Nieuws / Artikelen met het woord

Kees de Kort

1050 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

Brexitgebakje

Die Britten hebben geen enkel idee wat ze willen, wanneer ze het willen of hoe ze het willen met die Brexit, zegt BNR-macro-econoom KEES DE KORT. Hij verwacht dat de Brexit-besprekingen die vandaag beginnen dan ook niet lang zullen duren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 15 juni 2017

Kramp

De renteverhoging in Amerika, gisteravond, kwam niet als een verrassing. Maar gelet op de stand van de economie was er eigenlijk helemaal geen reden om de rente te verhogen, zegt BNR-macro-econoom KEES DE KORT.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 5 juni 2017

Een dag geen schandaal is een dag niet geleefd

Er was eens een goudeerlijke ambtenaar…met 60 miljoen op de bank. ‘Een dag geen schandaal is een dag niet geleefd in China’, zegt BNR-macro-econoom KEES DE KORT.

Het verhaal van de dag is voor De Kort een topambtenaar van de politie in China die op basis van een ambtenarensalaris 60 miljoen dollar bij elkaar geharkt. ‘Dit is indicatief voor het probleem van corruptie in China, dat een groot probleem is.’

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Die Britten gaan er nog heel veel spijt van krijgen

Nu in het Verenigd Koninkrijk de gedroomde monsterzege van May wel eens heel schraal zou kunnen uitpakken, lijkt een coalitie-regering steeds dichterbij te komen, zegt macro-econoom KEES DE KORT. En dat terwijl de Britten al zo in verlegenheid zijn geraakt door de gevolgen van de Brexit.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 30 mei 2017

Een van de grootste raadsels in de economie

De werkeloosheid in Japan is historisch laag: 2,8 procent. Maar dit gaat gepaard met lonen die eigenlijk niet echt stijgen. En Japan is daar niet de enige in: ook in Engeland en Amerika doet dit fenomeen zich voor. Een van de grootste raadsels in de economie van dit moment, zegt BNR’s macro-econoom KEES DE KORT.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$