Nieuws / Artikelen met het woord

Islamitische Staat

97 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 11 december 2017

Amerikaanse soldaten blijven in Syrie

Het Amerikaanse leger blijft aanwezig in Syrië, ook nu het land grotendeels bevrijd is van ISLAMITISCHE STAAT. Dat verklaarde een woordvoerder van het Pentagon vorige week tegenover de Wall Street Journal. Er zou nog steeds een terreurdreiging zijn, waardoor de Verenigde Staten het noodzakelijk vinden om troepen aan de grond te houden op het Syrische grondgebied.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 november 2017

‘Einde van ISLAMITISCHE STAAT’ aankondigen was prematuur, de bedreiging van onze vrijheid is nu permanent

In New York kwamen dinsdag bij een aanslag met een bestelwagen 8 mensen om het leven. Onder de slachtoffers een Belgische vrouw van 31. Onder de 15 gewonden ook 3 Belgen, die deel uitmaken van hetzelfde Antwerpse gezin. In de bestelwagen van de dader werden nota’s teruggevonden waarin hij trouw zweert aan de ISLAMITISCHE STAAT (IS).

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 21 oktober 2017

Iran en Syrie bespreken militaire strategie

De top van het Iraanse leger was deze week in Damascus om samen met de Syrische president Assad een gezamenlijke militaire strategie uit te werken, zo meldt het Syrische persbureau SANA. Iran leverde samen met Rusland een belangrijke bijdrage aan de bevrijding van Syrië, door het regeringsleger te ondersteunen in de strijd tegen ISLAMITISCHE STAAT.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

Rusland: VS verhinderen vrede in Syrie

Het Russische ministerie van Defensie beschuldigt de Verenigde Staten ervan niet tegen ISLAMITISCHE STAAT te vechten, maar de terroristen juist alle ruimte te geven om troepen te verplaatsen richting Syrië. De laatste dagen duiken er namelijk opnieuw strijders van ISLAMITISCHE STAAT op in gebieden die eerder nog veroverd waren door het Syrische regeringsleger, waardoor belangrijke aanvoerroutes voor humanitaire hulp en het Syrische leger verstoord worden.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 26 september 2017

Referendum Koerden is Israelisch plot

Volgens de Iraanse generaal Hossein Baqeri is het referendum in Irak over een onafhankelijk Koerdistan een plot van Israël en haar bondgenoten om de spanningen in het Midden-Oosten verder aan te jagen, zo meldt de Times of Israel. Ook de hoge Iraanse officier Mohammad Mohammadi Golpaigani is ervan overtuigd dat Israël en haar bondgenoten achter het referendum zitten, omdat deze kwestie opeens in beeld komt nu ISLAMITISCHE STAAT verslagen is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$