EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord Japan.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord JAPAN

Geplaatst op: donderdag 29 november 2018

Perfecte storm voor hogere uraniumprijs kan uraniummijnen doen exploderen

De prijs van uranium staat al 50% hoger sinds het dieptepunt. Toch is er bijna geen enkele analist die het over uranium heeft. Dat heeft natuurlijk te maken met de gigantische berenmarkt waar de grondstof door gaat. Toch vormt er zich een perfecte storm, aldus Blake Steel van Azarga Uranium.

De komende jaren zal de globale uraniummarkt geconfronteerd worden met een stijgende vraag, een dalend aanbod en een uitgeputte voorraad. De vraag naar uranium stijgt sterk in China, maar de kernreactoren uit JAPAN die stap voor stap weer online komen, zullen het verschil maken. JAPAN heeft ondertussen al 9 kernreactoren heropgestart en tegen 2030 zullen dat er 30 zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 25 november 2018

JAPANse regering geeft 23.000 euro aan iedereen die Tokio wil verlaten

De inwoners van de JAPANse hoofdstad Tokio, kunnen 23.000 euro van de overheid cadeau krijgen. Daarvoor moeten ze wel hun metropool inruilen voor een kleinere provinciestad elders in het land. De overheid hoopt zo de dramatische overbevolking aan te pakken.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 16 november 2018

Balanspositie Bank of JAPAN is groter dan het JAPANse BBP

De Bank of JAPAN heeft net als veel andere centrale banken de afgelopen jaren een ruimhartig monetair beleid gevoerd. In de volksmond wordt regelmatig het ‘printen van geld’ of het ‘creëren van geld’ genomen. En dat is niet vreemd, want volgens sommige economen hebben de centrale banken een nieuwe zeepbel gecreëerd die gevoed is door al het ‘goedkope’ geld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 13 november 2018

JAPAN: Abe gaat weer stimuleren

'Het gaat wat beter, het gaat wat slechter, maar er komt geen richting in', dat is volgens Kees de Kort de strekking van de JAPANse economie in een notendop. Uit cijfers van de JAPANse Centrale Bank die gisteren werden vrijgegeven blijkt dat het land van de rijzende zon er op economisch vlak niet zo best voor staat. Geheel in lijn met zijn Abenomics gaat de JAPANse premier Abe Shinzo dus weer stimuleren. De Kort verwacht dat de groei van de JAPANse economie in het derde kwartaal mager of negatief zal zijn.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 5 november 2018

Chinese economie is hard toe aan een handelsakkoord

Afgelopen vrijdag verschenen er geruchten over een mogelijke toenadering van Trump richting de Chinezen. Op basis van dit gerucht wisten met name de Chinese en JAPANse beurzen erg goede zaken te doen. Toch is het nog maar de vraag of er daadwerkelijk een handelsakkoord komt tussen de VS en China. De Chinese economie snakt wel naar een dergelijk akkoord.

Economen zijn van mening dat Trump de geruchten gebruikt om zijn verkiezingspositie te verstevigen. Morgen staan immers de tussentijdse verkiezingen op het programma en de Republikeinen staan in de peilingen flink achter op de Democraten. Mocht er binnenkort wel een handelsakkoord komen tussen de VS en China, dan is dat een absolute redding voor de Chinese economie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs