Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 51 tot 55
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Jim Rogers: “Waarom iedereen verkeerd is over China”

Er komen verschillende onheilspellende berichten uit China: de groeivertraging zou erger zijn dan men laat uitschijnen, de vastgoedmarkt staat op instorten, er is een financiële crisis gaande zoals het westen ervaarde met LEHMAN BROTHERS ... en ga zo maar door. Jim Rogers, de legendarische beursgoeroe, ziet wel degelijk problemen, maar niets om zich veel zorgen over te maken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Fed worstelde met ondergang LEHMAN BROTHERS

Beleidsmakers van de Federal Reserve (Fed) hadden in de dagen na de val van de Amerikaanse zakenbank LEHMAN BROTHERS geen goed zicht op de consequenties daarvan voor de economie. Dat blijkt uit de notulen van de beleidsvergaderingen van de Fed uit 2008, die vandaag zijn gepubliceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

David Einhorn zegt: laat u niet foppen door Wall Street

David Einhorn vindt het tijd om beleggers nog eens te waarschuwen voor het favoriete spelletje op Wall Street. En dat is het ‘verslaan’ van de verwachtingen. Dat is nogal een rekbaar begrip.

David Einhorn stoort zich kennelijk aan het fenomeen dat het percentage bedrijven dat boven verwachting presteert, telkens aardig hoog is (boven de 65 procent meestentijds). Volgens de met zijn short op LEHMAN BROTHERS bekend geworden David Einhorn, fund manager van Greenlight Capital, is dat verslaan van de consensus een wassen neus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

China wil niet de Yuan als wereldreservemunt, maar SDR’s

China koopt in een snel tempo fysiek goud, zoveel is duidelijk. De reden daar achter is dat China weet dat het huidige systeem van fiat geld niet houdbaar meer is. Ze weten dit al sinds de val van LEHMAN BROTHERS en sindsdien proberen ze zoveel mogelijk fysiek goud te bemachtigen. Want als de monetaire kaarten worden geschud, zal diegene met het meeste goud het meeste te zeggen hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

Deflatiegevaar nadert Europa

De Europese inflatie is tot het laagste punt gedaald sinds de val van LEHMAN BROTHERS. Dit geeft de Europese beleidsmakers weinig ruimte om nog fouten te maken vooraleer Europa in een deflatoire spiraal terecht komt zoals Japan al decennia lang kan ervaren. Kerninflatie staat momenteel op 0,7 %, dit is lager dan in november toen de ECB zich gedwongen voelde om de rentevoet te verlagen tot 0,25 %.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$