Nieuws / Artikelen met het woord

Kees de Kort

1028 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: BNR.nl
Geplaatst: zondag 23 april 2017

De show is voorbij

De vertrouwenscijfers in Amerika beginnen te kraken: 'De show is voorbij', zegt macro-econoom KEES DE KORT.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 20 april 2017

Het Goed Nieuws Virus

Nieuwe cijfers over de Nederlandse economie doen vermoeden dat het allemaal nog veel beter gaat. Maar BNR-macro-econoom KEES DE KORT bekijkt dit 'Goed Nieuws Virus' met argusogen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

May gaat spijt krijgen

De Britse premier Theresa May hoopt met vervroegde verkiezingen steun voor haar Brexit-beleid te 'kopen'. Maar ze kon wel eens de kous op de kop krijgen, waarschuwt macro-econoom KEES DE KORT nog één keer: het gaat hier helemaal niet om een discussie tussen conservatieven en socialisten, nee, het gaat om een nieuwe discussie over de Brexit.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Je bent niet blij als je een jong Japannertje bent

De Japanse bevolking daalt al een paar jaar. 'Een heel ongelukkig perspectief', zegt BNR’s macro-econoom KEES DE KORT.

'Er worden te weinig baby’s geboren en bovendien worden Japanners steeds ouder. De vergrijzing grijpt om zich heen. De oudere Japanners vragen zich af wie er voor hen gaat zorgen en de jongere Japanners vragen zich af voor hoeveel mensen ze moeten gaan zorgen', zegt De Kort.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Grote problemen voor Amerika

De cijfers op de arbeidsmarkt in Amerika zijn matig. 'Er is niet veel te beleven', zegt macro-econoom en economie-commentator van BNR KEES DE KORT. Ook het aantal faillissementen neemt weer toe in de VS.

'Er heeft een ommezwaai plaatsgevonden. De aantallen zijn in vergelijking met een aantal jaar geleden nog steeds heel veel lager, ook omdat de rente zo laag. Maar het is altijd oppassen geblazen als de berichten veranderen van minder naar meer', zegt De Kort. En dat past in het plaatje dat de Amerikaanse groei-ontwikkeling ook niet denderend is. 'Die staat eerder onder druk dan dat het aantrekt.'Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$