EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 4 artikelen gevonden met het woord GDP.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord GDP

Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Volstampen met krediet

In China lijken ze er genoegen in te scheppen om de economie vol te stampen met krediet. Maar het lijkt nu iets te harde te gaan: het geld wordt gewoon de economie in geperst en er móet wat gebeuren, zegt Kees de Kort. 'Nog maar anderhalf jaar geleden realiseerden de Chinezen zich dat ze te veel schulden hadden, gegeven het GDP. Het beleid dat toen werd ingezet was: langzaam maar zeker proberen het percentage schulden ten opzichte van het GDP wat terug te dringen - deleveraging.' Maar één ding is Kees inmiddels duidelijk geworden: 'Dat is voltooid verleden tijd, gróei moet er komen!'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 31 mei 2018

Te koop: toekomstige economische wereldmacht

India wordt vaak over het hoofd gezien, als we spreken over toekomstige economische wereldmachten.

India wordt vaak over het hoofd gezien, als we spreken over toekomstige economische wereldmachten.

India telt 1.3 miljard inwoners en is met een GDP groei van zo’n 6,5 – 7% per jaar een van de snelst groeiende landen ter wereld.

De gemiddelde leeftijd bedraagt amper 28 jaar.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 29 mei 2018

Nieuwe Europese privacywet in werking: wat betekent dit voor ons?

Onlangs is de nieuwe Europese privacywet, de bescherming van de gegevens die ondernemingen groot en klein van ons mogen bijhouden, van kracht gegaan. Officieel heet hij GDPR (General Data Protection Regulation) of AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) . U zult dat wel gemerkt hebben aan de vele berichten in uw mailbox waarin bedrijven en instanties allerhande u op de hoogte brengen van hun aangepaste regels omtrent gegevensverwerking. U uitdrukkelijk vragen ermee in te stemmen of de mogelijkheid bieden geen emails van hen meer te ontvangen. In Nederland vervangt de AVG de Wet bescherming persoonsgegevens, die nog uit de jaren negentig stamde.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 10 augustus 2017

Duitse Politie Vakbond: We hebben de controle over het land verloren

Britse en Russische experts: EU-landen onderschatten het gevaar van massa immigratie, al 40.000 getrainde terroristen in Europa, binnenkort 100.000 – Buitenlandexpert: ‘Tal van toekomstige bloedige aanslagen zullen als chantagemiddel worden gebruikt om Europese volken te onderwerpen aan islam’

Het hoofd van de Duitse Politie Vakbond (GDP) Oliver Manchow heeft afgelopen woensdag gewaarschuwd dat de criminaliteit door migranten dermate uit de hand loopt, dat de autoriteiten feitelijk de controle over het land hebben verloren. Ook wordt gewezen op nog een gevaar, namelijk aan islamisten verwante linkse radicalen, die Hamburg tijdens recent G20 top urenlang in een compleet slagveld veranderden, en dat terwijl er maar liefst 23.000 agenten waren ingezet. Malchow: ‘Maar meer hadden we er ook niet.’

Lees verder op XanderNieuws
Geplaatst op: maandag 7 maart 2016

Wat te verwachten van ECB op 10 maart?

De Europese Centrale Bank zal deze week, meer bepaald op 10 maart, naar verwachting een hoop nieuwe stimulus maatregelen nemen om de Europese economie te ondersteunen. Indien niet zullen de markten agressief reageren doordat deze maatregelen reeds ingecalculeerd zijn op de financiële markten.

De verwachting van de financiële markten is dat op zijn minst de rente zal verlaagd worden met op zijn minst 10 basispunten. Hiernaast zal vermoedelijk ook het aantal maandelijkse inkopen verhoogd worden met een 10-20 miljard euro. Naast deze stimulus-maatregelen zal de ECB tevens uitkomen met vermoedelijk lagere verwachtingen voor de CPI (consumer price index) en het GDP (Gross Domestic Product). Dit alles zal de druk verder verhogen om nieuwe stimulus-maatregelen te nemen.

Lees verder op Beurs.com
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs