EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
53
kliks
31
kliks
28
kliks
Bron: Investing.com
27
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: woensdag 17 juli 2019

Leidt een renteverlaging tot een nieuwe Bear Market?

Tijdens de afgelopen weken wisten de aandelenmarkten goede zaken te doen. Dit was mede te danken aan de woorden van Jerome Powell. De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank liet tijdens zijn laatste interview nog weten dat de FED klaar staat om in te grijpen. En daarmee doelde Powell volgens analisten op een renteverlaging later deze maand. Moeten beleggers eigenlijk wel blij zijn met zo’n renteverlaging?

Als we de economen mogen geloven dan bewegen we op dit moment in de zogenoemde late fase van de economische cyclus. Een dergelijke late fase kenmerkt zich door lage werkloosheid, hoge bedrijfswinsten en een relatief laag groeipercentage. Het probleem van deze fase is dat het vanaf dit punt alleen maar slechter kan gaan. Met uiteindelijk een ‘gezonde’ recessie tot gevolg. Dit hoeft niet per se een diepe recessie te zijn zoals we in de jaren 2001 en 2008 gezien hebben.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 16 juli 2019

Deze grafiek voorspelt een nieuwe goud Bull Market

De goudprijs wist tijdens de afgelopen week opnieuw goede zaken te doen. En dit was grotendeels te danken aan de toespraak van FED-voorzitter Jerome Powell. Powell liet doorschemeren dat de Amerikaanse centrale bank klaar staat om nog deze maand de rentestand te verlagen.

De goudprijs beweegt op dit moment weer boven de grens van $ 1.400. Deze belangrijke weerstandszone werd twee weken geleden doorbroken en sinds dat moment is het optimisme rondom goud opgelaaid. En dat is ook niet vreemd, want de goudsector beschikt als een van de weinige sectoren nog wel over voldoende groeipotentieel.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 15 juli 2019

Kwart van wereldwijde staatsschuld nu een negatieve rente

Betalen om geld uit te lenen wordt steeds normaler. In juni steeg het aantal staatsobligaties met een negatieve rente naar een totaal van 13 biljoen dollar. Sinds december is dit aantal verdubbeld en neemt nu 25 procent van de wereldwijde staatsschuld voor zijn rekening.

De verdubbeling van de ‘negatieve obligaties’ valt samen met centrale banken die weer soepeler beleid gaan voeren. Bijvoorbeeld de FED. Waar Jerome Powell eind 2018 nog een verkrappend beleid voerde en rente verhogingen op de planning stonden, wordt nu gerekend op een rente verlagen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 15 juli 2019

FED Voorzitter Powell over cryptomunten/Nog 10.000 miljard dollar staatsschuld erbij het komende decennium

Na president Trump doet ook de Voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (FEDeral Reserve) zijn duit in het zakje. Met een eigen visie op libra, bitcoin en de staatsschulden. Het feit alleen al dat de maatschappelijk prominentste lieden ter wereld er over spréken publiek, wil al heel wat zeggen. Want bitcoin was toch onbelangrijk, belachelijk, te negeren, te gedogen en vervolgens nu toch gevaarlijk? Maar hoe dan ook toch bijzonder vermeldenswaard blijkbaar. Er bestaat een gezegde in verschillende milieu’s: beter slechte kritiek dan helemaal géén kritiek. Als ‘ze’ over je (iets) spreken, wil dat zeggen dat je (het) bestààt.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 15 juli 2019

Kan de FEDeral Reserve de markten ook teleurstellen met een ‘rate cut’?

De financiële markten worden de afgelopen weken ondersteund door de Amerikaanse centrale bank die verschillende keren heeft gehint dat ze de rentes opnieuw gaan verlagen met 25 of 50 basispunten. Maar wat als de maatregelen van de FEDeral Reserve niet voldoen? Bij Wells Fargo denken ze dat beleggers en investeerders eerder teleurgesteld gaan zijn.

De Amerikaanse beurzen noteren op een recordniveau dankzij een mogelijk soepeler rentebeleid van de FEDeral Reserve. Er is nog niks concreet beslist, maar beleggers teren op de hoop dat de bestuursleden eind deze maand gaan beslissen om de rentes opnieuw te verlagen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs