Nieuws / Artikelen met het woord

Kees de Kort

1093 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 11 september 2017

Een forse neerwaartse bijstelling

Macro-econoom KEES DE KORT ziet mondiaal kleine plusjes, maar is tegelijkertijd niet verbaasd over de grove correctie in Japan, waar ze terug moesten komen op het geweldige nieuws dat Japan de hardst groeiende economie van de rijke landen zou zijn.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 11 september 2017

De eerste wolkjes aan de succeshorizon

In de Eurozone zijn de detailhandelsverkopen in juli onverwacht omlaag gegaan. We hoeven ons nog geen zorgen te maken, zegt BNR’s macro-econoom KEES DE KORT, maar: 'Het betekent wel dat de eerste wolkjes aan de succeshorizon beginnen te verschijnen.'

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 6 september 2017

Het failliet van het poldermodel

BNR-macro-econoom KEES DE KORT ziet het begin van het failliet van het poldermodel. Gisteren liepen de maandenlange gesprekken tussen de vakbonden en werkgevers op niks uit. 'Zelfs in deze tijden waarin het toch echt behoorlijk goed gaat, komen we er niet uit. Dat geeft wel wat te denken', zegt De Kort.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

De vaart komt er weer in

Op deze zonnige maandag kan ook macro-econoom KEES DE KORT niet achter een wolkje blijven zitten: goed nieuws van over de hele wereld. Zelfs Brazilië en Griekenland zijn uit hun dal gekropen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 1 september 2017

Creatief boekhouden: de Chinese methode

De officiële cijfers van de Chinese economie geven misschien de best mogelijke weergave, ziet BNR-macro-econoom KEES DE KORT, maar de realiteit in het Chinese financiële stelsel is 'somberstemmend en gevaarlijk'.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$