Nieuws / Artikelen met het woord

Islamitische Staat

88 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 2 juli 2017

Recordaantal burgers gedood door Amerikaanse coalitie in Syrie

De afgelopen maand zijn er in Syrië een recordaantal burgers om het leven gekomen als gevolg van bombardementen door de Amerikaanse coalitie. In de periode van 23 mei tot en met 23 juni vielen er naar schatting 470 burgerslachtoffers – waaronder 137 kinderen – bij luchtaanvallen op doelen van ISLAMITISCHE STAAT in Raqqa en Deir ez-Zor.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 juni 2017

“Boodschap Golfstaten maakt einde een einde aan ontkenning link tussen islam en terreur”

“Donald Trump, volgens ‘het kamp van het Goede’ de idioot van dienst, leidt tegen islamitische terreur een beleid met spectaculaire gevolgen,” schrijft Ivan Rioufol (Le Figaro) op zijn blog Liberté d’expression. “Vier landen -Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Saoedi-Arabië, [later gevolgd door Libië, Jemen en de Malediven, nvdr.] – hebben elk om beurt aangekondigd hun diplomatieke relaties met Qatar stop te zetten. Deze partner van Frankrijk wordt van ‘steun aan het terrorisme’ beschuldigd ‘, onder meer aan Al Qaeda, de ISLAMITISCHE STAAT (IS) en het Moslimbroederschap.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

“Trump deelde uiterst gevoelige informatie met de Russen”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vorige week in een gesprek uiterst gevoelige informatie gedeeld met Sergey Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken en met de Russische ambassadeur in Washington, Sergei Kislyak. Dat schrijven de Washington Post en de New York Times.

De informatie is van die aard dat ze de relatie met een buitenlandse bron die de westerse bondgenoten informatie geeft over de ISLAMITISCHE STAAT (IS) dreigt te verstoren. De informatie is ook dermate gevoelig dat ze niet eens met bondgenoten werd gedeeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 april 2017

ISLAMITISCHE STAAT bevindt zich nog steeds in expansiefase

Berichten over de totale instorting van de ISLAMITISCHE STAAT blijken voorbarig. Nadat de terreurgroep zondag op twee verschillende plaatsen in Egypte 45 mensen doodde en er honderden verwondde, werd maandag een raket afgevuurd op Israël.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Schoolboeken in de ISLAMITISCHE STAAT: ‘Je hebt 42 kogels en er zijn 7 ongelovigen’

De militairen hadden in een gebouw in één van de heroverde wijken immers een voorraad schoolboeken gevonden, waaruit blijkt dat jongeren in de gebieden van het zogenaamde kalifaat van ISLAMITISCHE STAAT massaal in een geest van trouw aan het jihadisme en de strijd tegen de ongelovigen werden ondergedompeld.

In één van de schoolboeken vonden de soldaten onder meer een reeks wiskundige vraagstukken, waarbij onder meer werd gevraagd op welke manier de kogels per doelwit konden worden verdeeld, wanneer men de beschikking had over 42 kogels die op zeven ongelovigen konden worden afgevuurd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$