Nieuws / Artikelen met het woord

Lehman Brothers

138 artikelen gevonden. Artikel 61 tot 65
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Hoe Warren Buffett 10 miljard verdiende aan de crisis

Wees hebzuchtig, als anderen bang zijn. Toepassing van die wijsheid heeft superbelegger Warren Buffett sinds 2008 al 10 miljard dollar opgeleverd.

Toen de zeepbel rond dubieuze hypotheken voor arme Amerikanen barstte in 2008, sloeg de kredietcrisis in volle hevigheid toe. Zakenbank LEHMAN BROTHERS viel om en tientallen andere banken moesten gered worden met honderden miljarden aan overheidsgeld. Het grote feest van lenen, consumeren en nog meer lenen was voorbij.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Mentaal gezond blijven in een gestoorde wereld

“Onze” Federal Reserve heeft 2,6 triljoen dollar uit het niets getoverd sinds 2008 – terwijl het diezelfde Fed wel 95 jaar kostte om “slechts” 900 miljoen op de balans te zetten. Alles wat toxisch is heeft ze de laatste jaren opgekocht van Wall Street banken en aan staatsobligaties vergaard om de uitgaven van de overheid te bekostigen. LEHMAN BROTHERS en Bear Stearns hadden een hefboom van 30:1 en gingen ten onder. De Fed heeft een hefboom van 60:1 gecreëerd.

[...]

Bron: sopress.nl
Geplaatst: zondag 29 september 2013

Lessen van de financiële crisis

De gevolgen van de wereldwijde financiële crisis is inmiddels voor iedereen merkbaar. Het begon in 2008 met de val van LEHMAN BROTHERS in de Verenigde Staten, daarna volgde de eurocrisis, en nu zitten we met de gevolgen. De vraag is nu alleen, wat gebeurde er toen precies? The Times selecteerde 7 films over de financiële crisis die hier het antwoord op geven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Bij de volgende crisis staan de tanks in de straten

Joris Luyendijk voorspelt een nieuwe, nog veel ergere financiële crisis. Twee jaar werkt hij nu als antropologisch journalist voor The Guardian in The City en hij wordt steeds pessimistischer en angstiger. Het einde was niet ver af bij de val van LEHMAN BROTHERS, maar bij de volgende crisis rijden de tanks door de straten, zo staat op Volzin.nu.

In die twee jaar heeft Luyendijk uitgebreid gesproken met ruim negentig insiders: derivatenhandelaars, projectfinancierders, risicoanalisten, managers, accountants, toezichthouders , human resource-medewerkers, investeringsbankiers.  Opvallend is dat Luyendijk na zijn duik in de financiële wereld boven water komt als een ware ‘alarmist’. "Dit gaat helemaal fout", zegt hij. "De banken zijn veel te groot, de besturen weten niet wat er op de

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 22 september 2013

Ons kent ons : hoe verging het de kopstukken van de crisis?

5 Jaar na de val van LEHMAN BROTHERS is er ogenschijnlijk wel wat veranderd maar…wat als dezelfde mensen nog altijd aan de touwtjes trekken? Kan je dan nog van echte verandering spreken? In buurland België is het in ieder geval nog altijd : meet new boss, same as old boss, om met Gerald Celente te spreken…Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$