Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

136 artikelen gevonden. Artikel 56 tot 60
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

4 signalen dat China zijn 'Lehman moment' nadert

De Chinese financiƫle markten beginnen angstvallig veel te lijken op de westerse, net voor het faillissement van LEHMAN BROTHERS in 2008. Op zijn minst vier gelijkenissen doen het ergste vermoeden:

De Shibor is de Chinese tegenhanger van de Libor en publiceert dagelijks een lijst van interbancaire rentevoeten. Net zoals de Libor in 2008 staat de Shibor nu ongewoon hoog als gevolg van de weigering van de PBOC (de Chinese centrale bank) om voor de derde maal de interbancaire markt te overspoelen met goedkoop geld. Bovendien wordt cash deze week wellicht nog schaarser omdat banken aan nieuwe kasreservevereisten zullen moeten voldoen.

Bron: tone-app.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

alles wat je moet weten over het Amerikaanse schuldplafond

Wat je moet weten over het Amerikaanse schuldplafond

Op de financiƫle markten wordt met afgrijzen het politieke gekrakeel in Washington gadegeslagen over de begroting en de schuldenberg in de VS. Na het sluiten van een deel van de overheidsdiensten volgt binnenkort het nog veel belangrijkere moment van het bereiken van de schuldlimiet. Wanneer daar geen oplossing voor komt, is het verboden voor de overheid om nog meer te lenen op de kapitaalmarkten. Als het Congres geen deal sluit over de verhoging van het plafond voor 17 oktober kan de schade voor de grootste economie van de wereld enorm zijn. Hierbij vergeleken is de ondergang van LEHMAN BROTHERS volgens belegger Bill Miller kinderspel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Beurzen bibberen voor Amerikaans schuldenplafond

De 'shutdown' van de Amerikaanse overheid en het risico dat de politieke onenigheid ook de discussie rond het schuldenplafond van de VS gaat overschaduwen, gaan de komende week steeds zwaarder op de beurzen wegen. De voorbije week wisten de beleggers het gekrakeel op het Capitool nog grotendeels te negeren, maar deze week wordt dat volgens analisten steeds moeilijker. De patstelling rond het schuldenplafond kan volgens sommige experts voor de vierde economische shock in vijftig jaar tijd zorgen, na de val van de Berlijnse Muur, de terreuraanvallen van 9/11 en de val van LEHMAN BROTHERS.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Hoe Warren Buffett 10 miljard verdiende aan de crisis

Wees hebzuchtig, als anderen bang zijn. Toepassing van die wijsheid heeft superbelegger Warren Buffett sinds 2008 al 10 miljard dollar opgeleverd.

Toen de zeepbel rond dubieuze hypotheken voor arme Amerikanen barstte in 2008, sloeg de kredietcrisis in volle hevigheid toe. Zakenbank LEHMAN BROTHERS viel om en tientallen andere banken moesten gered worden met honderden miljarden aan overheidsgeld. Het grote feest van lenen, consumeren en nog meer lenen was voorbij.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Mentaal gezond blijven in een gestoorde wereld

“Onze” Federal Reserve heeft 2,6 triljoen dollar uit het niets getoverd sinds 2008 – terwijl het diezelfde Fed wel 95 jaar kostte om “slechts” 900 miljoen op de balans te zetten. Alles wat toxisch is heeft ze de laatste jaren opgekocht van Wall Street banken en aan staatsobligaties vergaard om de uitgaven van de overheid te bekostigen. LEHMAN BROTHERS en Bear Stearns hadden een hefboom van 30:1 en gingen ten onder. De Fed heeft een hefboom van 60:1 gecreëerd.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$