EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 2981 tot 2985
Geplaatst op: maandag 15 augustus 2011

Risico van nieuwe recessie in VS toegenomen

Het risico van een nieuwe recessie in de Verenigde Staten is de afgelopen maanden toegenomen. Dat zei voorzitter Dennis Lockhart van de FEDeral Reserve in Atlanta maandag.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: maandag 15 augustus 2011

Terug naar een gouden standaard

Nu de fiatgeld valuta steeds verder weg glijden wordt er volop over gespeculeerd wat er zal gebeuren als de dollar en de euro, in de huidige vorm, in elkaar storten. Onder het gewicht van de monetaire inflatie en het daarmee samenhangende wantrouwen bij de bevolking ten aanzien van uit de lucht gegrepen geld zou er in de nabije toekomst een einde kunnen komen aan diverse ongedekte muntstelsels. Centrale banken als de FED in de Verenigde Staten van Amerika en de ECB in Europa ledigen de trukendoos tot op de bodem in een poging het vertrouwen te herstellen, maar stuitten daarbij op een groot probleem.

Lees verder op Edelmetaal-Info
Geplaatst op: woensdag 10 augustus 2011

Dollar valt na lange nulrentebelofte Bernanke

De aankondiging van Ben Bernanke, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank FED, om de nulrente tot ten minste midden 2013 te behouden, heeft onmiddellijke gevolgen op de valutamarkten. Kort na de aankondiging moest de dollar terrein prijsgeven tegenover de euro en de Zwitserse frank. Deze laatste noteert nu op zijn hoogste koers in 40 jaar.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 10 augustus 2011

Wall Street zakt ruim 3 procent weg

De Amerikaanse beurzen zakken bij opening snel weg.

De Amerikaanse beurzen zakken bij opening snel weg.

Om 15:45 staat de Dow Jones 2,3% lager en de brede S&P500 2,1%. Technologie-index Nasdaq verliest 2,5%.

De beurzen in New York zijn woensdag fors lager geopend. Na de zeer sterke koerssprong van dinsdag, die werd aangejaagd door het besluit van de FEDeral Reserve om de rente tot medio 2013 laag te houden, namen beleggers wat gas terug.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 2,5 procent lager op 10.953 punten. De S&P 500 verloor 2,4 procent tot 1144 punten, terwijl de technologiebeurs Nasdaq 2,6 procent zakte tot 2418 punten.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: woensdag 10 augustus 2011

Lagere opening Wall Street voorzien

De beurzen in New York openen woensdag naar verwachting lager. Na de zeer sterke koerssprong op dinsdag lijken beleggers wat gas terug te nemen.

De beurzen in New York openen woensdag naar verwachting lager. Na de zeer sterke koerssprong op dinsdag lijken beleggers wat gas terug te nemen.

In New York reageerden beleggers dinsdag na enige aarzeling positief op de aankondiging van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de FEDeral Reserve, dat de rente tot medio 2013 laag zal blijven. De koersen sprongen sterk omhoog.

Lees verder op rt[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs