EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 21 artikelen gevonden met het woord Lehman Brothers.
Artikel 61 tot 65 met de

betekenis van het woord LEHMAN BROTHERS

Geplaatst op: dinsdag 8 oktober 2013

alles wat je moet weten over het Amerikaanse schuldplafond

Wat je moet weten over het Amerikaanse schuldplafond

Wat je moet weten over het Amerikaanse schuldplafond

Op de financiële markten wordt met afgrijzen het politieke gekrakeel in Washington gadegeslagen over de begroting en de schuldenberg in de VS. Na het sluiten van een deel van de overheidsdiensten volgt binnenkort het nog veel belangrijkere moment van het bereiken van de schuldlimiet. Wanneer daar geen oplossing voor komt, is het verboden voor de overheid om nog meer te lenen op de kapitaalmarkten. Als het Congres geen deal sluit over de verhoging van het plafond voor 17 oktober kan de schade voor de grootste economie van de wereld enorm zijn. Hierbij vergeleken is de ondergang van LEHMAN BROTHERS volgens belegger Bill Miller kinderspel.

Lees verder op tone-app.nl
Geplaatst op: maandag 7 oktober 2013

Beurzen bibberen voor Amerikaans schuldenplafond

De 'shutdown' van de Amerikaanse overheid en het risico dat de politieke onenigheid ook de discussie rond het schuldenplafond van de VS gaat overschaduwen, gaan de komende week steeds zwaarder op de beurzen wegen. De voorbije week wisten de beleggers het gekrakeel op het Capitool nog grotendeels te negeren, maar deze week wordt dat volgens analisten steeds moeilijker. De patstelling rond het schuldenplafond kan volgens sommige experts voor de vierde economische shock in vijftig jaar tijd zorgen, na de val van de Berlijnse Muur, de terreuraanvallen van 9/11 en de val van LEHMAN BROTHERS.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 7 oktober 2013

Hoe Warren Buffett 10 miljard verdiende aan de crisis

Wees hebzuchtig, als anderen bang zijn. Toepassing van die wijsheid heeft superbelegger Warren Buffett sinds 2008 al 10 miljard dollar opgeleverd.

Toen de zeepbel rond dubieuze hypotheken voor arme Amerikanen barstte in 2008, sloeg de kredietcrisis in volle hevigheid toe. Zakenbank LEHMAN BROTHERS viel om en tientallen andere banken moesten gered worden met honderden miljarden aan overheidsgeld. Het grote feest van lenen, consumeren en nog meer lenen was voorbij.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 6 oktober 2013

Mentaal gezond blijven in een gestoorde wereld

“Onze” Federal Reserve heeft 2,6 triljoen dollar uit het niets getoverd sinds 2008 – terwijl het diezelfde Fed wel 95 jaar kostte om “slechts” 900 miljoen op de balans te zetten. Alles wat toxisch is heeft ze de laatste jaren opgekocht van Wall Street banken en aan staatsobligaties vergaard om de uitgaven van de overheid te bekostigen. LEHMAN BROTHERS en Bear Stearns hadden een hefboom van 30:1 en gingen ten onder. De Fed heeft een hefboom van 60:1 gecreëerd.

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: zondag 29 september 2013

Lessen van de financiële crisis

De gevolgen van de wereldwijde financiële crisis is inmiddels voor iedereen merkbaar. Het begon in 2008 met de val van LEHMAN BROTHERS in de Verenigde Staten, daarna volgde de eurocrisis, en nu zitten we met de gevolgen. De vraag is nu alleen, wat gebeurde er toen precies? The Times selecteerde 7 films over de financiële crisis die hier het antwoord op geven.

Lees verder op sopress.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs