Nieuws / Artikelen met het woord

Goldman Sachs

470 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 september 2017

Grafiek: Grondstoffen extreem ondergewaardeerd

Grondstoffen zijn sinds het begin van de jaren zeventig niet meer zo goedkoop geweest ten opzichte van de Dow Jones aandelenindex. De volgende grafiek laat de verhouding zien tussen de GOLDMAN SACHS Commodity Index (GSCI) en de aandelenindex van dertig grote Amerikaanse bedrijven.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 22 september 2017

Column: Als GOLDMAN SACHS waarschuwt...

In 1869 startte Marcus Goldman zijn eigen bedrijf op in Manhattan, een bank. Net als vele anderen in die tijd. Inmiddels heet deze bank GOLDMAN SACHS en is dit de meest winstgevende en bekende investeringsbank ter wereld. En de meest gehate. GOLDMAN SACHS was direct betrokken bij ongeveer elk (financieel) schandaal uit de recente geschiedenis.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

GOLDMAN SACHS: Fysiek goud niet hetzelfde als papiergoud

Als je goud koopt ter bescherming tegen geopolitieke risico’s of tegen een plotselinge crash van het financiële systeem, dan kun je volgens analisten van GOLDMAN SACHS beter wat fysieke gouden munten of goudbaren in bezit hebben. In een nieuwsbrief die de zakenbank in mei naar klanten stuurde leggen grondstofanalisten Jeffrey Currie en Mikhail Sprogis uit waarom het zogeheten ‘papiergoud’ niet hetzelfde is als fysiek goud:

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 9 september 2017

Subprime hypotheken weer populair bij beleggingsfondsen

Verschillende grote Amerikaanse beleggingsfondsen als Pacific Investment Management, GOLDMAN SACHS Asset Management en Pimco duiken weer massaal op de Amerikaanse hypotheekmarkt, zo meldt Bloomberg. Gelokt door de aantrekkelijke rendementen en het positieve sentiment op de woningmarkt durven de grote beleggingsfondsen weer gebundelde hypotheekleningen in hun portefeuille op te nemen die het uitbreken van de financiële crisis zo goed als onverkoopbaar waren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

GOLDMAN SACHS: Bitcoin kan verder omhoog: $3.700

Een analist van de beruchte zakenbank heeft een zeer positieve analyse gemaakt over bitcoin. Volgens Goldman kan de waarde van de cryptovaluta verder gaan stijgen. Na alle onzekerheid over segwit, ligt de weg vrij richting de 3000 dollar. Daarna zal de prijs van bitcoin op middellange termijn volgens Sheba Jafari (technische analist) naar zo’n 3700 dollar stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$