Nieuws / Artikelen met het woord

Islamitische Staat

85 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 april 2017

ISLAMITISCHE STAAT bevindt zich nog steeds in expansiefase

Berichten over de totale instorting van de ISLAMITISCHE STAAT blijken voorbarig. Nadat de terreurgroep zondag op twee verschillende plaatsen in Egypte 45 mensen doodde en er honderden verwondde, werd maandag een raket afgevuurd op Israël.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Schoolboeken in de ISLAMITISCHE STAAT: ‘Je hebt 42 kogels en er zijn 7 ongelovigen’

De militairen hadden in een gebouw in één van de heroverde wijken immers een voorraad schoolboeken gevonden, waaruit blijkt dat jongeren in de gebieden van het zogenaamde kalifaat van ISLAMITISCHE STAAT massaal in een geest van trouw aan het jihadisme en de strijd tegen de ongelovigen werden ondergedompeld.

In één van de schoolboeken vonden de soldaten onder meer een reeks wiskundige vraagstukken, waarbij onder meer werd gevraagd op welke manier de kogels per doelwit konden worden verdeeld, wanneer men de beschikking had over 42 kogels die op zeven ongelovigen konden worden afgevuurd.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

‘Totale instorting ISLAMITISCHE STAAT is een kwestie van dagen’

Het Iraakse leger staat op het punt de ISLAMITISCHE STAAT te verslaan. De Irakezen hebben de voorbije dagen grote progressie geboekt en zijn er in geslaagd het westelijk gedeelte van Mosoel – het laatste bolwerk van de terreurgroep – te heroveren. Op 7 maart konden eenheden van het Iraakse leger naast het bekende museum en de oude stad van Mosoel ook het regeringsgebouw innemen. De luchthaven kwam vorige week al terug in handen van de Irakezen en ook alle toegangswegen naar de stad – waar Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van de ISLAMITISCHE STAAT, in 2014 het kalifaat uitriep – zijn opnieuw in regeringshanden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 19 februari 2017

IS op weg naar bankroet (maar dat maakt terreurgroep niet minder gevaarlijk)

Het gaat niet goed met de financiële toestand van terreurgroep ISLAMITISCHE STAAT (IS). Dat blijkt uit een rapport van het International Center for the Study of Radicalisation and Political Violence (ICSR) en accountantskantoor Ernst & Young (EY). Het betekent echter niet dat het kalifaat minder gevaarlijk wordt, want aanslagen zoals in Parijs en Brussel kosten weinig geld.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 februari 2017

Donald Trump en de Russen, hoe zit dat nu juist?

Wat is er aan de hand tussen Donald Trump en de Russen? Die vraag stelt zich auteur en columnist Thomas Friedman in een opiniestuk in de New York Times: ‘Ik weet niet of hij Russische oligarchen geld moet of Russische spionnen hem in de tang hebben omdat hij tijdens zijn trips in Moskou zaken deed die hij beter niet had gedaan. Maar Trumps bereidheid om bondgenoten als Australië aan te vallen, rivalen als China uit te dagen, vijanden als Iran en Noord-Korea te bedreigen en buurlanden als Mexico te pesten – terwijl hij voortdurend handkusjes werpt naar de Russische president Poetin – kunnen niet worden uitgelegd door zijn simpele wens om de relaties met Moskou te verbeteren met als enig doel de ISLAMITISCHE STAAT te verslaan.

Het ontslag van Flynn geeft onze regering een nieuwe kans om antwoorden op deze vragen te krijgen, te beginnen met het openbaar maken van zijn belastingaangiften.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$