Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 2446 tot 2450
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Burgers laten massaal toe beroofd te worden door de banken en politici kijken toe.

De complexiteit van de financiële wereld maakt politici, economen en burgers passief. Zolang we ons daarachter blijven verschuilen, zal de bancaire wereld niet veranderen, schrijft columnist Lars Anderson.

Mocht er in New York een Batman hebben rondgezworven toen de financiële wereld in september 2008 niet meer bleek dan een luchtbel, wie zou hij dan hebben opgepakt? De aandeelhouder die grotere winsten eist van de onderdirecteur; de onderdirecteur die financiële luchtbellen verzint en ze verkoopt als complexe producten; de bankdirecteur die de producten moreel toestaat; FED-baas Alan Greenspan de die ze juridisch heeft verdedigd; of toch president Bill Clinton, onder wie de deregulering van de financiële markten is begonnen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Rekent Duitsland op een Spaanse default?

Hoop doet leven. Zolang er leven is, is er hoop. Dit zijn mooie zegswijzen, maar in de praktijk werken ze niet altijd. Iedereen hoopt dat Duitsland bereid gaat zijn om Spanje te helpen redden. In de praktijk kan dit betekenen dat de Duitsers de FED-isation van de Europese Centrale Bank gaan toelaten.

In mensenwoorden wil dit zeggen dat de Bundesbank zal toelaten dat de overkoepelende Europese centrale bank de geldkranen wijd open mag draaien. Maar misschien denken de Duitsers al een stapje verder. Duitsland lijkt zich namelijk voor te bereiden op een Spaans bankroet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Ron Paul dient Bernanke van antwoord

Congreslid Ron Paul staat bekend als een tegenstander van de FEDeral Reserve. Als het aan hem lag, werd het instituut met onmiddellijke ingang afgeschaft en vervangen door een goudsysteem.

Alhoewel de FED vandaag geen actie ondernam, twijfelt Paul er niet aan dat Bernanke alles zal doen om het huidige financiële systeem overeind te houden. Maar uiteindelijk zal het fait geldsysteem ten onder gaan.

Tot die tijd zullen de verwoestende krachten van de centrale bankiers aanhouden, aldus Ron Paul.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Wall Street neutraal na FED-besluit

De beurzen in New York noteerden woensdag aan het eind van de handelsdag vlakke standen. Beleggers waren teleurgesteld dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken woensdag geen nieuwe maatregelen aankondigde om de economie te stimuleren, maar zagen ook aanknopingspunten voor eventuele maatregelen later in het jaar.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen noteerde vlak op 13.005 punten. De breder samengestelde S&P 500 bleef ook onveranderd op 1379 punten. Technologiebeurs Nasdaq leverde 0,3 procent in tot 2932 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Mike Maloney: Bernanke zou de FED beter opdoeken

Mike Maloney is gekend om zijn uitgesproken mening over de gang van zaken in ons financiële systeem. Hij neemt wederom geen blad voor de mond in de recente aflevering van Capital Account.

Uiteindelijk zal goud terug in het financiële systeem gebracht worden, aldus Maloney. De spagaat tussen de middenklasse en de superrijken zou op termijn dichtgereden worden omdat er geen bubbels meer kunnen ontstaan door het inflatoire monetaire beleid.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$