Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 31 tot 35
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 16 juli 2017

“Centrale bankiers zitten er volledig naast wat inflatie betreft”

“Yellens meest recente optreden als voorzitter van de FED zal de geschiedenis ingaan als een kolossale beleidsfout, omdat ze er op blijft hameren dat lage inflatie een ‘tijdelijk’ fenomeen is.” Dat schrijft Steen Jakobsen, de Chief Economist van de Deense Saxo Bank, in een e-mail aan deze redactie. Ook Mario Draghi had eerder al gezegd dat ‘het een kwestie van tijd is voordat inflatie aantrekt .”

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

'Trump wil geen tweede termijn voor FED-voorzitter Yellen'

Amerikaanse President Donald Trump is niet van plan om Janet Yellen volgend jaar te nomineren voor een tweede termijn als president van de FEDeral Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juli 2017

Wat als Janet Yellen wordt afgezet door Trump?

Het rommelt een beetje bij de Amerikaanse centrale bank, eerder deze week werd voorzitter Janet Yellen van de FEDeral Reserve een vraag gesteld tijdens een persconferentie aangaande haar positie binnen de instelling, maar die ontweek ze zonder verpinken. Er wordt gespeculeerd dat haar termijn volgend jaar zal aflopen en ze vervangen zal worden door iemand die wordt aangesteld door President Trump zelf.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

De totale incompetentie van de FED

Janet Yellen, voorzitter van de FED, denkt dat we in ons leven geen crisis meer gaan meemaken zoals die van 2008. Een totaal belachelijke uitspraak, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

'De totale wereldwijd uitstaande schuld is nu 217 duizend miljard dollar. Dat is drie keer het totale BBP', zegt De Kort. 'Dus we zijn rijk, maar we hebben een heleboel dingen bij elkaar geleend. Zolang de wereldeconomie groeit of de rente laag is, kun je dat blijven financieren. Die rente is heel laag, maar de wereldeconomie groeit niet echt.'

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 juni 2017

De grafieken die de Nationale Bank (niet) publiceert…

Deze week wordt de begroting van de FEDerale Belgische Staat besproken in het parlement. Vlaanderen blijft de motor van de Belgische economie. In de halfjaarlijkse economische vooruitzichten van de Nationale Bank werd hier heel weinig aandacht aan besteed.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$