Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 56 tot 60
Bron: hol.es
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Hebben we na vijf jaar nou echt niets geleerd en is wurgkapitalisme nog steeds daar

De labiele basis van de financiële wereld is zichtbaar geworden met de val van LEHMAN BROTHERS in september 2008. Het kaartenhuis van snel geld is in elkaar gestort met een slopend domino-effect. Het geldsysteem is een monsterlijke bron van wereldellende: corruptie, fraude, misleiding, verduistering en destructie van landen door vernietigende regels, akkoorden en verdragen. Fundamentele omvorming is indringend noodzakelijk…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 november 2013

Top hedge fund manager maakt zich zorgen

Met een Wall Street rond recordniveaus moet het voor de grote namen in de haute finance toch een feest zijn. Dat is niet helemaal het geval.

David Einhorn van Greenlight Capital, beroemd geworden door zijn gok tegen LEHMAN BROTHERS in 2008, maakt zich zorgen over de houdbaarheid van de ‘ongekende koersrally’ op Wall Street. Hij positioneert zichzelf dan ook conservatiever met zijn hedge fund, nadat hij al maanden waarschuwt voor het langdurige koersfeestje op de beurzen. Vorig jaar al vergeleek Einhorn de onorthdoxe maatregelen van de centrale banken met het eten van teveel geglazuurde donuts. Die smaken prima, op korte termijn is er niets aan de hand, maar de gevolgen voor de gezondheid op de langere termijn zijn niet best.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

4 signalen dat China zijn 'Lehman moment' nadert

De Chinese financiële markten beginnen angstvallig veel te lijken op de westerse, net voor het faillissement van LEHMAN BROTHERS in 2008. Op zijn minst vier gelijkenissen doen het ergste vermoeden:

De Shibor is de Chinese tegenhanger van de Libor en publiceert dagelijks een lijst van interbancaire rentevoeten. Net zoals de Libor in 2008 staat de Shibor nu ongewoon hoog als gevolg van de weigering van de PBOC (de Chinese centrale bank) om voor de derde maal de interbancaire markt te overspoelen met goedkoop geld. Bovendien wordt cash deze week wellicht nog schaarser omdat banken aan nieuwe kasreservevereisten zullen moeten voldoen.

Bron: tone-app.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

alles wat je moet weten over het Amerikaanse schuldplafond

Wat je moet weten over het Amerikaanse schuldplafond

Op de financiële markten wordt met afgrijzen het politieke gekrakeel in Washington gadegeslagen over de begroting en de schuldenberg in de VS. Na het sluiten van een deel van de overheidsdiensten volgt binnenkort het nog veel belangrijkere moment van het bereiken van de schuldlimiet. Wanneer daar geen oplossing voor komt, is het verboden voor de overheid om nog meer te lenen op de kapitaalmarkten. Als het Congres geen deal sluit over de verhoging van het plafond voor 17 oktober kan de schade voor de grootste economie van de wereld enorm zijn. Hierbij vergeleken is de ondergang van LEHMAN BROTHERS volgens belegger Bill Miller kinderspel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Beurzen bibberen voor Amerikaans schuldenplafond

De 'shutdown' van de Amerikaanse overheid en het risico dat de politieke onenigheid ook de discussie rond het schuldenplafond van de VS gaat overschaduwen, gaan de komende week steeds zwaarder op de beurzen wegen. De voorbije week wisten de beleggers het gekrakeel op het Capitool nog grotendeels te negeren, maar deze week wordt dat volgens analisten steeds moeilijker. De patstelling rond het schuldenplafond kan volgens sommige experts voor de vierde economische shock in vijftig jaar tijd zorgen, na de val van de Berlijnse Muur, de terreuraanvallen van 9/11 en de val van LEHMAN BROTHERS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$