EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: vrijdag 1 mei 2020

Gaat het stimuleringspakket van de FED de Amerikaanse economie redden?

Afgelopen woensdag liet Jerome Powell weten dat de FED alles zal doen om de Amerikaanse economie er bovenop te helpen. Vrij vertaald komt het er dus op neer dat de rente nog lang historisch laag zal blijven en dat het opkoopprogramma nog maanden van kracht zal zijn. Gaat dit beleid de Amerikaanse economie redden?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 30 april 2020

FED blijft zelfde koers varen in coronacrisis

De Amerikaanse centrale bank FED heeft de rente woensdag zoals verwacht onveranderd gelaten. De rente blijft nagenoeg nul.

De FED herhaalde het streven om veel instrumenten te gebruiken om de Amerikaanse economie te ondersteunen terwijl er harde klappen vallen vanwege de coronacrisis.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 28 april 2020

Grafiek: De exponentiële stijging bij de FED-balans in beeld gebracht

De centrale banken lanceerden een aantal weken geleden een indrukwekkend stimuleringspakket. De Amerikaanse centrale bank gaat daarin wel heel erg ver. Zonder twijfel zet de FED op dit moment de meeste financiële middelen in om een harde val van de economie te voorkomen. En die keuze heeft in enkele weken tijd geleid tot een exponentiële stijging bij de FED-balans.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 28 april 2020

Wanneer overheden zelfs aandelen opkopen/De schaamte voorbij/De Zombiemarkt

Wanneer een overheid de eigen nationale aandelenindex wanhopig tracht op te peppen. Wanneer een bepaald land de grootste aandeelhouder is op de eigen, nationale aandelenbeurs. In welke surrealiteit bewegen dan beursgenoteerde bedrijven? Elke band met het echte economische leven is immers doorgeknipt. Wat reflecteren de beurskoersen dus nog? Dat de Staat op termijn niet alleen hoofdaandeelhouder wordt? Het lijkt wel op een soort van verdoken nationalisatie. Dan is dat wat heet: het begin van het einde. We hebben het over Japan. En er gaan stemmen op dat andere centrale banken misschien wel precies dat voorbeeld zullen volgen. De FEDeral Reserve. De ECB…

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 22 april 2020

Er zal een nieuw monetair systeem moeten worden opgetuigd

Nu de FED onder het toeziend oog van “autocraat” Trump alle bankketens van zich heeft afgeschud, is hiermee de teerling van het internationale monetaire systeem definitief geworpen. Een mogelijk langer uitblijven van economische groei als gevolg van de corona lockdown vormt daarbij een allerbelabberdst elixer voor de toekomst. Resteert de vraag wat ‘da boyz’ op de COMEX nog klaar weten te spelen. Het leidt geen twijfel dat “de bull” op Wall Street straks kan worden vervangen door “de koe met de gouden horens”.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs