Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3209 artikelen gevonden. Artikel 46 tot 50
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 juni 2017

Japanse centrale bank blaast balans op tot 90% van het BBP!

In de race naar hyperinflatie neemt de Japanse centrale bank weer het voortouw. De stimulusprogramma’s waarbij miljarden yen worden bijgedrukt hebben ervoor gezorgd dat de balans van de bank even groot is als die van de FED. In de komende maanden haalt ze de Amerikaanse centrale bank in.

De centrale bank van Japan heeft een nieuw record bereikt: haar totale balans bedraagt nu 500 BILJOEN yen. Dat is 4 biljoen euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Opnieuw boete voor Deutsche Bank vanwege Russische witwasaffaire

Deutsche Bank heeft van de Amerikaanse FEDeral Reserve een tik op de vingers gekregen. Het Duitse financiële concern deed onvoldoende om witwaspraktijken tegen te gaan. Daarvoor betaalt het een boete van 41 miljoen dollar (37 miljoen euro), meldt de toezichthouder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 mei 2017

Centrale banken zetten euro hoger

De dollar staat de laatste weken onder druk. Pariteit tussen de Europese eenheidsmunt en de greenback lijkt even uit zicht verdwenen. De centrale banken zijn uiteraard hoofdrolspelers in het verhaal. 

Volgende maand verhoogt de FEDeral Reserve waarschijnlijk de rente tot 1/1,25 procent. De zogenaamde FEDeral Funds Rate werd reeds drie maal verhoogd sinds de financiële crisis, waarbij centrale banken de economie en inflatie terug wilden opkrikken aan de hand van massale stimulus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Jim Rickards: De FED gaat obligatieportefeuille van $2,5 biljoen afbouwen!

De FED staat op het punt haar obligatieportefeuille af te bouwen. zo meent Jim Rickards, econoom en zeer goed voorspeller van macro-economische ontwikkelingen. Dat kan rampzalige gevolgen hebben!

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Column: Benoemd, maar niet gekozen

Vorige week was er weer een rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, de FEDeral Reserve, momenteel de belangrijkste centrale bank van de wereld. Een aantal keer per jaar komt de zogenaamde FEDeral Open Market Committee (FOMC) bijeen om de monetaire politiek te bespreken en te bepalen.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$