Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3210 artikelen gevonden. Artikel 2376 tot 2380
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

'Europese beurzen beginnen vlak'

De Europese beurzen zullen vrijdag naar verwachting vlak beginnen. Beleggers wachten in spanning op FED-voorzitter Ben Bernanke, die later op de dag een toespraak zal houden.

De internationale centrale bankiers komen vrijdag bijeen in het Amerikaanse Jackson Hole voor een symposium over het economisch beleid, dat sinds 1978 jaarlijks wordt georganiseerd door de FEDeral Reserve Bank of Kansas City. Beleggers hopen dat Bernanke, die om 16.00 uur (Nederlandse tijd) zal spreken, een derde steunronde zal aankondigen voor de Amerikaanse economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, in de aanloop naar de speech van FED-voorzitter Ben Bernanke vrijdag tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.

Daarnaast heeft het er alle schijn van dat orkaan Isaac, die reeds woensdag werd gedowngrade naar een tropische storm, de olie- en gasplatforms in de Golf van Mexico heeft ontzien. Marktvolgers hopen dat de platforms, die in aanloop naar de storm stilgelegd werden, op korte termijn weer operationeel zullen zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Wall Street in mineur op weg naar Bernanke

De aandelenbeurzen in New York koersten donderdag lager. Beleggers sloten hun posities en kozen ervoor te wachten op de toespraak van Ben Bernanke, vrijdag, tijdens de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole. De president van de FEDeral Reserve zal naar verwachting hinten op een derde steunronde voor de kwakkelende economie.

Halverwege de handelsdag op Wall Street stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent lager op 13.010,52 punten. De S&P 500-index daalde 0,7 procent tot 1400,15 punten en de Nasdaq moest 1 procent terug tot 3049,44 punten.

In de afgelopen dagen schommelde het verhandelde aantal aandelen al rond het laagste niveau van dit jaar. Dat bewijst dat handelaren wachten op Bernanke. Andere zaken waarnaar halsreikend wordt uitgekeken zijn de bijeenkomst van de Europese Centrale Bank op 6 september en het rapport over de banengroei in de Verenigde Staten in augustus.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Beurzen achteruit in afwachtende handel

De Europese beurzen gingen donderdag achteruit in een afwachtende handelssessie. Een daling van het vertrouwen in eurozone zorgde voor verkoopdruk. Veel beleggers bleven echter langs de zijlijn in afwachting van de toespraak van FED-voorzitter Ben Bernanke op vrijdag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,3 procent lager op 329,04 punten. De MidKap-index daalde 0,5 procent tot 501,12 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tussen 0,2 en 0,8 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na opening 0,6 procent in de min.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Wall Street begint met verlies

In New York zijn de Amerikaanse beurzen donderdag met verliezen begonnen. Beleggers wachten in spanning op de speech van FED-voorzitter Ben Bernanke op vrijdag. Het blijft onzeker of Bernanke een derde steunronde zal aankondigen of voorlopig zijn kruit droog zal houden.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,5 procent lager op 13.036 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 1402 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte ook 0,5 procent tot 3065 punten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$