EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord Japan.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord JAPAN

Geplaatst op: vrijdag 16 november 2018

Balanspositie Bank of JAPAN is groter dan het JAPANse BBP

De Bank of JAPAN heeft net als veel andere centrale banken de afgelopen jaren een ruimhartig monetair beleid gevoerd. In de volksmond wordt regelmatig het ‘printen van geld’ of het ‘creëren van geld’ genomen. En dat is niet vreemd, want volgens sommige economen hebben de centrale banken een nieuwe zeepbel gecreëerd die gevoed is door al het ‘goedkope’ geld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 13 november 2018

JAPAN: Abe gaat weer stimuleren

'Het gaat wat beter, het gaat wat slechter, maar er komt geen richting in', dat is volgens Kees de Kort de strekking van de JAPANse economie in een notendop. Uit cijfers van de JAPANse Centrale Bank die gisteren werden vrijgegeven blijkt dat het land van de rijzende zon er op economisch vlak niet zo best voor staat. Geheel in lijn met zijn Abenomics gaat de JAPANse premier Abe Shinzo dus weer stimuleren. De Kort verwacht dat de groei van de JAPANse economie in het derde kwartaal mager of negatief zal zijn.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 5 november 2018

Chinese economie is hard toe aan een handelsakkoord

Afgelopen vrijdag verschenen er geruchten over een mogelijke toenadering van Trump richting de Chinezen. Op basis van dit gerucht wisten met name de Chinese en JAPANse beurzen erg goede zaken te doen. Toch is het nog maar de vraag of er daadwerkelijk een handelsakkoord komt tussen de VS en China. De Chinese economie snakt wel naar een dergelijk akkoord.

Economen zijn van mening dat Trump de geruchten gebruikt om zijn verkiezingspositie te verstevigen. Morgen staan immers de tussentijdse verkiezingen op het programma en de Republikeinen staan in de peilingen flink achter op de Democraten. Mocht er binnenkort wel een handelsakkoord komen tussen de VS en China, dan is dat een absolute redding voor de Chinese economie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 4 november 2018

Verenigde Staten geeft acht landen vrijstelling voor olie uit Iran

De Amerikaanse regering heeft acht landen een voorlopige vrijstelling gegeven om olie uit Iran te importeren. Dat maakte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo vrijdag bekend. Welke landen dat precies zijn werd niet duidelijk gemaakt, maar verschillende media berichten dat naast India ook Irak, Turkije, Zuid-Korea, JAPAN en mogelijk ook China op het lijstje zouden staan.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2018

Wereldwijde aandelenmarkten hebben het plafond bereikt

Beleggers zijn nu al ruim twee weken in de ban van de correctie die gaande is op de markten. Met name op Wall Street moeten beleggers nog wennen aan dalende beurskoersen. Europese beleggers zijn dit al wat langer gewend, want de Franse en Duitse beurs draaide al wat eerder van richting.

Steeds meer beleggers beginnen zich zorgen te maken over het handelsbeleid van Donald Trump. De president van de VS voert al sinds het begin van dit jaar een protectionistisch beleid uit en dat beleid heeft inmiddels al heel wat schade aangericht. Zo laten de JAPANse en Chinese economie al duidelijk tekenen van zwakte zien. Tevens maken steeds meer Amerikaanse en Europese CEO’s zich zorgen over de handelsoorlog die steeds serieuzer begint te worden. Trump trekt zich daar overigens vooralsnog weinig van aan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs