EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 1851 tot 1855
Geplaatst op: donderdag 25 april 2013

Ron Paul: De dollar is het probleem, niet goud

De prijsdaling van goud maakte op Ron Paul weinig indruk. In de jaren zeventig halveerde de goudprijs op een gegeven moment ook, om vervolgens te stijgen naar $850 per troy ounce. Volgens het oud-congreslid is de dollar het probleem, omdat de FED maandelijks $85 miljard nieuw geld in de economie pompt en daarmee zorgt voor nieuwe bubbels.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: woensdag 24 april 2013

Doet de Verenigde Staten een Cyprus? Het lijkt er wel op.

Recent zei FEDeral Reserve gouverneur Jeremy Stein: 

Recent zei FEDeral Reserve gouverneur Jeremy Stein: 

If systemically important financial institutions or SIFI, does fail, the losses would fall on its shareholders and creditors, and taxpayers would have no exposure ... Perhaps more to the point for TBTF (too big to fail), if SIFI does fail, I have little doubt that private investors will, in fact, bear the losses -- even if this leads to an outcome that is messier and more costly to society than we would ideally like.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 24 april 2013

Chinese moeder klaagt FED aan om waardeverlies dollar

Een Chinese vrouw probeert de Amerikaanse centrale bank aan te klagen, omdat ze van mening is dat de Amerikaanse dollar teveel waarde verliest. Ze plaatste in 2006 een bedrag van $250 op een bankrekening, een bedrag dat volgens haar nu 30% minder koopkracht heeft dan toen. Het waardeverlies is volgens haar het resultaat van overmatige geldcreatie door de FEDeral Reserve, aldus

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 24 april 2013

FED weigert audit voor Duits goud

De helft van het Duitse goud ligt opgeslagen in de kluizen van de FEDeral Reserve. Vorig jaar besliste Duitsland om dit goud terug te halen. De FEDeral Reserve ging daarmee akkoord, maar de Duitsers moeten wel wachten tot 2020, een wachttijd van 7 jaar dus. Eerder was niet mogelijk volgens de FED. Daarop stuurde Duitsland experts naar Amerika om het goud te zien, maar ook dit wordt geweigerd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 23 april 2013

Jim Ricards blijft geloven in goud, geheim ligt bij FED

In een rapport dat begin april verscheen legden de analisten van Société Générale uit hoe een ‘perfecte’ storm van fundamentele en macro-economische factoren samen aan de basis zouden kunnen komen te liggen van een forse correctie in de goudprijs.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs