Nieuws / Artikelen met het woord

Islamitische Staat

86 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

“Trump deelde uiterst gevoelige informatie met de Russen”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vorige week in een gesprek uiterst gevoelige informatie gedeeld met Sergey Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken en met de Russische ambassadeur in Washington, Sergei Kislyak. Dat schrijven de Washington Post en de New York Times.

De informatie is van die aard dat ze de relatie met een buitenlandse bron die de westerse bondgenoten informatie geeft over de ISLAMITISCHE STAAT (IS) dreigt te verstoren. De informatie is ook dermate gevoelig dat ze niet eens met bondgenoten werd gedeeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 april 2017

ISLAMITISCHE STAAT bevindt zich nog steeds in expansiefase

Berichten over de totale instorting van de ISLAMITISCHE STAAT blijken voorbarig. Nadat de terreurgroep zondag op twee verschillende plaatsen in Egypte 45 mensen doodde en er honderden verwondde, werd maandag een raket afgevuurd op Israël.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Schoolboeken in de ISLAMITISCHE STAAT: ‘Je hebt 42 kogels en er zijn 7 ongelovigen’

De militairen hadden in een gebouw in één van de heroverde wijken immers een voorraad schoolboeken gevonden, waaruit blijkt dat jongeren in de gebieden van het zogenaamde kalifaat van ISLAMITISCHE STAAT massaal in een geest van trouw aan het jihadisme en de strijd tegen de ongelovigen werden ondergedompeld.

In één van de schoolboeken vonden de soldaten onder meer een reeks wiskundige vraagstukken, waarbij onder meer werd gevraagd op welke manier de kogels per doelwit konden worden verdeeld, wanneer men de beschikking had over 42 kogels die op zeven ongelovigen konden worden afgevuurd.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

‘Totale instorting ISLAMITISCHE STAAT is een kwestie van dagen’

Het Iraakse leger staat op het punt de ISLAMITISCHE STAAT te verslaan. De Irakezen hebben de voorbije dagen grote progressie geboekt en zijn er in geslaagd het westelijk gedeelte van Mosoel – het laatste bolwerk van de terreurgroep – te heroveren. Op 7 maart konden eenheden van het Iraakse leger naast het bekende museum en de oude stad van Mosoel ook het regeringsgebouw innemen. De luchthaven kwam vorige week al terug in handen van de Irakezen en ook alle toegangswegen naar de stad – waar Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van de ISLAMITISCHE STAAT, in 2014 het kalifaat uitriep – zijn opnieuw in regeringshanden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 19 februari 2017

IS op weg naar bankroet (maar dat maakt terreurgroep niet minder gevaarlijk)

Het gaat niet goed met de financiële toestand van terreurgroep ISLAMITISCHE STAAT (IS). Dat blijkt uit een rapport van het International Center for the Study of Radicalisation and Political Violence (ICSR) en accountantskantoor Ernst & Young (EY). Het betekent echter niet dat het kalifaat minder gevaarlijk wordt, want aanslagen zoals in Parijs en Brussel kosten weinig geld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$