, zette de goudmarkt vandaag een stevige hak. De voorbereide tekst van de hoorzitting voor het Amerikaanse congres liet er weinig twijfel over bestaan: het is nog veel te vroeg om het opkoopprogramma voor Amerikaanse staatsobligaties (QE) te stoppen.

Goud schoot omhoog tot boven 1410 dollar per ounce op de publicatie van de tekst.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 23 mei 2013

‘Fors lagere opening AEX’

De beurs in Amsterdam opent waarschijnlijk fors lager. De vrees dat de FED QE gaat afbouwen en een onverwachte krimp van de industriële productie in China drukken de stemming.

De beurs in Amsterdam opent waarschijnlijk fors lager. De vrees dat de FED QE gaat afbouwen en een onverwachte krimp van de industriële productie in China drukken de stemming.

,,De AEX begint 3 tot 5 punten lager in reactie op de mogelijke terugschaling van het omvangrijke Amerikaanse steunprogramma. Het moest een keer gebeuren en we maken ons op voor een zeer negatieve dag. De markt zal de macrocijfers nu nog verder gaan ontleden en negatief reageren op goede cijfers, aangezien die de kans vergroten dat de stimuleringsmaatregelen worden ingetrokken”, aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

De beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag flinke verliezen zien. In Tokio stond de Nikkei kort voor de slotbel ruim 5 procent in de min. Uit cijfers van de Britse bank HSBC en onderzoeksbureau Markit bleek dat de Chinese industriële productie in mei voor het eerst in 7 maanden tijd is gekrompen. Economen zien in de data een signaal dat de economische groei in China kracht verliest.

Lees verder op RT[z]
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs