EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 24 artikelen gevonden met het woord Lehman Brothers.
Artikel 56 tot 60
Geplaatst op: vrijdag 10 januari 2014

Deflatiegevaar nadert Europa

De Europese inflatie is tot het laagste punt gedaald sinds de val van LEHMAN BROTHERS. Dit geeft de Europese beleidsmakers weinig ruimte om nog fouten te maken vooraleer Europa in een deflatoire spiraal terecht komt zoals Japan al decennia lang kan ervaren. Kerninflatie staat momenteel op 0,7 %, dit is lager dan in november toen de ECB zich gedwongen voelde om de rentevoet te verlagen tot 0,25 %.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 15 november 2013

Hebben we na vijf jaar nou echt niets geleerd en is wurgkapitalisme nog steeds daar

De labiele basis van de financiële wereld is zichtbaar geworden met de val van LEHMAN BROTHERS in september 2008. Het kaartenhuis van snel geld is in elkaar gestort met een slopend domino-effect. Het geldsysteem is een monsterlijke bron van wereldellende: corruptie, fraude, misleiding, verduistering en destructie van landen door vernietigende regels, akkoorden en verdragen. Fundamentele omvorming is indringend noodzakelijk…

Lees verder op hol.es
Geplaatst op: vrijdag 1 november 2013

Top hedge fund manager maakt zich zorgen

Met een Wall Street rond recordniveaus moet het voor de grote namen in de haute finance toch een feest zijn. Dat is niet helemaal het geval.

David Einhorn van Greenlight Capital, beroemd geworden door zijn gok tegen LEHMAN BROTHERS in 2008, maakt zich zorgen over de houdbaarheid van de ‘ongekende koersrally’ op Wall Street. Hij positioneert zichzelf dan ook conservatiever met zijn hedge fund, nadat hij al maanden waarschuwt voor het langdurige koersfeestje op de beurzen. Vorig jaar al vergeleek Einhorn de onorthdoxe maatregelen van de centrale banken met het eten van teveel geglazuurde donuts. Die smaken prima, op korte termijn is er niets aan de hand, maar de gevolgen voor de gezondheid op de langere termijn zijn niet best.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 29 oktober 2013

4 signalen dat China zijn 'Lehman moment' nadert

De Chinese financiële markten beginnen angstvallig veel te lijken op de westerse, net voor het faillissement van LEHMAN BROTHERS in 2008. Op zijn minst vier gelijkenissen doen het ergste vermoeden:

De Shibor is de Chinese tegenhanger van de Libor en publiceert dagelijks een lijst van interbancaire rentevoeten. Net zoals de Libor in 2008 staat de Shibor nu ongewoon hoog als gevolg van de weigering van de PBOC (de Chinese centrale bank) om voor de derde maal de interbancaire markt te overspoelen met goedkoop geld. Bovendien wordt cash deze week wellicht nog schaarser omdat banken aan nieuwe kasreservevereisten zullen moeten voldoen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 8 oktober 2013

alles wat je moet weten over het Amerikaanse schuldplafond

Wat je moet weten over het Amerikaanse schuldplafond

Wat je moet weten over het Amerikaanse schuldplafond

Op de financiële markten wordt met afgrijzen het politieke gekrakeel in Washington gadegeslagen over de begroting en de schuldenberg in de VS. Na het sluiten van een deel van de overheidsdiensten volgt binnenkort het nog veel belangrijkere moment van het bereiken van de schuldlimiet. Wanneer daar geen oplossing voor komt, is het verboden voor de overheid om nog meer te lenen op de kapitaalmarkten. Als het Congres geen deal sluit over de verhoging van het plafond voor 17 oktober kan de schade voor de grootste economie van de wereld enorm zijn. Hierbij vergeleken is de ondergang van LEHMAN BROTHERS volgens belegger Bill Miller kinderspel.

Lees verder op tone-app.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs