Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 2461 tot 2465
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Verruiming van de balans van de ECB staat in de sterren geschreven...

… al was het maar omdat de ECB nog behoorlijk wat ruimte heeft. Sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 is de balans van de ECB ‘slechts’ verdubbeld, terwijl de balans van de FED is verdrievoudigd en Bank of England’s balans 4x is gegaan.

Dat blijkt uit een recente studie van JPMorgan (zie bijhorende grafiek). De zakenbank ziet dan ook een flinke inhaalbeweging door de ECB in de komende maanden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

'Wall Street opent hoger'

In New York zullen de beurzen dinsdag waarschijnlijk licht hoger openen. Beleggers houden hun blik gericht op het stelsel van Amerikaanse centrale banken, dat dinsdag begint aan een tweedaagse beleidsvergadering. De uitkomsten van de vergadering zullen woensdag naar buiten worden gebracht.

Beleggers hopen dat de FEDeral Reserve zal besluiten om extra maatregelen te nemen om de kwakkelende economie te stimuleren. Ook wordt gerekend op maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) om de schuldencrisis in de eurozone te bedwingen. De ECB vergadert op donderdag over het te voeren monetaire beleid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot 1 punt hoger

De AEX opent dinsdag naar verwachting hoger, in aanloop naar het FED-rentebesluit en het ECB-rentebesluit later in de week, vanwege de groeiende overtuiging dat de centrale banken tevens maatregelen ter versoepeling van het monetair beleid zullen aankondigen.

De AEX sloot maandag 1,7% hoger op 328,65 punten. De Midkap steeg 0,5% naar 502,93 punten. De ASX zakte op het slot 0,1% naar 371,57 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

'Amsterdamse beurs opent hoger'

De beurs in Amsterdam zal dinsdag naar verwachting vlak tot licht hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de sterke koerswinsten in de afgelopen 3 handelsdagen.

,,De AEX begint vlak tot 1 punt hoger. De ongekende rally lijkt te worden voortgezet in afwachting van het wondermiddel van ECB-president Mario Draghi en de uitkomsten van de beleidsvergadering van de AmerikaanseFED. In de loop van de dag zal de markt waarschijnlijk wat afzwakken, want we lopen wel erg ver vooruit op de mogelijke crisismaatregelen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Wall Street wacht op FEDeral Reserve en ECB

De aandelenbeurzen op Wall Street stonden donderdag een fractie lager. Beleggers besloten na de forse winsten van vorige week hun kruit droog te houden in de aanloop naar vergaderingen van centrale banken. De FEDeral Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) vergaderen respectievelijk woensdag en donderdag over de rente en komen, zo hopen de financiële markten, dan ook met extra stimulansen voor de kwakkelende economie.

Halverwege de handelsdag in New York stond de Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen 0,1 procent lager op 13.068,85 punten. De breder samengestelde S&P 500-index daalde 0,1 procent tot 1384,29 punten en de door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq verloor 0,4 procent tot 2946,96 punten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$