EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord IMF.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord IMF

Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2019

Duizend procent bullshit

Duizend procent bullshit, voorspellingen van beroepsoptimisten die geen onrust op de financiële markten willen creëren. Macro-Econoom Kees de Kort reageert op de Economic Outlook van het IMF. Ze willen ons wijsmaken dat het met de rijke landen minder gaat en met de emerging markets beter.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 8 januari 2019

We staan op nul

De groei van de wereldeconomie neemt af, dat zien we iedere dag. Veel landen zijn niet goed voorbereid op een eventuele recessie, zei een topman van het IMF onlangs.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 13 december 2018

Mondiale schuld met 162 biljoen euro op hoogste niveau ooit

De schuld van alle landen in de wereld bedraagt momenteel 184 biljoen (184.000 miljard) dollar. Omgerekend is dat ongeveer 162 biljoen euro. De mondiale schuldenlast was nog nooit zo hoog, stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat het bedrag berekende.

De wereldwijde schuld is ruim twee keer zo hoog als het mondiale bruto binnenlands product. Per aardbewoner bedraagt de schuld ruim 86.000 dollar. Dat is op zijn beurt meer dan 2,5 keer het gemiddelde jaarinkomen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 10 december 2018

Portugal lost laatste deel IMF-lening af

Portugal heeft maandag de uitstaande leningen bij het Internationaal Monetair Fond (IMF) volledig afgelost.

Het land maakte de laatste tranche van 4,7 miljard euro over. Portugal leunde sinds 2011 op de financiële steun van Europa en het IMF. Die voorzagen Portugal voor in totaal 78 miljard euro aan noodkredieten.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 15 november 2018

IMF-topvrouw Lagarde zegt dat centrale banken digitale munten kunnen uitgeven

Volgens Christine Lagarde, topvrouw van het Internationale Monetaire Fonds, zouden centrale banken eigen digitale munten moeten kunnen uitgeven. Dat zei ze tijdens een bijeenkomst van topbankiers in Singapore. Ze spoorde verschillende landen aan om hierover na te denken.

Het lijkt misschien een vreemde uitspraak van Christine Lagarde, maar op dit moment zijn er reeds twee landen die volop bezig zijn met dit te onderzoeken en testen, namelijk Zweden en Canada. Lagarde is namelijk een voorstander van digitale munten en het systeem dat erachter schuilt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs