Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 1851 tot 1855
Bron: langleveeuropa.nl
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

EU is het nieuwe communisme: macht zonder grenzen

Grenzeloze macht. Klinkt heerlijk? Voor sommigen, absoluut. Klinkt als een sprookje? Niet voor het EU-regime. Diefstal van geld, diefstal van macht, diefstal van eigendommen, op grote schaal levens ruïneren? Alles kan en mag in het uitleven van haar FEDerale droom.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Een groot waarschuwingssignaal dat quantitative easing NIET zal stoppen

Een van de fabeltjes die de aanleiding was tot de crash van goud was het gerucht dat de FEDeral Reserve overweegt te stoppen met quantitative easing tegen het einde van het jaar. Er is echter een sterk bepalende factor die ervoor zal zorgen dat de FED niet kan stoppen met QE, namelijk het lage inflatiepeil in de Verenigde Staten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Snelste toename aantal faillissementen in Vlaanderen

Tijdens de maand maart zijn in België 1.065 ondernemingen failliet gegaan. Dat betekent een stijging met 19,1 procent tegenover de maand voordien. Tegenover de maand januari is er nagenoeg sprake van een status-quo. Dat blijkt uit cijfers van de FEDerale Overheidsdienst Economie. Er wordt aan toegevoegd dat het aantal faillissementen de voorbije zes maand met 11,4 procent is gestegen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarbij werd in de industrie een stijging met 20,8 procent opgetekend, gevolgd door de bouwsector (17 procent), handel (12,2 procent), transport en andere diensten (9,8 procent) en de horeca (2,3 procent). In Vlaanderen werd een toename geregistreerd van 13,2 procent, tegenover 12,8 procent in Wallonië en 6 procent in Brussel. Er wordt nog opgemerkt dat tijdens de maand februari van dit jaar door faillissementen 2.329 banen zijn verdwenen. (MH)

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Opnieuw hoger aantal faillissementen in maart

In maart zijn 1.065 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er weer een pak meer dan in februari (894), maar nog minder dan in januari (1.075). Het aantal faillissementen blijft dus hoog en is gedurende de voorbije zes maanden (oktober-maart) gestegen met 11,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de FEDerale overheidsdienst Economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Howard Ward over goud: ‘Gooi de koffer maar vol!’

Howard Ward van GAMCO liet op CNBC duidelijk verstaan dat, indien beleggers geloven dat de FED & Co nog doorzetten met QE, dit hét moment is om positie in te nemen in goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$