Nieuws / Artikelen met het woord

GATA

39 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Centrale banken bespreken dit weekend goud en Chinese yuan

Vandaag komen centrale bankiers en vertegenwoordigers van een aantal andere instanties bijeen in Washington om te praten over goud, de Chinese yuan en het systeem van verschillende valuta. Dat schrijft GATA consultant Ronan Manly op basis van verschillende documenten die hij wist op te sporen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Morgen WGC en IMF meeting over goud, de renminbi en de Special Drawing Rights (SDR’s)

Goud researcher en Gold Anti Trust Action Committee (GATA) consultant Ronan Manly wist deze week een interessante meeting te achterhalen. De komende 3 dagen houdt het IMF haar jaarlijkse Spring Meeting van 17 tot en met 19 April. Op zich geen groot nieuws ware het niet dat het Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) samen met het World Gold Council (WGC) een selecte groep van centrale bankiers en volgens OMFIF andere officiële belanghebbende instituties tevens heeft uitgenodigd voor een meeting aan het begin van deze Spring Meeting.

De discussie zal gaan over goud, de renminbi en de Special Drawing Rights (SDR’s) onder Chatham House Rules. Wanneer een meeting onder deze regels gehouden wordt betekend dat deelnemers de informatie vrij mogen gebruiken maar ook dat de identiteit van de spreker(s) of participanten niet onthuld mag worden. Chatham House Rules worden gebruikt om een vrije discussie op gang te brengen en de participanten zo vrijelijk mogelijk informatie te kunnen laten delen.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

‘Centrale banken manipuleren goudprijs’

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de goudprijs door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Centrale banken manipuleren goudprijs

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de goudprijs door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Goudprijs wordt gedrukt door ‘The Gold Cartel’

De goudprijs wordt beïnvloed en gedrukt door het zogeheten ‘Gold Cartel.’ Die willen de goudprijs graag lager zien en proberen dat te bereiken door dumps op de papieren goudmarkt.

In 2011 voorspelde een zekere James McShirley, spreker op de GATA’s London meeting, dat alles op alles zou gezet worden om de goudprijs omlaag te duwen. GATA staat voor Gold Anti- Trust Action Committee met als spreekbuis de welbekende Bill Murphy.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$