Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 2436 tot 2440
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

"Nog meer liquiditeiten in het systeem komt overeen met toedienen van rilatine"

FEDeral Reserve Bank of Dallas president Richard Fisher heeft binnen het stelsel van central banken in de U.S. een dissidente stem laten horen. Waar iedereen verwacht dat opnieuw liquiditeit in het systeem zal gepompt worden, is Fisher daar radicaal tegen.

Nog meer liquiditeit in het systeem pompen komt overeen met het toedienen van rilatine aan de FEDeral Reserve, aldus Fisher. De balans van de centrale bank zou zo zwaar worden dat ze uiteindelijk onder de schulden dreigt te bezwijken en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Dow Jones Industrial Average al voor vierde dag op rij hoger

Treasury 10-year yields in de U.S. bereikten gisteren een piek voor vijf weken, de oorzaak moet worden gezocht in een half mislukte plaatsing van Treasuries. De vraag naar U.S. staatsobligaties was sinds oktober 2011 niet meer zo laag geweest. We willen de situatie echter niet dramatiseren.

Het is nog altijd zomer en de plaatsing van vorige maand was wel erg succesvol. De FEDeral Reserve’s 21 primary dealers namen 54,2 % van het aanbod op, het was inderdaad van oktober geleden dat een zo groot deel van het aanbod bij hen belandde. Pensioenfondsen en verzekeraars hielden zich eerder op de vlakte.

Dat hoeft ons eigenlijk niet te verbazen. De grote investeerders wachten ongeduldig tot de rentevoeten weer wat hoger zijn. De yield op de 10-year Treasury bedroeg 1,680 %, Bloomberg had 1,656 % verwacht. De bid-to-cover ratio, die vraag en aanbod weerspiegelt, bedroeg 2,49.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Goud vandaag even goedkoop als 10 jaar geleden

Om deze crisis het hoofd te bieden hebben centrale banken over heel de wereld massaal geld geprint.

Iedereen doet het. De FEDeral Reserve … de ECB … Bank of Japan … Bank of England … en zelfs the People’s Bank of China.

De reactie op de crisis is overal dezelfde. Er wordt gewoon geld geprint om het systeem recht te houden!

Hoeveel meer? Kijk maar even…

Er is vandaag ruwweg drie keer meer geld in omloop dan enkele jaren geleden. De kans is bovendien bijzonder groot dat we in de komende maanden nog meer stimulus krijgen waarbij de geldpersen in overdrive gaan.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Wie gaat dit allemaal betalen?

Nu Europa de Amerikaanse weg op lijkt te gaan met ongelimiteerde fondsen om de crisis aan te pakken, kan men zich afvragen hoe dit allemaal betaald gaat worden. Geen enkele centrale bank kan oneindig veel geld “printen” zonder dat dit gevolgen heeft.

De balans van de ECB is met zijn € 2,5 biljoen momenteel al 45 % groter dan die van de FED ($ 1,8 biljoen). Het EFSF heeft nog maar $ 55 miljard in kas zitten na hulplijn van € 100 miljard aan de Spaanse banken. En voor het bestaan van het ESM is nog steeds wachten op groen licht van de Duitse rechtbank. Na de bailouts van Griekenland, Ierland, Portugal, Cyprus en Spanje heeft Europa al veel kruit verschoten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Het begint: FED treft voorbereidingen voor de lancering van QE3 via de repo markt!

Vraagt u zich ook af waarom de markten almaar hoger kruipen? Wel, de centrale banken, zowel in Europa als in de VS, kondigden al in verdoken zinnen aan dat nieuwe monetaire acties op til zijn.

We voorspelden het hier al vaker, monetaire verruiming staat in de sterren geschreven!

Vorige week lanceerde de FED mogelijk het startsignaal voor de langverwachte QE3 via de repo markt,  net zoals de oorspronkelijke QE in 2009 gelanceerd werd.

Bij een repo transactie koopt de FED effecten van de 21 primary dealers, zodat deze banken hun balansen tijdelijk kunnen versterken met nieuwe liquiditeiten.

Afgelopen vrijdag vonden de eerste repo transacties plaats tussen de New York FED en de primary dealers voor 210 miljoen dollar. Afgelopen maandag zou het transactievolume al zijn gestegen tot meer dan 600 miljoen dollar!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$