Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 2991 tot 2995
Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 4 juli 2011

Jim Rogers: staatsleningen VS een van de weinige zeepbellen

Beursgoeroe Jim Rogers zit short in 30-jarige Amerikaanse staatsleningen. Hij overweegt ook short te gaan in 5- en 10 jaars leningen.

Gevaar dat FED toch doorgaat met monetaire verruiming
Beleggers die short gaan, dat wil zeggen: verkopen terwijl ze de belegging niet bezitten, speculeren op een prijsdaling. In dit specifieke geval gaat Rogers dus uit van stijgende rente voor Amerikaans schuldpapier. Beleggers die dit doen lopen natuurlijk het risico dat de FED verder gaat met monetaire verruiming. Rogers geeft toe dat de FED dit zou kunnen doen.

Bron: 529.nl
Geplaatst: donderdag 30 juni 2011

Bewezen: de dollar is geen flippo en niemand wil hem

Echt, het wordt niks meer met die dollar. Amerika blijft biljetten drukken en munten slaan, maar niemand wil zon dollar. Neem nou die $1 miljard aan dollarmunten (die bestaan ja) in de kluis van de FED...

Ondanks deze mooie infographic is de dollar definitief zn glans kwijt. Het IMF wil m niet meer, Rusland en China willen m niet meer en het is aftellen tot De Dag Dat De Dollar valt. Misschien moeten we vanaf nu ook gewoon refereren naar de US-dollar en de term de dollar voor de Canadese naamgenoot gebruiken, die is namelijk wel orgasmatisch goed.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2011

Quantative Easing, maar dan met olie

Afgelopen week gaf een aantal Westerse landen onder leiding van het IEA 60 miljoen vaten ruwe olie vrij uit de strategische reserves.

Deze ingreep was bedoeld om de olieprijs omlaag te brengen en is te vergelijken met de Quantitative Easing-operatie van de Amerikaanse FEDeral Reserve.

Zoals de FED een enorme hoeveelheid krediet in de markt stortte en de Amerikaanse staatsleningen opkocht.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 27 juni 2011

James Grant over Bernanke en QE3

[video included]

Ben Bernanke gaf afgelopen woensdag wederom een persconferentie om het beleid van de FEDeral Reserve toe te lichten. De rente blijft onveranderd en QE2 wordt niet verlengd. Maar ondanks het aflopen van het opkoopprogramma van $600 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties op 30 juni, stopt de FEDeral Reserve niet helemaal met de opkoop. De New York FED heeft namelijk al te kennen gegeven op welke dagen zij - met de opbrengsten uit afgeloste obligaties - nieuwe aankopen gaat doen.

Bron: Inveztor
Geplaatst: maandag 27 juni 2011

Het leven na QE 2

Weldra komt er een einde aan Quantitative Easing 2, het massale en onverantwoordelijke gebruik van de gelddrukpersen door de FED. Toch heerst er nog steeds grote stilte rondom de Amerikaanse staatsobligaties. Ik moet zeggen dat de berichten over de Amerikaanse economie nog altijd zeer deprimerend zijn.

We naderen het einde van de maand juni en dus van het fameuze programma voor aankoop van leningen door de FED
Herinnert u zich nog hoe we angstig het einde van de maand juni afwachtten, wanneer er een einde zou komen aan het mateloze gebruik van de gelddrukpersen door de FED – de fameuze Quantitative Easing 2?

En toch zijn desondanks de Amerikaanse rentetarieven opnieuw extreem laag. Om u niettemin goed uit te kunnen leggen wat het einde van QE2 betekent, wijs ik u er hier nog maar eens op dat het de FED is die vrijwel alle door de Amerikaanse schatkist uitgegeven obligaties heeft opgekocht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$