Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 2421 tot 2425
Bron: eur.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Opkomst China veroorzaakte financiële crisis

De huidige financiële crisis is veroorzaakt door opkomst van China. De spaardrift van Chinezen heeft geleid tot veel goedkoop geld. Gevolg was een hausse op de Amerikaanse huizenmarkt. Het einde daarvan vormde de start van de financiële crisis. Dat stelt Heleen Mees in haar proefschrift ‘Changing Fortunes – How China’s Boom Caused the Financial Crisis’. Ze promoveert op dinsdag 28 augustus 2012 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Sinds het ontstaan van de financiële crisis in 2008 en de daaropvolgende wereldwijde recessie wordt er volop gediscussieerd over wie de crisis heeft veroorzaakt. Ben Bernanke, voorzitter van de FEDeral Reserve, wees met name op Wall Street-bankiers die subprime hypotheken verkochten.  In bureaucratisch jargon was er sprake van ‘regulatory oversight failure’ (falend financieel toezicht).  

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit vlak

Wall Street is maandag vlak gesloten, waarbij beleggers maandag in afwachting waren van gebeurtenissen die later deze week plaatsvinden, waaronder de notulen van de laatste beleidsvergadering van de FEDeral Reserve, die over twee dagen naar buiten gebracht worden.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,03% lager op 13.271,64. De breed samengestelde S&P 500 sloot vlak op 1.418,13, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,01% afstond tot 3.076,21 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Amper beweging op Wall Street

De effectenbeurzen in New York zijn maandag vrijwel onveranderd gesloten. Wall Street boekte afgelopen vrijdag voor de zesde week op rij winst. Beleggers keken vooral uit naar later deze week.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot een fractie lager op 13.271,64 punten. De brede S&P 500 eindigde onveranderd op 1418,13 punten en de technologiebeurs Nasdaq sloot op 3076,21 punten.

Beleggers hielden vooral de blik gericht op het vrijgeven van de notulen van de vorige vergadering van de FEDeral Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, komende woensdag. Mogelijk dat daarin aanwijzingen zijn te vinden over nieuwe steunmaatregelen die de FED wil gaan nemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Winstnemingen op Wall Street

De beurzen in New York stonden maandag licht lager. Wall Street boekte afgelopen vrijdag voor de zesde week op rij winst. Daarop besloten beleggers na het weekeinde wat koerswinst te verzilveren.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,1 procent lager op 13.260 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 1415 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 3070 punten.

Beleggers houden vooral de blik gericht op het vrijgeven van de notulen van de vorige vergadering van de FEDeral Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, komende woensdag. Mogelijk dat daarin aanwijzingen zijn te vinden over nieuwe steunmaatregelen die de FED wil gaan nemen.

Bron: costaconnectie.nl
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Grijpt de FED in op de goudmarkt met geroofd goud Europese landen?

Goud dat duur betaald wordt! De hele roof werd grotendeels stilgehouden, maar op momenten dat er toch aandacht werd besteed aan het feit dat de meeste Europese landen hun goud niet meer in eigen handen hadden was de verklaring dat dat “veiliger” was. Veilig voor wie? Voor de Russen? De Marsmannetjes? Laat me niet lachen. Het goud is geroofd door de Amerikanen, zoals ze dat ook met de goudvoorraden van China en Japan deden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$