Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 46 tot 50
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 april 2017

De FED heeft geen idee wat ze moet doen…

De Amerikaanse centrale bank nam in het jaar 2008 vergaande maatregelen om de Amerikaanse economie te redden. Diverse stimuleringspakketten hebben er de afgelopen jaren er uiteindelijk voor gezorgd dat de Amerikaanse economie op dit moment weer op volle toeren draait. Toch heeft de FED op dit moment geen idee wat ze moet doen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 25 april 2017

Duitse industrie verwacht dit jaar half miljoen nieuwe jobs

De Duitse industrie verwacht dit jaar een half miljoen nieuwe jobs te kunnen creëren dankzij de voorspelde economische groei van 1,5 procent. Dat heeft de voorzitter van de FEDeratie van Duitse industriëlen (BDI) Dieter Kempf vandaag verklaard op de Hannover Messe, de grootste industriebeurs ter wereld.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Balansen centrale banken blijven oplopen

Chart of the Day via Jeroen Blokland - Bloomberg. De balansen van de centrale banken van Europa, De Verenigde Staten en Japan zijn in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. De balans van de FEDeral Reserve is gestegen van miljard tot 4,1 biljoen dollar. De balans van de Bank of Japan is gestegen 107 naar 490 triljoen Japanse Yen en de balans van de Europese Centrale Bank is toegenomen van 2 biljoen euro naar ruim 4 biljoen euro. Hold tight.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Verschuiving op obligatiemarkt kan slecht nieuws zijn voor de V.S.A.

Er zit een verschuiving op de obligatiemarkt aan te komen, meer bepaald voor staatsobligaties. Het is geen geheim dat de staatsobligaties van de Verenigde Staten van Amerika de afgelopen jaren aantrekkelijker zijn geworden door het strengere monetaire beleid van de FEDeral Reserve en de sterkere dollar, maar volgens economen komt er een ‘shift’ aan in staatsobligaties richting Europa en Japan.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

Analisten voorzien stijging goudprijs naar $1350 per troy ounce

De goudprijs zou als gevolg van de geopolitieke spanningen in Syrië en Noord-Korea verder kunnen oplopen tot $1.350 per troy ounce, zo verwacht grondstoffenanalist Phillip Streible van RJO Futures. In een interview met Bloomberg zegt hij dat de verwachting van meer renteverhogingen door de FEDeral Reserve een neerwaartse druk geeft op de goudprijs, maar dat dit effect momenteel overschaduwd wordt door geopolitieke ontwikkelingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$