Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 51 tot 55
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

David Einhorn zegt: laat u niet foppen door Wall Street

David Einhorn vindt het tijd om beleggers nog eens te waarschuwen voor het favoriete spelletje op Wall Street. En dat is het ‘verslaan’ van de verwachtingen. Dat is nogal een rekbaar begrip.

David Einhorn stoort zich kennelijk aan het fenomeen dat het percentage bedrijven dat boven verwachting presteert, telkens aardig hoog is (boven de 65 procent meestentijds). Volgens de met zijn short op LEHMAN BROTHERS bekend geworden David Einhorn, fund manager van Greenlight Capital, is dat verslaan van de consensus een wassen neus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

China wil niet de Yuan als wereldreservemunt, maar SDR’s

China koopt in een snel tempo fysiek goud, zoveel is duidelijk. De reden daar achter is dat China weet dat het huidige systeem van fiat geld niet houdbaar meer is. Ze weten dit al sinds de val van LEHMAN BROTHERS en sindsdien proberen ze zoveel mogelijk fysiek goud te bemachtigen. Want als de monetaire kaarten worden geschud, zal diegene met het meeste goud het meeste te zeggen hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

Deflatiegevaar nadert Europa

De Europese inflatie is tot het laagste punt gedaald sinds de val van LEHMAN BROTHERS. Dit geeft de Europese beleidsmakers weinig ruimte om nog fouten te maken vooraleer Europa in een deflatoire spiraal terecht komt zoals Japan al decennia lang kan ervaren. Kerninflatie staat momenteel op 0,7 %, dit is lager dan in november toen de ECB zich gedwongen voelde om de rentevoet te verlagen tot 0,25 %.

Bron: hol.es
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Hebben we na vijf jaar nou echt niets geleerd en is wurgkapitalisme nog steeds daar

De labiele basis van de financiële wereld is zichtbaar geworden met de val van LEHMAN BROTHERS in september 2008. Het kaartenhuis van snel geld is in elkaar gestort met een slopend domino-effect. Het geldsysteem is een monsterlijke bron van wereldellende: corruptie, fraude, misleiding, verduistering en destructie van landen door vernietigende regels, akkoorden en verdragen. Fundamentele omvorming is indringend noodzakelijk…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 november 2013

Top hedge fund manager maakt zich zorgen

Met een Wall Street rond recordniveaus moet het voor de grote namen in de haute finance toch een feest zijn. Dat is niet helemaal het geval.

David Einhorn van Greenlight Capital, beroemd geworden door zijn gok tegen LEHMAN BROTHERS in 2008, maakt zich zorgen over de houdbaarheid van de ‘ongekende koersrally’ op Wall Street. Hij positioneert zichzelf dan ook conservatiever met zijn hedge fund, nadat hij al maanden waarschuwt voor het langdurige koersfeestje op de beurzen. Vorig jaar al vergeleek Einhorn de onorthdoxe maatregelen van de centrale banken met het eten van teveel geglazuurde donuts. Die smaken prima, op korte termijn is er niets aan de hand, maar de gevolgen voor de gezondheid op de langere termijn zijn niet best.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$