Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3209 artikelen gevonden. Artikel 2421 tot 2425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

BREKEND: FED zoekt naar redenen om QE niet te lanceren

De nieuwste FED minutes zijn gepubliceerd en de commentaren geven aan dat een volgende ronde aan QE een quasi zekerheid is.

De leden van de FED zijn feitelijk opzoek naar redenen om geen nieuwe QE te lanceren. De markten hervatten meteen hun rally modus.

De belangrijkste alinea uit de FOMC statement:

[... ...]

Wat doet goud? Wat goud moet doen natuurlijk… omhoog knallen!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

ALERT: Goud doorbreekt 200-daags gemiddelde

Het is zover: goud is de belangrijkste weerstand doorbroken!

Zoals we hier gisteren al aangaven bij het KOOPSIGNAAL van de headline indicator voor GOUD, lag de belangrijkste barrière voor de prijs van het gele edelmetaal op 1650 dollar per ounce, het 200-daags gemiddelde.

Goud reageert hiermee op de recente FED-commentaren voor meer QE…

We waren zopas getuige van een opwaartse uitbraak, waarmee de weg openligt voor goud om het record boven 1900 dollar te gaan testen!

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

FED overweegt steunmaatregelen economie

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de FEDeral Reserve, overweegt extra steunmaatregelen te gaan nemen, als er geen aanzienlijke verbetering van de economie optreedt. Dat blijkt uit de notulen van de meest recente rentevergadering van het beleidsbepalende bestuur van de FED.

Uit de notulen blijkt dat veel van de FED-directeuren denken dat extra maatregelen waarschijnlijk noodzakelijk zullen zijn, als er ,,geen informatie voor een aanzienlijke en duurzame verbetering van het economische groeitempo binnenkomt''.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Wall Street in de min

De beurzen op Wall Street stonden woensdag in de min. Beleggers wachten op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse FEDeral Reserve (FED). Verder kwamen tegenvallende cijfers binnen over de Japanse export, die de zorgen over de internationale economie aanwakkerden.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussenhandel 0,5 procent lager op 13.137 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent tot 1408 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 3062 punten.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Stop de geldcreatie, een liquiditeitsval dreigt

De Amerikaanse centrale bank Heeft in de afgelopen maanden op grote schaal geld in het financieel systeem gepompt. Dat gebeurde onder andere via de fases van quantative easing, maar ook door Operation Twist. Laatstgenoemde werd in september van vorig jaar ingezet.

Concreet kwam Operation Twist er op neer dat de FEDeral Reserve obligaties met korte looptijden verkocht om in de plaats daarvan obligaties met langere looptijden te kopen. Uiteindelijk was het objectief om de rente naar omlaag te duwen en zo bedrijven en gezinnen aan te sporen om meer te lenen.

Liquiditeitsval dreigt

Bij BlackRock is Global Head of Fixed Income Peter Fisher van mening dat het nu stilaan welletjes is geweest en dat de FEDeral Reserve mag stoppen met Operation Twist, het effect van de operatie is uitgewerkt. Nog meer van hetzelfde zal niet meer leiden tot meer kredietverstrekking.

Integendeel zelfs, er dreigt een liquiditeitsval te ontstaan. Fisher gaat nog een stapje verder en spreekt van het einde van een bull run in kredietcreatie die 30 jaar heeft geduurd. Er is een overdaad gebeurt en daarom is het hoog tijd dat er een streep onder Operation Twist wordt getrokken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$