Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 2376 tot 2380
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Wall Street voorzichtig hoger

De beurzen in New York noteerden woensdag aan het einde van de handel voorzichtige plussen. De stemming wordt gesteund door een opwaartse herziening van de groei van de Amerikaanse economie. Voor de derde handelsdag op rij lagen de handelsvolumes echter laag, in afwachting van een belangrijke speech van FED-president Ben Bernanke vrijdag.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,2 procent hoger op 13.125 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1412 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,2 procent tot 3083 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

FED: geleidelijke economische groei

De Amerikaanse economie groeit geleidelijk, terwijl de detailhandelsomzet licht verbetert en de huizenmarkt nog steeds in een dal zit. De banengroei laat tegelijkertijd een bescheiden groei zien. Dat maakte de Amerikaanse centrale bank woensdag bekend in het zogenoemde Beige Book, een rapport over de stand van de economie.

,,De economische activiteit bleef geleidelijk verbeteren in juli en begin augustus in de meeste regio's en sectoren'', aldus de FED, dat zich baseert op de visie over het economische klimaat van contacten over het hele land. De productieactiviteit nam echter volgens het stelsel van centrale banken in veel regio's af.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Wall Street kabbelt omhoog

De beurzen in New York noteerden woensdag halverwege de handelsdag voorzichtige plussen. De stemming wordt gesteund door een opwaartse herziening van de groei van de Amerikaanse economie. Voor de derde handelsdag op rij lagen de handelsvolumes echter laag, in afwachting van een belangrijke speech van FED-president Ben Bernanke vrijdag.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,3 procent hoger op 13.136 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1413 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,2 procent tot 3084 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Nikkei boekt kleine winst

De beurs in Tokio boekte woensdag een kleine winst. De stijging werd aangevoerd door de technologiefondsen. De omzetten op de beurs bleven laag. Beleggers wachten op FED-voorzitter Ben Bernanke, die aan het einde van de week spreekt op een topbijeenkomst van centrale bankiers. De Nikkei eindigde 0,4 procent hoger op 9069,81 punten.

Renesas Electronics klom ruim 35 procent op berichten dat het Amerikaanse private investeringsbedrijf KKR & Co wil investeren in de noodlijdende Japanse chipmaker. Het geplaagde elektronicabedrijf Sharp zette de klim voort en won 7 procent. Volgens mediaberichten zal het Taiwanese bedrijf Hon Hai Precision Industry nog deze week een belang nemen in de Japanse tv-fabrikant.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Notulen: FED ziet economische activiteit vertragen

Bestuurders van de FEDeral Reserve hebben de economische activiteit in juli zien vertragen en zijn bezorgd over de "trage" groei van de werkgelegenheid.

Dat blijkt dinsdag uit de bekendmaking van de notulen van de vorige maand gehouden bijeenkomst met betrekking tot de discontopercentage. De FEDeral Reserve heeft de discontorente gehandhaafd op 0,75%.

Tien van de FEDeral Reserve's twaalf districtsbanken bevolen het handhaven van het rentetarief op 0,75% aan, blijkt uit de notulen van de in juli gehouden bijeenkomst met betrekking tot het tarief waartegen banken korte termijn noodleningen kunnen afsluiten.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$