Nieuws / Artikelen met het woord

Islamitische Staat

92 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 september 2017

16 jaar later… daar is Hamza bin Laden

Hamza bin Laden (27), de zoon van de Saoedische superterrorist Osama Bin Laden, wordt door al-Qaida klaargestoomd om het nieuwe boegbeeld van de jihadisten te worden. Volgens terreurexperts wil hij prioriteit geven aan de verzoening tussen de ISLAMITISCHE STAAT en al-Qaida. Hij wil ook werk maken van meer spectaculaire aanslagen in het Westen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 11 september 2017

Syrie verplettert ISLAMITISCHE STAAT

Na de bevrijding van Aleppo, de bevrijding van Qalamoun, de bevrijding van Raqqa, de ene overwinning na de andere, volgt nu de bevrijding van Deir Ez-Zor. Bij de bevrijding van Aleppo schreeuwde de “internationale gemeenschap” haar verontwaardiging uit en eiste dat het zogenaamde geweld van het Syrische en Russische leger tegen het eigen volk onmiddellijk zou stoppen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

Syrie dicht bij herovering Deir ez-Zor

Het regeringsleger van Syrië is door de verdedigingslinie van ISLAMITISCHE STAAT in de stad Deir ez-Zor heen gebroken, zo meldt het Syrische persbureau SANA. Daarmee komt een einde aan een drie jaar durende belegering van de stad, die erg belangrijk is vanwege de grote hoeveelheid olie die in deze regio uit de grond wordt gehaald.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

‘Italiaanse maffia en ISLAMITISCHE STAAT werken samen’

In Italië is de Guardia di Finanza een onderzoek gestart naar een mogelijke betrokkenheid van de maffia bij illegale oliehandel waarmee de islamitische terreurorganisatie Daesh zijn activiteiten zou financieren.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 2 juli 2017

Recordaantal burgers gedood door Amerikaanse coalitie in Syrie

De afgelopen maand zijn er in Syrië een recordaantal burgers om het leven gekomen als gevolg van bombardementen door de Amerikaanse coalitie. In de periode van 23 mei tot en met 23 juni vielen er naar schatting 470 burgerslachtoffers – waaronder 137 kinderen – bij luchtaanvallen op doelen van ISLAMITISCHE STAAT in Raqqa en Deir ez-Zor.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$