Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 21 tot 25
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

Dollar wint aan kracht in aanloop naar bijeenkomst centrale bankiers

Op vrijdag 25 augustus komende verschillende centrale bankiers samen in Jackson Hole. FEDeral Reserve voorzitter Janet Yellen houdt dan een speech over de financiële toestand in de Verengde Staten van Amerika. Tijdens de speech worden ook de vooruitzichten voor het monetaire beleid toegelicht, een belangrijk moment voor de financiële markten vermits haar woorden een impact zullen hebben op de U.S. dollar.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017

Centrale banken bezitten een vijfde van alle staatsobligaties

De vier meest prominente centrale banken in de wereld hebben op dit moment al een vijfde deel van de totale staatsschuld van hun eigen overheid in handen, zo meldt de Financial Times. De FEDeral Reserve, ECB, Bank of Japan en Bank of England hebben sinds het uitbreken van de financiële crisis op grote schaal staatsobligaties opgekocht, met als doel de financiële markten te kalmeren en de rente verder omlaag te brengen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Schulden Amerikaanse huishoudens naar recordhoogte

De totale schulden van Amerikaanse huishoudens stegen in het tweede kwartaal naar een nieuw record van $12,8 biljoen, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de FEDeral Reserve Bank van New York. De toename werd mede veroorzaakt door een stijging van het aantal autoleningen en creditcardschulden. De private schulden in de Verenigde Staten stijgen daarmee voor het twaalfde kwartaal op rij, wat doet vermoeden dat Amerikanen de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Ongeveer 221 miljard versluisd van België naar belastingparadijzen in 2016

Vorig jaar hebben 853 Belgische bedrijven meer dan 221 miljard euro ondergebracht in belastingparadijzen, schrijft Le Soir vandaag. De krant baseert zich op cijfers van de FEDerale overheidsdienst Financiën over de aangifte van deze buitenlandse transacties. De Belgische wetgeving verplicht bedrijven om dergelijke transacties naar landen op de "zwarte lijst" te melden als het bedrag hoger ligt dan 100.000 euro per jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 13 augustus 2017

FEDeral Reserve verhoogt rente dit jaar wellicht niet meer

Verschillende centrale banken ter wereld zijn een scenario aan het bestuderen om hun monetair beleid te normaliseren. Eén van de belangrijkste criteria om dit te doen, is het behalen van de vooropgestelde inflatiedoelstellingen. Maar sinds enkele maanden is de inflatie overal aan het terugvallen wat kan leiden tot het uitstellen van het normaliseren van het monetair beleid.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$