EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
76
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
44
kliks
32
kliks
Bron: Biflatie.nl
28
kliks
26
kliks
Bron: Investing.com
25
kliks
Bron: GoldRepublic
Er zijn 23 artikelen gevonden met het woord Islamitische Staat.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord ISLAMITISCHE STAAT

Geplaatst op: vrijdag 29 juli 2016

FBI-directeur waarschuwt voor ‘diaspora van terroristen’

“Op een gegeven moment zal zich een diaspora van terroristen uit Syrië voltrekken zoals we die nooit eerder hebben gezien. Niet alle moordenaars van de ISLAMITISCHE STAAT zullen op het slagveld sterven.”

“Op een gegeven moment zal zich een diaspora van terroristen uit Syrië voltrekken zoals we die nooit eerder hebben gezien. Niet alle moordenaars van de ISLAMITISCHE STAAT zullen op het slagveld sterven.”

Dat heeft James Comey, de directeur van de FBI, woensdag gezegd op een conferentie over cyberveiligheid, georganiseerd door de universiteit van Fordham, in de wijk The Bronx in New York.

Comey denkt dat de vernietiging van IS in zijn zelfverklaarde kalifaat in Syrië en Irak zal resulteren in de verspreiding van de terroristen elders. Dat dit voornamelijk in West-Europa en de Verenigde Staten zal zijn is iets waar veiligheidsdiensten het over eens zijn.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 22 juli 2016

De uberisering van het terrorisme

De deeleconomie van het terrorisme ‘Er gebeurt iets zeer moderns. We zitten in een deeleconomie van de terreur. Er zijn mensen die zelfstandige terreurondernemers zijn geworden. Wat de ISLAMITISCHE STAAT hen levert is een handleiding: ‘Vergiftig ze, rijd ze omver, gooi ze van een torengebouw, steek ze neer,…’.

Maar boven alles geeft IS hen een formidabel communicatiepodium, dat een kleine criminele idioot die vier Chinezen neersteekt op een trein ergens op het Duitse platteland, in luttele uren op het wereldtoneel zet.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 21 juli 2016

Zwitserland veroordeelt man die ‘zich klaarmaakte om voor IS te gaan vechten’

Zwitserland heeft een staatsburger die aanstalten maakte om in Syrië voor de terreurorganisatie ISLAMITISCHE STAAT (IS) te gaan vechten veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf met uitstel. De man was in april 2015 gearresteerd toen hij zich op de luchthaven van Zurich klaarmaakte om een vlucht naar Istanboel te nemen.

De rechter deed beroep op een federale wet die verbiedt ‘om handelingen van terroristische organisaties aan te moedigen.’ De maximumstraf voor dat vergrijp is 5 jaar gevangenis.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 9 juli 2016

IS komt met eigen munt: de gouden dinar

ISLAMITISCHE STAAT heeft een eigen munt geïntroduceerd. De gouden dinar, naar een zevende-eeuws voorbeeld uit het kalifaat van Uthman, is volgens het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten in de provincie Dair as-Saur uitgegeven. De munt is 4,5 gram zwaar en vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 175 euro.

Het is de bedoeling dat olie, een van de belangrijkste inkomensbronnen van de terreurorganisatie, voortaan wordt afgerekend in dinars. Veel handelaren hebben zich volgens het Observatorium al op de markt begeven om de nieuwe valuta te bemachtigen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 7 juli 2016

Gouden munten van ISLAMITISCHE STAAT gespot

Een jaar geleden schreven we op Marketupdate al over de gouden munten van ISLAMITISCHE STAAT (IS), maar sindsdien hebben we er niet veel meer van gehoord. Tot begin deze week, toen er nieuwe foto’s van deze munten op twitter geplaatst werden. De foto’s zouden zijn gemaakt in Raqqa, de Syrische stad die in 2014 door de terroristen werd uitgeroepen tot hoofdstad van het Kalifaat van IS.

Lees verder op Marketupdate
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs