EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
46
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
27
kliks
Bron: AmsterdamGold
25
kliks
Bron: BNR.nl
19
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 2986 tot 2990 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: maandag 19 september 2011

Wall Street opent sterk lager

Wall Street zal maandag naar verwachting sterk lager openen, vanwege aanhoudende zorgen over de Griekse schuldproblemen, terwijl beleggers in afwachting zijn van de onthulling van president Barack Obama's plan ter verlaging van het FEDerale begrotingstekort.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: zondag 18 september 2011

Beleggers kijken naar FED

Beleggers kijken komende week vooral naar het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de FEDeral Reserve, voor inspiratie. De FED zal 2 dagen overleg voeren en mogelijk nieuwe steunmaatregelen voor de economie bekendmaken.

FED-voorzitter Ben Bernanke heeft aangegeven dat de FED alles zal doen om de economische groei aan te jagen en de hoge werkloosheid tegen te gaan. Concrete maatregelen werden echter nog niet bekendgemaakt.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: vrijdag 16 september 2011

Scheur in EU steeds breder; Duitse CDU-raad eist aftreden Barroso om eurobonds

Ook Eurosceptische parlementariër Nigel Farrage verkettert Barroso vanwege oproep tot vorming FEDeraal Europa. De EU trilt op zijn grondvesten. De Duitse Economische Raad van de CDU betitelt Barroso's voorstel om eurobonds in te voeren zelfs als een 'doodzonde'.

Ook Eurosceptische parlementariër Nigel Farrage verkettert Barroso vanwege oproep tot vorming FEDeraal Europa. De EU trilt op zijn grondvesten. De Duitse Economische Raad van de CDU betitelt Barroso's voorstel om eurobonds in te voeren zelfs als een 'doodzonde'.

De scheur die in de EU is ontstaan over de te volgen koers rondom de snel uit de hand lopende schuldencrisis wordt steeds breder nu de Economische Raad van de Duitse regeringspartij CDU het aftreden van de president van de Europese Commissie José Manuel Barroso eist vanwege het feit dat hij gisteren openlijk pleitte voor de invoering van eurobonds. Duitsland is fel tegen de invoering van euro obligaties, omdat hiermee een Transfer Unie ontstaat waarin Duitsland, Nederland, Finland en Oostenrijk op permanente basis tientallen miljarden zullen moeten overmaken naar Griekenland, Portugal, Italië, Spanje en straks mogelijk ook Frankrijk en België.

Lees verder op Xander Nieuws
Geplaatst op: vrijdag 16 september 2011

100% goud-gedekte dollar = $10.000

Over het afgelopen decennium werd de monetaire balans van de FED enorm uitgebreid. Verse dollars werden gecreëerd om waardeloos schuldpapier op te kopen. Als gevolg hiervan barstte de balans volledig uit z’n voegen.

Ondertussen kwam er geen goud bij in de reserve van de Amerikaanse centrale bank. Hierdoor bedraagt de goudreserve vandaag nog amper 18% van de totale reserve van de FED: het laagste peil in de afgelopen 50 jaar!

Op de piek van de goudmarkt in de jaren ’80 (januari 1980) was de goudreserve goed voor 131%.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 16 september 2011

Kredietcrisis part 2 is een feit

Zoals wij vorige week al vaststelden in ”Banken vertrouwen elkaar niet meer, kredietcrisis part 2?” is het vertrouwen tussen banken nu daadwerkelijk zoek.  Geruchten dat grote Franse banken afgelopen week in toenemende mate last hadden van liquiditeitsproblemen deden steeds vaker de ronde. Dat dit stelselmatig ontkend werd door banken was logisch, maar dat er waarschijnlijk enige waarheid in zat ook. Anders valt de gecoördineerde actie van gisteren niet te verklaren. Het komt er kort gezegd op neer dat alle grote centrale banken in de wereld, dus de FEDeral Reserve, de Europese Centrale Bank (ECB), Bank of England (BoE), Swiss National Bank (SNB) en de Bank of Japan, er gezamenlijk voor zullen zorgen dat tot eind december alle banken over genoeg dollars zullen beschikken.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs