Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 36 tot 40
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

Van QE naar QT: dit zijn de gevolgen!

We zouden wel eens getuige zijn geweest van een monumentale week, voor de financiële markten. Deze week trok de FED de rente op tot 1%. Dat op zich, is natuurlijk al een symbolisch feit.

1% was immers het absolute dieptepunt van de verlaging van de rente, onder voormalig FED-voorzitter Alan Greenspan. De vraag die we nu vaker lezen, is of de wet van Technische Analyse ook speelt bij de korte rente, namelijk de voormalige steun wordt nu weerstand.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 juni 2017

Wat deze mogelijk toekomstige FED-gouverneur zegt is beangstigend!

Bij de FED staan momenteel drie posities open voor de raad van gouverneurs. Twee namen zijn zo goed als bevestigd om die posities in te nemen. Maar wat een van deze mensen zegt is werkelijk beangstigend!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 juni 2017

Japanse centrale bank blaast balans op tot 90% van het BBP!

In de race naar hyperinflatie neemt de Japanse centrale bank weer het voortouw. De stimulusprogramma’s waarbij miljarden yen worden bijgedrukt hebben ervoor gezorgd dat de balans van de bank even groot is als die van de FED. In de komende maanden haalt ze de Amerikaanse centrale bank in.

De centrale bank van Japan heeft een nieuw record bereikt: haar totale balans bedraagt nu 500 BILJOEN yen. Dat is 4 biljoen euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Opnieuw boete voor Deutsche Bank vanwege Russische witwasaffaire

Deutsche Bank heeft van de Amerikaanse FEDeral Reserve een tik op de vingers gekregen. Het Duitse financiële concern deed onvoldoende om witwaspraktijken tegen te gaan. Daarvoor betaalt het een boete van 41 miljoen dollar (37 miljoen euro), meldt de toezichthouder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 mei 2017

Centrale banken zetten euro hoger

De dollar staat de laatste weken onder druk. Pariteit tussen de Europese eenheidsmunt en de greenback lijkt even uit zicht verdwenen. De centrale banken zijn uiteraard hoofdrolspelers in het verhaal. 

Volgende maand verhoogt de FEDeral Reserve waarschijnlijk de rente tot 1/1,25 procent. De zogenaamde FEDeral Funds Rate werd reeds drie maal verhoogd sinds de financiële crisis, waarbij centrale banken de economie en inflatie terug wilden opkrikken aan de hand van massale stimulus.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$