Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 2986 tot 2990
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2011

Wall Street maakt zich op voor QE 3

De Amerikaanse FEDeral Reserve is bereid en klaar om bijkomend geld in de economie te stoppen indien dat nodig blijkt. Dat heeft de voorzitter van de FED, Ben Bernanke, gezegd in een speech voor het Amerikaanse congres.

‘De mogelijkheid blijft bestaan dat de recent economische zwakte van langere duur is dan oorspronkelijk verwacht... wat een nood aan verse maatrgegelen vereist. De FEDeral Reserve blijft bereid daaraan tegemoet te komen’.

Bron: Biflatie
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

Ron Paul fileert Ben Bernanke

Ron Paul stelt een aantal vragen aan Ben Bernanke, a.k.a. helicopter Ben, van de FEDeral Reserve. Tijdens quantitative easing (QE & QE2) zijn er duizenden miljarden dollars in de Amerikaanse economie gepompt. Het overgrote deel van het geld werd aan banken gegeven in de vorm van bailouts, anders zouden ze omvallen. Ook werden andere grote bedrijven gered van de ondergang, zoals General Motors. Weinig dollars zijn uiteindelijk bij de consument terecht gekomen.

Bron: blogs.tijd.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

Bernanke: goud is geen geld

De FEDeral Reserve overweegt extra in de trukendoos te graaien, zo blijkt vandaag nog maar eens duidelijk. Op Zero Hedge wordt de conclusie van Jan Hatzius (Goldman Sachs) gegeven: we denken dat de kans op versoepeling tijdens de komende 6-9 maand hoger is dan de kans op verstrakking.

Ron Paul, voorzitter van de commissie-Financiële Diensten van het Huis, vroeg Bernanke of hij denkt dat goud geld is. De voorzitter van de FED antwoordde Neen. Paul vroeg daarop waarom banken goud aanhouden op hun balans en geen diamanten. Traditie, veronderstel ik, was het antwoord.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

Humor - Bernanke: Centrale banken hebben goud vanwege traditie

Onder het luik ‘financiële humor’, volgt hierna een clip van de ondervraging van Ben Bernanke door Ron Paul tijdens de halfjaarlijkse cijferpresentatie van de FED.

Senator Paul vraagt voorzitter Bernanke naar de rol van goud en waarom centrale banken het gele edelmetaal aanhouden als reserve.

Z’n antwoorden zijn hilarisch... enjoy the show!

Klik lees verder voor de video!

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2011

Gedragen Verenigde Staten zich als fiscaal hooligan?

De Verenigde Staten gedragen zich als een fiscale hooligan door de wereld te overspoelen met goedkope dollars. Dat heeft de Russische eerste minister Vladimir Poetin gezegd tegenover een gezelschap van economen aan de Russische Academie voor Wetenschappen. De Amerikaanse FEDeral Reserve zet volgens Poetin de drukpers op om zoveel mogelijk dollars over de wereld te verspreiden om de korte termijnproblemen van de Verenigde Staten op te lossen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$